top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

elvis presley

Bron-afbeeldingen: Spotify

Elvis presley Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Elvis presley

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

Rock & Roll

(let me be your) teddy bear

chords

1

Rock & Roll

A little less conversation

chords

1

498

Rock & Roll

All shook up

chords

2

2105

Rock & Roll

Always on my mind

chords

3

1254

Rock & Roll

Always on my mind 1

chords

1

1887

Rock & Roll

An american trilogy

chords

2

1417

Rock & Roll

Anyway you want me

chords

1

1871

Rock & Roll

Are you lonesome tonight

chords

1

3186

Blues

Baby let's play house

chords

1

1258

Rock & Roll

Baby what do you want me to do

tab

1

1676

Rock & Roll

Blue Suede Shoes v1

chords

5

2000

1405

Pop

Blue christmas

chords

2

860

Pop

Blue moon of kentucky

chords

1

712

Rock & Roll

Blue suede shoes

chords

1

2437

Rock & Roll

Burning love

chords

3

1609

Rock & Roll

Can`t help falling in love

chords

1

3771

Blues

Biografie Elvis presley

Dit is dan "The King Of Rock & Roll" Elvis Presley Elvis Presley is heel belangrijk geweest voor de popmuziek, toen hij nog leefde was hij al een echte legende. Hij is op 8 januari 1935 geboren, zijn tweelingbroer Jesse Presley werd dood geboren. 

Elvis Presley


Elvis word 8 en krijgt van zijn ouders een tweedehands gitaar, zijn ooms Johnny Smith en Vester Presley leren hem gitaar spelen. Als Elvis 10 is heeft hij zijn eerste optreden, een zangwedstrijd, hij wint de tweede prijs. Als hij 18 is word hij vrachtwagenchauffeurhij rijdt vaak langs een studio. 


Na een tijdje stapt hij de studio binnen en met het excuus dat hij een plaatje wil laten opnemen omdat zijn moeder bijna jarig is neemt hij een plaat op. De eigenaar van de studio vind hem goed en een jaar daarna nemen ze nog een liedje op maar niemand is enthousiast over en in de koffiepauze begint Elvis opeens een paar fikse slagen op zijn gitaar te maken en gaat het liedje That's alright little mamma erbij zingen, Rock & Roll is geboren. 


Elvis maakt steeds meer platen en ze moeten ook steeds meer optredens geven. Maar dan lijkt zij baan als zanger er op te zitten hij moet verplicht 2 jaar in dienst in Duitsland. Maar de eigenaar heeft nog materiaal op laten nemen en brengt steeds een beetje uit in de tijd dat Elvis in Duitsland zit. Dan na 2 jaar dienst gaat Elvis films opnemen maar het blijkt wel dat Elvis geen geboren acteur is maar het verkoopt goed. 


Na 8 jaar films maken komt Elvis grandioos terug in 1968 met zijn comeback concert. In 1969 geeft hij nog een heel groot concert in Las Vegas met nieuwe wereldhits "In The Ghetto" en "Suspicious Minds". 


In 1973 geeft hij een heel groot concert dat over de hele wereld wordt uitgezonden via satteliet televisie. Maar een tijdje na zijn optreden wil zijn vrouw na 6 en een half jaar huwelijk scheiden. Dit is het begin van Elvis zijn einde. Hij moet heel vaak naar het ziekenhuis dan is het weer een oogziekte en dan weer overgewicht. Elvis wordt ook depressief en achterdochtig. Maar toch tussen zijn ziekenhuis bezoeken door gaat hij nog door met optreden. 


Dan op 16 augustus 1977 overlijd Elvis in zijn eigen huis in Memphis in de badkamer, een hartstilstand er wordt gezegd dat het door een overdosis drugs komt. 


ff een paar links naar sites: http://www.elvis.com/, http://www.elvisnederland.com/ http://www.itselvistime.nl/ en http://www.elvispresley.nl/

1279

Gitaarliedjes van elvis presley

Zin om met je gitaar de nummers van elvis presley mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van elvis presley die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van elvis presley zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden elvis presley

Met de tabs & chords voor elvis presley die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van elvis presley op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van elvis presley dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van elvis presley op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van elvis presley hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page