FAQ - Meest gestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik lid worden van Gitaartabs?


Om lid te worden van Gitaartabs doorloop je de volgende stappen:

 1. Ga via Inloggen naar "Nieuw op deze website? Inschrijven"
 2. Vul de velden in
  1. Voornaam
  2. Achternaam
  3. E-mail
  4. Wachtwoord
 3. Klik op de knop "Gratis inschrijven"
Er wordt per direct een account voor je aangemaakt. 👍 Ook wordt je doorgestuurd naar de abonnementen pagina. Kies hier het abonnement dat bij je past om 7 dagen gratis te proberen.
 1. Kies het abonnement
 2. Klik op "Start nu gatis" 7 dagen uitproberen
 3. Kies uit een van onderstaande betaalmethodes
  1. Ideal
  2. Paypal
  3. Creditcard
 4. Nadat u op "Nu kopen" klikt komt u in het betaalscherm
 5. Controleer uw bestelling en klik op afronden
 6. Na afronding ontvangt u automatisch van ons uw inloggegevens en kunt u beginnen.
NOTE: Als je je gegevens niet binnen 15 minuten hebt ontvangen controleer dan ook je SPAM-box Heel veel succes Jan van Gitaartabs
Welke betaalmethodes zijn er?


Via onderstaande betaalmethodes kun je lid worden van een van de abonnementen van Gitaartabs.

 • iDEAL: Je betaald via je bank per iDEAL transactie.
 • PayPal termijnen: Je betaald per maand via je PayPal account
 • Creditcard: Je betaald per maand via je Creditcard account (op verzoek)
Voor de betaalmethodes worden geen extra kosten in rekening gebracht. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Wat is het verschil tussen de verschillende abonnementen?


Het "Alles in één" abonnement is het meest uitgebreide abonnement. In het Gitaartabs "Alles in één" abonnement zitten zowel de professionele gitaarlessen als het "Liedjes & ProTabs" abonnement. Bij een ProTabs abonnement heb je toegang tot de professioneel geschreven liedjes.
Kan ik mijn abonnement pauzeren?


Stuur een berichtje via het contactformulier met je gebruikersnaam en mailadres wanneer en hoelang je pauze wilt en wij zetten handmatig je abonnement op pauze.
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?


Gebruik je het te weinig?
Probeer een vaste dag in de week te plannen 📆 daarmee krijg je structuur!

Vind je je abonnement te duur?
Kies voor een ProTabs (€ 7,95 p/maand)- of Gitaarles abonnement (€ 9,95 p/maand). Of kies direct voor een jaar abonnement daarmee krijg je een extra korting van 17%! Bekijk hier de mogelijkheden.

Willen je echt stoppen, wat jammer 😥, maar stuur een bericht via het contactformulier met je gebruikersnaam en e-mailadres. Je abonnement wordt op de datum waarmee je bent gestart ook stopgezet. Indien we je vooraankondiging minimaal 2 a 3 weken voor je nieuwe maand ontvangen kan hij per direct worden gestopt. Indien deze later komt zal je abonnement nog een maand doorlopen in verband met de incasso's die dan al verstuurd zijn naar de bank. Let op in de voorwaarden staat 1 maand, maar we zullen in alle gevallen altijd proberen om hem tijdig voor je te stoppen als de incasso's nog niet zijn verstuurd 😀
Kan ik gebruik maken van herroepingsrecht?


Ja, ook u heeft via ons het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiervoor niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan direct en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, maar niet als u uitdrukkelijk anders heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. U bent alleen gehouden de eventuele abonnementskosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

Overigens kunt u gewoon op elk moment opzeggen via het contactformulier :)

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de overeenkomst afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Europees modelformulier voor herroeping.
Hoe kan ik mijn account geheel laten verwijderen?


Als je helemaal geen gebruik meer wilt maken van Gitaartabs kan je ons een mail sturen via het contactformulier met verzoek je account te verwijderen, het hoeft niet maar we zouden uiteraard graag weten waarom.
Ik kan niet inloggen, wat doe ik fout? Wachtwoord reset of vergeten?


