• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden
ProTab: Jan Smit & Johnny De Mol - Nederland Wordt Kampioen

Koop dit nummer of neem een abonnement voor toegang tot alle liedjes en speel live mee met Jan Smit & Johnny De Mol - Nederland Wordt Kampioen

Abonneer 1 Euro 1ste/mnd of

Om (alvast) goed in de WK stemming te komen... het nummer wat Jan Smit en Johnny de Mol hebben opgenomen. Alle opbrengsten van dit nummer gaan naar de Johan Cruijff Foundation. Een makkelijk WK meezing lied!

Dit nummer is uitstekend geschikt voor de beginnende gitarist (als je de modulatie op het einde niet meespeelt). De akkoorden die er namelijk in voorkomen zijn G, Em, Am, C, D, E en de Bm. Laat je vooral niet afschrikken door een toevoeging als add9 bij de C en de toevoeging sus4 bij het E akkoord. In het kort komt het er op neer dat je een vinger extra bijzet, of het akkoord net iets anders speelt dan je wellicht gewend bent.

De modulatie op het einde (hij moduleert in het accapella deel van G naar G#) is misschien tricky. Je speelt vanaf daar alleen nog maar barre akkoorden (Eb7, Bbm, Fm, Cm etc.). Daag 
>> Registreer, speel & download <<
Meld nu aan en speel de rest van Jan Smit & Johnny De Mol - Nederland Wordt Kampioen

>> Registreer, speel & download <<
jezelf uit om ze te leren, maar maak het jezelf makkelijk door het nummer niet te moduleren als je er nog niet aan toe bent. Je kan daar gewoon het refrein in G blijven herhalen.

Het nummer kent 2 verschillende slagpatronen, het patroon onder het couplet en het patroon onder het refrein. Zoals in veel nummers (ook van Jan Smit) is het couplet rustig. Je speelt de akkoorden op de 1e en 3e tel (pam-padam). Tijdens het refrein speel je geen kwartnoten meer, maar ga je over op achtste noten. Hierdoor lijkt het sneller, maar dat is het niet. Je speelt daar 1ne, 2je, 3je, 4re. Speel de basnoot van het akkoord op de 1 en de rest van het akkoord op de 'ne'. Spreekt eigenlijk voor zich. Luister maar eens terug.

Succes met dit nummer, wie weet komen we mede dankzij jouw gitaarspel wel in de finale te staan!

Grt
Sytse

More info

Comments Jan Smit & Johnny De Mol - Nederland Wordt Kampioen - guitar-pro

JanH

JanH 2014-05-20

Hierbij de video


Meer Jan Smit & Johnny De Mol songs

Jan Smit & Johnny De Mol - Nederland Wordt Kampioen