• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Gitaarles: Rock / Metal Workshop 4 Slag technieken Alternate Picking

Hoofdstuk 4. Slag technieken: Alternate picking


Alternate picking (om en om aanslag)

Alternate picking kan op meerdere manieren toegepast worden; in riffs, maar ook in solos kan het gebruikt worden, vooral om snelle loopjes vloeiend te krijgen. 
De basis is het om en om blijven aanslaan van de snaar: Neer-op-neer-op.


Rock Riffs met alternate picking:

Survivor - Eye of the tiger

Het bekende intro van de Rocky films; hier wordt heel duidelijk alternate picking gebruikt. 1 gitaar speelt alles op 1 snaar (gepalm-mute), de andere gitaar speel de accenten met power chords. 

KISS - I was made for loving you

Een hele duidelijke vorm van alternate picking in deze rock klassieker: In het intro is alles op de losse lage E snaar met palm-muting aangeslagen, wat resulteert in een soort helicopter effect. Oefen hem langzaam, totdat je hem op tempo kunt spelen. Elke noot moet even hard en even duidelijk zijn. 

AC/DC - Thunderstruck

Het Thunderstruck loopje kent iedereen wel: een echte Rock lick! Alles is aangeslagen op de B snaar. Let op dat het loopje met een slagje OMHOOG begint: zo kom je het beste uit qua accenten: elke noot die je indrukt is op de tel: de open B snaar valt er steeds tussen. 


Metal Riffs met alternate picking:

Pantera - Cowboys from Hell

Een zeer kenmerkende riff van de metal riff meester Dimebag Darrel van Pantera: Hierbij is duidelijk alternate picking gebruikt. Het is de perfecte riff om je linker- en rechterhand goed samen te laten werken. 

Lamb of God - Walk with me in Hell

De tweede riff van deze song is een lekkere alternate picking riff: Hierbij een keer geen palm-mutes; alles is open aangeslagen. Leer hem eerst langzaam, daarna de snelheid opvoeren. 


Probeer alle lessen voor slechts € 4,95 !

Example: Pro Gitaarles Audio & Video

Download pdf

geen

Download (Gebruik Media Player)

geen

Gitaarles vragen, suggesties en opmerkingen