• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Amy Macdonald tabs & chords

<

Amy Macdonald Is Een Schotse Zangeres. Ondanks Haar Jonge Leeftijd (ze Is Pas 20) Heeft Ze Al Een Aantal Indrukwekkend Wapenfeiten Op Haar Naam Staan. Ze Bereikte Haar Debuutalbum "This Is The Life" In Groot-Brittanie In Slechts 4 Dagen De G

  • Amy Macdonald
  • 2008-05-31
  • (1)
Image Amy Macdonald last.fm

Speel alle liedjes en lessen

Registreer en speel alle liedjes en ruim 250 professionele video gitaarlessen.

Tabs & Chords Soort
Tabs & Chords Soort
Mr Rock And Roll Gitaar Tab 2
Run Gitaar Akkoorden 2
This Is The Life Gitaar Akkoorden 2
This Is The Life (easy!) Gitaar Tab 2
Your Time Will Come Gitaar Akkoorden 2

Beoordeling Artiest:

Beoordeling: 5 van 5 ()

Amy Macdonald biografie

<

Amy Macdonald Is Een Schotse Zangeres. Ondanks Haar Jonge Leeftijd (ze Is Pas 20) Heeft Ze Al Een Aantal Indrukwekkend Wapenfeiten Op Haar Naam Staan. Ze Bereikte Haar Debuutalbum "This Is The Life" In Groot-Brittanie In Slechts 4 Dagen De Gouden Status. Haar (fysieke) Debuutsingle "Mr. Rock & Roll" Bereikte De Twaalfde Plaats In De Top 40 Aldaar.

Amy Macdonald aanvullende informatie

>

Albums

This Is The Life

Haar Debuutalbum "This Is The Life" Werd Op 30 Juli 2007 Uitgebracht In De UK. Het Album Kwam Binnen Op Nummer 2 In De Officiele Britse Albumcharts En Bleef 5 Weken In De Top 10 Staan. In Schotland Zelf Heeft Het Album Vanaf Binnenkomst Vier Weken De Eerste Positie Bezet. Na Vier Dagen Was Het Album Al "goud" En In November Mocht Ze "platina" Op Haar Naam Zetten. Inmiddels Zijn Er Meer Dan 350,000 Exemplaren Van De CD Verkocht. Enkele Maanden Na De Release, In De Twee Week Van Januari, Stootte De CD Door Van 6 Naar Nummer 1, En Stond Het Voor Het Eerst Op De Toppositie Van De Britse Album Chart. In Groot-Britannie Zijn Inmiddels 4 Singles Uitgebracht, Voorafgegaan Door Poison Prince Die Alleen Als Download Uitkwam. De Eerste Fysieke Single Was "Mr. Rock And Roll", Dat Op 17 Juli Uitkwam. Dit Was Een Groot Succes, Met Een Nummer 12 In De Britse Singlelijst Als Hoogtepunt. In Schotland Stond Het Nummer Op 1. Als Tweede Nummer Werd L.A. Uitgebracht. Alhoewel Amy Zelf Niet Echt Tevreden Was Over Deze Release (ze Vond Het Niet In De Sfeer Van Het Album Passen) Bereikte Het Nummer Een Respectabele 48e Plaats In De UK-charts. In Schotland Haalde Het De Vijfde Plaats. De Laatste Single Van 2007 Was De Titeltrack Van Het Album, "This Is The Life". De Single Kwam Uit Op 10 December En Bereikte Nummer 28. Na De Geflopte Single "Run" Besloot Men De Eerste Single "Poison Prince" Opnieuw Uit Te Brengen. Deze Zal In Mei Verschijnen, Vergezeld Van Een Nieuwe Videoclip.

Invloeden

Amy Heeft Vaak Verteld Dat Ze Vooral Fan Was Van Travis. Als Andere Invloeden Op Haar Muziek Noemt Ze Onder Andere The Libertines, The Kooks, Razorlight En Guillemots.

Nederland

Begin Januari Besloot Frits Spits Het Album Van Amy Te Draaien In Zijn Programma "De Strepen Van Spits". Als Een Volledig Album Goed Is, Behaalt Deze De "strepenbingo", Het Predicaat Dat "This Is The Life" Volgens Frits Zeker Waard Was. Een Week Later Werd Het Album Verkozen Tot Radio 2 Week CD, En Nog Iets Later "Mr. Rock & Roll" Tot Paradeplaat. Op 23 Januari Draaide Giel Beelen Een Stukje Van "Mr. Rock & Roll" In Een Item Van Het TV-programma "De Wereld Draait Door". Een Voor 8 Maart 2008 In Paradiso, Amsterdam Aangekondigd Concert Was Vervolgens Binnen Een Dag Uitverkocht. Amy"s Debuutalbum Kwam Op 26 Januari Binnen Op 84 In De Nederlandse Albumlijst En Stootte De Week Erna Door Naar De 25e Plaats, Om Uiteindelijk In De Week Van 30 Mei Op Nummer 1 Te Belanden. Terwijl Single "Mr. Rock & Roll" Niet Echt Potten Wist Te Breken, Is Opvolger "This Is The Life" Amy"s Absolute Doorbraak In Nederland. Radiozender 3FM Bombardeerde Het Nummer Tot Megahit, En Ook Radio 538 Draait Het Veel. Inmiddels Heeft Is Nummer Het Meestgedraaide Nummer Op De Nederlandse Radio, Het Meest Gedownloade Nummer, En Staat Het Op Nummer 1 In Zowel De Single Top 100 Als De Top 40! Amy Macdonald Tourt Op Dit Moment Nog Volop En Is Dit Jaar Nog Op Lowlands Te Zien!

Goude Plaat Voor Amy

Amy Macdonald Kreeg Op Pinkpop Een Gouden Plaat Uitgereikt Voor Het Album "This Is The Life". Een Gouden Plaat Wordt Toegekend Aan Albums Die Meer Dan 30.000 Maal Verkocht Is.

bronvermelding

- http://nl.wikipedia.org/wiki/Amy_Mcdonald
- http://www.amymacdonald.nl
- http://www.belfasttelegraph.co.uk/multimedia/archive/00253/amymacdonald_253651d.jpg