Als je wachtwoord of e-mailadres niet wordt herkend doorloop dan een wachtwoord vergeten uit en doorloop onderstaande stappen: 1. Inschrijven/inloggen 2. Inloggen 3. Inloggen via e-mail 4. Wachtwoord vergeten? 5. Je ontvangt een e-mail met reset link 6. Klik op je e-mail op de link en wijzig je wachtwoord Wachtwoorden zijn om veiligheidsredenen niet meeverhuisd van de oude naar de nieuwe website.
Wat is het verschil tussen een les, een blog en een post?


Een blog is een verzameling van artikelen waarbij één artikel een post wordt genoemd. Onze gitaarlessen schrijven wij in de vorm van artikel (post) met aanvullende informatie zoals een video, mediaplayer en evt download. Eigenlijk is een gitaarles dus hetzelfde als een post soms ook wel blogpost genoemd. Daarnaast maken we verschil tussen artikelen die we voor iedereen weergeven via het blog en artikelen die we alleen voor onze leden hebben in de vorm van lessen. Het grote verschil tussen deze twee is dat we gebruik maken samples in de media player. Voor het gebruik van de media player heb je een abonnement nodig. Gebruik van de player: - Liedjes > Liedjes & ProTabs abonnement - Lessen > Gitaarles abonnement - Alles* > Alles in één abonnement * exclusief gitaarles boek omgeving, deze is alleen te verkrijgen i.c.m. het gitaarboek.
Ik krijg een wit scherm na het klikken op de wachtwoordreset link uit de email.


Probeer een van de onderstaande items om de wachtwoordresetpagina weer te geven.

 1. Refresh (herlaad) dezelfde pagina nog een keer.
 2. Knip en plak de link in een andere browser
 3. Leeg je cache van de browser en refresh (herlaad) de pagina.
Mocht een van bovenstaande oplossingen niet werken neem contact ons op en we helpen je verder.

Docenten

Ik ben (gitaar) docent, zijn er voor mij speciale regels e/o mogelijkheden?


Wat gaaf dat je contact zoekt! 👍 Ja, we willen graag samenwerken en dat kan op verschillende manieren. Voordat we jou (gratis) toegang verlenen tot de Liedjes, ProTabs en Lessen willen we graag ook iets van jou weten, bijvoorbeeld: - Ben je (gediplomeerd) (gitaar) docent? - Wat is je expertise? - Wat kan je voor ons betekenen? Stuur ons een berichtje via het contactformulier (of per e-mail) met motivatie en grote kans dat je gratis gebruik kunt maken van het "Alles in één" abonnement. Tot Snel! Jan van Gitaartabs
Kunnen Sibelius bestanden worden gesynchroniseerd met de Media Player?


De volgende formaten kunnen wij importeren:

 • MusicXML (exportable from Sibelius, Finale, etc.)
 • Guitar Pro 6 (.gpx)
 • Guitar Pro 5 (.gp5)
 • Guitar Pro 4 (.gp4)
 • Guitar Pro 3 (.gp3)
 • PowerTab (.ptb)
 • TuxGuitar (.tg)

Gitaarles

Kan ik de gitaarlessen volgen als ik linkshandig ben?


Ja, ook als je linkshandig bent een een linkshandige gitaar gebruikt kun je de gitaarlessen volgen. De docent zit dan als het ware gespiegelt tegenover je.
Kan ik de gitaarlessen ook gratis uit proberen?


Ja, je kunt elk abonnement 7 dagen gratis proberen. Daarmee heb je toegang tot alle functies van de website.
Moet je bladmuziek kennis hebben om deel te nemen?


Nee, je hebt geen enkele voorkennis nodig om de lessen van Gitaartabs.nl te volgen. Tijdens de cursus krijg je les in zowel bladmuziek, als tabulatuur. Stap voor stap gaan we je leren te spelen in elke vorm.
Ik heb nog nooit gitaar gespeeld, zijn deze lessen dan geschikt?


Ja, zeker. we beginnen echt bij het begin met de houding, de onderdelen en nog veel meer. Bekijk gerust de beginners gitaarles pagina's om te zien welke onderdelen worden behandeld.
Ik heb nog geen gitaar, welke kan ik het beste kopen?


Bekijk deze blog met tips en trick voor het kopen van een gitaar. Maar om echt van nul te beginnen is een Spaanse (nylon) gitaar het meest eenvoudig.
Is er een minimale (en maximale) leeftijd geschikt voor gitaarles?


