• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 75.000 leden

Gitaarakkoorden liedjes

Heb je een leuk nummer gehoord en wil je de akkoorden weten zodat je deze op de gitaar kunt spelen? Op Gitaartabs.nl vind je een uitgebreid aanbod aan gitaarliedjes die je met gitaarakkoorden kunt spelen. Blader door ons aanbod heen om je favoriete nummers op te zoeken, of nieuwe nummers te ontdekken die je kunt spelen op de gitaar.

Ben je op zoek naar een specifiek nummer? Gebruik dan onze zoekfunctie om snel te vinden waarnaar je zoekt tussen alle gitaarakkoorden liedjes.

Gitaarakkoorden liedjes

Zoek jouw favoriete liedjes met akkoorden of gitaartabs.

Gitaarakkoorden liedjes op artiestnaam

Gitaarakkoorden liedjes voor gevorderden

Voor iedereen die al veel ervaring heeft met het spelen van gitaar is het leuk om eens te kijken bij de wat uitdagendere gitaarakkoorden liedjes zoals 'Saturday Night' van Herman Brood, '21 Guns' van Greenday, 'New York Telephone Conversation' van Lou Reed en 'Knocking on Heaven's Door' van Guns N Roses. Deze nummers zijn geschikt voor gevorderde gitaarspelers, de akkoorden vindt je makkelijk en snel op Gitaartabs.nl.

# Artiest Songtitel Soort
1 Jurk Hakken Gitaar Akkoorden
2 The Puppini Sisters Wuthering Heights Gitaar Akkoorden
3 Jeroen Van Der Boom Mag Ik Dan Bij Jou Gitaar Akkoorden
4 Bettie Serveert Never Be Over Gitaar Akkoorden
5 Rory Gallagher For The Last Time Gitaar Akkoorden
6 John Denver Perhaps Love (with Placido Domingo) Gitaar Akkoorden
7 Stomae Papaoutai V1 Gitaar Akkoorden
8 Michael Prins Crescent Moon Gitaar Akkoorden
9 Golden Earring That Day Gitaar Akkoorden
10 Cuby Window Of My Eyes Gitaar Akkoorden

Verschil gitaarakkoorden en gitaartabs

Wanneer je op zoek bent naar gitaarakkoorden liedjes om te spelen kom je de term gitaartabs ongetwijfeld vaak tegen. Wat is precies het verschil tussen gitaarakkoorden en gitaartabs? Het woord ‘gitaartabs’ komt van het woord ‘tabulatuur’. Het houdt in dat tabulatuur een makkelijk alternatief is voor gitaarakkoorden en bladmuziek. Bij gitaartabs worden zes lijnen weergegeven die de snaren op een gitaar representeren. Per lijn wordt door middel van tekens aangegeven of je de snaar moet inhouden of juist los laat. Het spelen met tabs is voor de meeste mensen makkelijker dan het gitaar spelen met akkoorden, omdat het een vernieuwende en duidelijke manier van gitaarspelen is, waarvoor je geen akkoorden en bladmuziek hoeft te kunnen lezen.

Als je de afbeelding bekijkt zie je bovenaan twee gitaarakkoorden afgebeeld, daaronder daaronder de weergave van bladmuziek met notenschrift en ten slotte de gitaartabs weergave.

Gitaarakkoorden liedjes overzicht

# Artiest Songtitel Soort
1 Turin Brakes Rome Gitaar Akkoorden
2 Guus Meeuwis Brabant Gitaar Akkoorden
3 Amy Macdonald This Is The Life Gitaar Akkoorden
4 Guus Meeuwis Het Is Een Nacht Gitaar Akkoorden
5 The Beatles Let It Be Gitaar Akkoorden
6 Kinderliedjes De Machtigste Koning Gitaar Akkoorden
7 Kabouter Plop De Kabouterdans Gitaar Akkoorden
8 Alain Clark Father And Friend Gitaar Akkoorden
9 Adele Rolling In The Deep Gitaar Akkoorden
10 Coldplay Viva La Vida Gitaar Akkoorden

Simpele gitaarakkoorden liedjes

Ben je net begonnen met het leren van gitaar spelen, of pak je de draad na een lange tijd weer op? Dan zijn simpele gitaarakkoorden liedjes de beste keuze. Gitaarspelen kun je immers zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt, maar het blijft ondanks de moeilijkheidsgraad even leuk. Het leuke aan simpele gitaarakkoorden liedjes is dat deze perfecte meezingers zijn, en daarom heel geschikt zijn voor feestjes of om te spelen bij het kampvuur. Een simpel liedje dat je makkelijk speelt op de gitaar is bijvoorbeeld 'I'm Yours' van Jason Mraz, 'Wonderwall' van Oasis of 'Viva La Vida' van Coldplay.

# Artiest Songtitel Soort
1 Marc Anthony You Sang To Me Gitaar Akkoorden
2 Lucas En Gea Ik Zal Dansen Op Je Bruiloft Gitaar Akkoorden
3 Marike Jager Easy Gitaar Akkoorden
4 The Beatles Cant Buy Me Love Gitaar Akkoorden
5 Boudewijn De Groot Naast Jou Gitaar Akkoorden
6 Robert Long Kalverliefde Gitaar Akkoorden
7 The Muppet Show The Muppet Show Gitaar Akkoorden
8 Jim Reeves Hell Have To Go Gitaar Akkoorden
9 Milow Stepping Stone Gitaar Akkoorden
10 Green Day When I Come Around Gitaar Akkoorden

Nederlandse gitaarakkoorden liedjes

Veel Nederlandse nummers zijn zeer geschikt om te spelen als je akkoorden kunt lezen. Ben je op zoek naar jouw favoriete kermis kraker, of wil je het nummer wat je ouders zo mooi vinden voor ze spelen op de gitaar? Je vindt veel Nederlandstalige gitaarakkoorden liedjes op Gitaartabs.nl. Ons aanbod is ruim en je kunt makkelijk en snel het juiste nummer vinden door de filters te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar gitaarakkoorden liedjes van een bepaalde Nederlandse artiest zoals Blof, Anouk, Doe Maar, Marco Borsato, Dotan, Racoon of Guus Meeuwis?

Gitaartabs.nl heeft alle muziekrechten om gitaarliedjes online te mogen te publiceren zodat jij zonder problemen kan meespelen of printen voor eigen gebruik.