• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Gitaarles: Rock / Metal Workshop 5 Slag technieken Galop

Hoofdstuk 5. Slag technieken: Galop


Gemengde aanslag: Galop

Een galop wordt vaak gemengd met andere aanslag technieken, maar in een aantal songs is hij duidelijk te horen. Zoals de naam doet vermoeden, klinkt het ook echt als een galop. 
De meest bekende riff is hierbij Barracuda van Heart. Het zijn groepjes van 3 noten, snel achter elkaar aangeslagen. 


Rock Riffs met Galop techniek:

Heart - Barracuda

Barracuda is gebaseerd op een laag E power chord; groepjes van 3 noten, waarbij de derde noot op de tel zit. Let dus goed op waar je met je neer en op slag uitkomt (zie de TAB).

Led Zeppelin - Kashmir

De riff van Kashmir is uiteraard een klassieker! Hier wordt gebruik gemaakt van een gemengde techniek; het is een langzame galop; groepjes van 3 noten, plus een losse noot daar tussenin. 
De originele song is met een open stemming gespeeld: Voor deze oefening heb ik de riff opgeschreven in standaard stemming, zodat je hem meteen mee kunt spelen. 


Metal Riffs met Galop techniek:

Dio - Holy Diver

Dio was 1 van de eerste die de galop in songs gebruikte; deze song heeft een langzame galop; een perfecte riff om gewend te raken aan de techniek. 

Iron Maiden - The Trooper

Iron Maiden gebruikt in veel riffs galop aanslag. Bij deze song komt hij steeds voor in het couplet. Het is een combinatie van galop en powerchords. Leer hem eerst langzaam; het nummer is aardig snel! 

Probeer alle lessen voor slechts € 4,95 !

Example: Pro Gitaarles Audio & Video

Download pdf

geen

Download (Gebruik Media Player)

geen

Gitaarles vragen, suggesties en opmerkingen