Als je jong wilt beginnen kan dat, maar is een begeleider wel aan te raden. Het is afhankelijk van de motivatie van jou en je zoon/ dochter/ kleinkinderen om een vast ritme te vinden wanneer er samen geoefend kan worden. De jongste van wie ik weet is 7 jaar. Qua maximale leeftijd is er niet echt, zolang je de gitaar (nog) vast kunt houden en snaren kunt indrukken. De oudste die ik gesproken heb was ruim 85.

Liedjes & ProTabs

Wat is het verschil tussen de verschillende liedjes?


We hebben verschillende gitaarliedjes categorien, te weten: 1. Akkoorden liedjes Akkoorden liedjes laten de akkoorden zien boven de songtekst. 2. Tabulatuur liedjes Doormiddel van lijnen worden de snaren afgebeeld en de fretten waar je je vingers moet plaaten om een melodielijn te spelen (vaak ook voor solos) 3. ChordPro liedjes Deze vorm van spelen kenmerkt zicht doordat de akkoorden tussen de songtest wordt opgenoemen, dit speciaal voor bepaalde editors die gebruikt kunnen worden. 4. Basgitaar liedjes Spreekt voor zich, liedjes voor de basgitaar. 5. ProTabs liedjes ProTabs zijn professionele tabs voor gitaar, die synchroon met een muziekvideo meelopen, ook wel Guitar Pro bestanden genoemd.
Hoe kan ik liedjes printen/ afdrukken?


De liedjes kun je printen door op de print knop op je browser te drukken. Afdrukken vanuit ProTabs kan je doen via het tandwiel in de media player en dan op Afdrukken klikken. Meer informatie zie media player opties Of direct de media player print opties
Zijn de liedjes en songteksten legaal om te gebruiken?


Ja, Gitaartabs.nl is aangesloten bij de FEMU en draagt bij aan de verdiensten voor de uitgevers en artiesten. Je betaald met een abonnement bij Gitaartabs.nl dus indirect ook aan de artiest.
In een liedje staat de songtekst, tab en/of akkoorden notatie niet goed.


Super goed dat je dit hebt gezien! In het verleden hebben veel leden (en dat kan nog steeds) liedjes toegevoegd aan onze database zonder dat deze door een van de docenten was gecontroleerd. Helaas hebben we nog niet de tijd gehad om alle liedjes handmatig langs te lopen en te corrigeren, jouw hulp en oplettendheid is daarom van groot belang voor een correcte database. Zou jij ons de link willen sturen zodat wij het nummer kunnen verbeteren. Als je zelf suggesties hebt voor de verbetering horen we dat ook graag en kunnen we dit meenemen in onze beoordeling.

Gitaarlesboek

Hoe kan ik mij aanmelden met de code van het Gitaarboek "Stap voor Stap gitaarles"?


Via het aanmeldformulier kun je de code invullen die op de sticker staat. Na het invoeren van je gegevens en de code krijg je direct gratis toegang tot:

 1. Twee maanden "Alles in één" abonnement en
 2. Eén jaar toegang tot de online lesomgeving.
Heel veel succes Stap voor Stap gitaarlesboek
Wat is het verschil tussen de gitaarboek-lesomgeving en een "Alles in één" abonnement?


De leeromgeving is een pagina die bij het Stap-voor-Stapgitaarboek hoort. Op de leeromgeving staan alle oefeningen, samples en extra video's die in het boek gebruikt worden. Het "Alles in één" abonnement die je twee maanden gratis bij aankoop van het boek krijgt bestaat uit:

 • Liedjes & ProTabs abonnement en
 • Gitaarles abonnement.
Via het Liedjes & ProTabs abonnement kan je alle liedjes (en ProTabs live) meespelen en via het Gitaarles-abonnement heb je toegang tot alle videolessen en alle media player samples.

Foutmeldingen

Ik krijg een foutmelding "Invalid slice ID (not found)" wat moet ik doen?


We zijn bekend met dit probleem, de foutmelding komt als je Safari gebruikt en alleen bij de gitaarlessen (blogpost). Hierdoor wordt de media player niet weergegeven. Invalid slice ID (not found) Oplossing: Gebruik een andere browser, bijvoorbeeld Chrome het probleem zal hiermee zijn opgelost. Mocht het probleem blijven stuur ons een berichtje.