• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Gitaar akkoorden

Een compleet overzicht van basis, barre en power gitaar akkoorden. Van eenvoudige basis gitaar akkoorden als Em, Am, C, G tot en met complexe akkoorden met Sus, Aug7 etc.

Iedereen kan gitaar spelen!
Leren en oefenen!

- Gitaartabs.nl -

Gitaarles voor beginners (1/2)

Voor de absolute beginnende gitarist hier de basis voor het lezen van tabulatuur (tabs). Wat betekenen al die tekens, lijntjes en getallen.

Gitaar stemmen

Je gitaar stemmen, wat moet je weten bij het stemmen van je gitaar? Een stemapparaatje is wel handig maar om op je gehoor te kunnen stemmen zorgt pas voor een goed gestemde gitaar.

Gitaarles voor beginners (2/2)

Gitaar leren spelen en tabs lezen betekent dat je moet weten wat de diverse tekens betekenen en hoe ze te spelen denk aan hammer-ons, pull-offs, slides, bends, vibrato, etc

Gitaar slaggitaar en ritmes

Slagpatronen met 16de noten erin, hier passen 4 noten in 1 tel. Let bij deze slagpatronen goed op het aantal aanslagen, dus goed tellen. Met je gitaar op schoot kun je mooi mee spelen en leer ik hoe je de patronen onder de knie kan krijgen.

Gitaarlessen tokkelen

In deze les gaat Jesse werken aan een ingewikkelder tokkel patroon. Probeer de tokkel goed mee te komen voordat je doorgaat naar de volgende gitaarles. Basis tokkel/ tokkelen Tokkel met twee akkoorden Tokkel met meerdere akkoorden icm Kansas - Dust in the wind

Gitaar leer je alleen als je jezelf uitdaagt

- Gitaartabs.nl -

Rock gitaarles van #1 Rock- Bluesgitarist

Ruben Hoeke neemt je mee middels deze ver gevorderde les in begeleidingsschema's en riffs in een Hendrix-achtige slide riff, zonder slide.

Gitaar improvisatie technieken

Hoe kan je "Vrij over de hele hals van je gitaar spelen"? Aan de hand van het nummer Waiting on the World to change van John Mayer wordt er geoefend. Wat zit er achter een nummer, hoe wordt het gespeeld en waarom? Als je dit weet kan je het overal toepassen en kan je niveau met stappen verbeteren.

Iedereen krijgt de kans om Gitaar te leren spelen.

- Gitaartabs.nl -

250+ Online gratis gitaarlessen

Gitaar leren spelen begint hier met ruim 250 gratis online gitaarlessen voor de elektrische en akoestische gitaar. Daarnaast vind je ook alle Pro GT video gitaarlessen en gratis pro video lessens. Gitaarles beginners, "Hoe lees je tablatuur (tabs)?", "Hoe gitaarakkoorden leren spelen?", Hoe ziet een Akkoordenschema er uit?, "Hoe kun je het beste tokkelen?". Maar ook gevorderde lessen als toonladders, toonsoorten, intervallen en frases. Gitaar barree akkoorden, gitaargrepen, "Een online gitaar stemmer", "Wat betekenen de tekens tussen de tabs?" en meer.

Online Gitaarlessen

Filter
 

Oefening 1

2021 © Gitaartabs - ContactAffiliateArchiefNieuws PartnersVoorwaardenFAQ & Help