• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Eenvoudige gitaarliedjes in Tab

Tab of tabulatuur is een specifieke schrijfmethode voor muziek, gebaseerd op de vingerzetting van snaarinstrumenten met frets. Het muziekschrift van gitaartabs kenmerkt zich doordat het de vorm van het instrument op papier nabootst en op die manier aangeeft hoe een bepaald nummer gespeeld moet worden.

Op deze manier speel je gitaar tabs in plaats van gitaar akkoorden.

Makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden

Ben jij op zoek naar makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden, oftewel easy guitar tabs, dan zit je goed bij Gitaartabs.nl. Je vindt bij ons namelijk een uitgebreid aanbod van makkelijke liedjes, geschreven als tabs voor de gitaar.

Makkelijke gitaar liedjes zonder akkoorden

Artiest Songtitel Soort
Twarres Wer Bisto Tab
Interpol Obstacle 1 (lead) Tab
Interpol Obstacle 1 (rhythm) Tab
Muse Unintended Tab
Sint Maarten Elf November Is De Dag Tab
Sint Maarten De Koeien Hebben Staarten Tab
Dotan Hungry Tab
James Bay Hold Back The River Tab
Oh Susanna Oh Susanna Tab
Blof Het Is Laat Tab
Eenvoudige liedjes

Makkelijke gitaartabs

Gitaartabs is een makkelijke manier om liedjes te spelen zonder akkoorden. Tabs is een zeer eenvoudige wijze van muzieknotatie. Hierbij worden liedjes niet uitgeschreven met symbolen op notenbalken. Enkel karakters en cijfers, die je gewoon op je toetsenbord vindt, worden ingezet om het liedje uit te schrijven. Tabs zijn daarnaast zo makkelijk, omdat ze visueel maken hoe bepaalde tonen op het instrument gespeeld moeten worden. Vooral online is zijn tabs een populaire manier om muziek te noteren.

Tabs zijn ideaal voor beginnende gitaristen. Om liedjes met gitaartabs te spelen hoef je namelijk nog niet alle akkoorden uit je hoofd te kennen. Een tab geeft precies aan welke noten je moet spelen voor een akkoord, maar ook welke snaren en posities je daarvoor nodig hebt.

Nieuwste makkelijke gitaar liedjes zonder akkoorden

Artiest Songtitel Soort
Blof Het Is Laat Tab
The Animals House Of The Rising Sun Tab
Anouk The Other Side Of Me Tab
Garth Brooks Wolves Tab
Herman Brood Saturday Night Tab
Crash Test Dummies Mmmm Mmmm Mmmm Mmmm Tab
The Corrs I Never Loved You Anyway Tab
De Dijk Man Weet Niet Wat Ie Mist Tab
Van Dik Hout Dromendief Tab
Golden Earring The Devil Made Me Tab

Makkelijke gitaarliedjes

In onze database vind je ontzettend veel gitaarliedjes met tabs. Al deze liedjes kun je dus spelen zonder akkoorden of noten te lezen. Om het je extra makkelijk te maken hebben wij lijsten opgesteld met daarin alle makkelijke gitaarliedjes zonder tabs. Als je net bent begonnen met gitaar spelen ben je soms beperkt tot het spelen van losse akkoorden en toonladders. Met onze easy guitar songs tabs kunnen ook beginners direct een echt liedje spelen. Gitaartabs geven geen informatie over bijvoorbeeld het ritme waarin de akkoorden gespeeld moeten worden.

Wij raden je daarom aan om altijd te beginnen met een liedje dat je goed kent. Zo kun jij je aandacht volledig richten op het spelen van de juiste tonen op de juiste posities. De rest volgt vanzelf!

