• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Gitaarles: Rock / Metal Workshop Promo

Bart heeft speciaal voor Gitaartabs de workshop Metal en Rock geschreven. Hij gaat in op de kenmerken van het geluid van Rock en Metal gitaar. Hoe je het beste je versterker kunt instellen voor Rock of Metal. Daag jezelf uit om mee te spelen met meer dan 20 bekende metal en rock riffs.  

Voor elke riff heeft Bart een backingtrack geschreven zodat jij makkelijk kan meespelen. De backingtrack wordt afgespeeld via de media player en kan je live meespelen. In hoofdstuk twee worden riffs gespeeld door middel van Power chords. Power chords (Power akkoorden) komen vooral voor in de rock en metal. Hoofdstuk drie gaat in op aanslag technieken en riffs die dat toepassen zoals Palm muting en downstroke. Hoofdstuk vier gaat verder in op de aanslag technieken als aternate picking (wisselslag), gallops (galopjes) en riffs van beide. In hoofdstuk vijf bespreekt Bart de aanslag techniek galop. De meest bekende riff is hierbij Barracuda van Heart welke je uiteraard als uitdaging eens zou moeten proberen mee te spelen. In het laatste hoofdstuk, zes, worden de harmonics behandeld over de hele gitaarhals. Dit in combinatie met een distortion geeft een heel gaaf effect waarmee meerdere bands hun eigen sounds hebben gemaakt.

Heel veel succes met deze fantastische Metal/Rock workshop van Bart!

Inhoudsopgave Rock/ Metal workshop

Wat is kenmerkend aan Rock en Metal gitaar geluid?

Rock: Low-gain (lage oversturing)

Metal: High-gain (hogere oversturing)

Versterker instellingen;

2. Power chords

3. Slag technieken: Down stroke

Palm-mute

Down stroke (neer aanslag)

Rock Riffs met downstroke techniek

Metal Riffs met downstroke techniek

4. Slag technieken: Alternate picking

Alternate picking (om en om aanslag)

Rock Riffs met alternate picking

Metal Riffs met alternate picking

5. Slag technieken: Galop

Gemengde aanslag: Galop

Rock Riffs met Galop techniek:

Metal Riffs met Galop techniek:

6. Natural Harmonics

Pinch Harmonics

Riffs met Natural Harmonics:

Over Bart

Bart Hennephof is een gitarist, songwriter en producer uit Tilburg. Hij speelt in de Nederlandse metalband Textures, die inmiddels 13 jaar lang overal ter wereld heeft gespeeld; ze hebben tours gedaan van Mexico & de USA, tot Rusland, Israel en India.


In Nederland heeft Bart met zijn band Textures meerdere keren op Lowlands gestaan en zelfs bij De Wereld Draait Door geweest.

Bart produceert bands en artiesten in zijn eigen muziek studio in Tilburg, in verschillende genres; van singer-songwriter tot rock en metal.

Probeer alle lessen voor slechts € 4,95 !


Download pdf

geen

Download (Gebruik Media Player)

geen

Gitaarles vragen, suggesties en opmerkingen