Makkelijke gitaar liedjes spelen akkoorden

Makkelijke liedjes

Artiest Songtitel Soort
Het Zesde Metaal Tid Van Ton Tab
Bart Peeters Lepeltjesgewijs Tab
Bart Peeters Hemel Tab
Joan Osborne One Of Us (easy) Tab
Passenger Let Her Go Intro Tab
Oh Susanna Oh Susanna Tab
Elbow Head For Supplies Tab
Kungs Vs Cookin On 3 Burners This Girl Tab
Idina Menzel Let It Go / Laat Het Los Tab
Ilse De Lange Winter Of Love Tab

Makkelijke gitaar liedjes - ProTabs

De tabs van onze makkelijke gitaarliedjes worden met uiterste zorg geschreven door professionele gitaristen. Zij weten precies welke akkoorden eenvoudig zijn om te spelen. Met deze insteek hebben zij allerlei gitaarliedjes op een makkelijke wijze uitgeschreven zonder akkoorden. Neem maar eens een kijkje in ons aanbod: je vindt er gitaartabs in de meest uiteenlopende stijlen en van allerlei artiesten. Ook voor populaire liedjes kun je op Gitaartabs.nl een makkelijke tab vinden. Zo kun jij binnen no-time je favoriete liedje meespelen met YouTube, Spotify of onze online media player, waarbij de tabs synchroon lopen en je het liedje onder andere ook vertraagd of versneld kunt afspelen.

Populaire gitaarliedjes zonder akkoorden

Artiest Songtitel Soort
The Cascades Everytime We Touch Tab
Urban Dance Squad Alienated Tab
Rollins Band Volume 4 Tab
Brady Bunch Brady Bunch Tab
I Am Kloot Hoezeer Je Wil Tab
Radiohead Fog (voor Bass Gitaar) Tab
Live The Beauty Of Gray Tab
Peanuts Theme Peanuts Theme Tab
Kreuners De Won't Cry Tab
Nightwish Angels Fall First Tab
Eenvoudige Protabs

Makkelijke liedjes - ProTabs

Wat Gitaartabs.nl zo uniek maakt is dat je gitaarliedjes kunt spelen met onze online media player. Deze zogenaamde ProTabs lopen synchroon met de video van het liedje van je keuze. Je kunt het gitaarliedje dan versneld of vertraagd afspelen, gemakkelijk pauzeren en de tabs, akkoorden en bladmuziek direct meelezen. De tool geeft precies aan wat je op welk moment in het liedje moet spelen op je gitaar. Dat is pas makkelijk!.

Makkelijke gitaar liedjes spelen ProTabs

Aanbod Gitaartabs.nl

Op Gitaartabs.nl vind je dus altijd een leuk en makkelijk liedje om te spelen met tabs. Houd jij van Nederlandse artiesten? Kies dan voor een van de easy tabs van Guus Meeuwis, zoals Het Is Een Nacht. Maar ook voor Anouks hit Michel hebben wij makkelijke gitaartabs zonder akkoorden beschikbaar. Begin jij liever gelijk met rock? Smoke On The Water van Deep Purple speel je gemakkelijk zonder akkoorden.

Ben jij op zoek naar makkelijke kinderliedjes met tabs? Bij Gitaartabs.nl ben je daarvoor aan het juiste adres. In onze database vind je diverse tabs op een makkelijk niveau, zodat kinderen herkenbare liedjes op hun gitaar kunnen spelen. Deze tabs zijn ook uitermate geschikt voor beginnende gitaristen die hun schoolklas willen kunnen begeleiden tijdens het zingen. Of misschien ben je gewoon in een nostalgische bui en wil je makkelijk en snel een kinderliedje van vroeger spelen zonder akkoorden. Je vindt daarvoor de juiste tabs in ons overzicht. Bijvoorbeeld klassiekers zoals Altijd Is Kortjakje Ziek en Berend Botje heb je zo onder de knie met gitaartabs.

Meld je vandaag nog aan voor Gitaartabs.nl en claim je voordelige Alles-in-één abonnement. Zo heb je direct toegang tot alle makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden of kun je online gitaarlessen volgen!

Meld je aan, leer & speel!