top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

m*a*s*h*.

Bron-afbeeldingen: Spotify

M*a*s*h*. Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes M*a*s*h*.

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

666

TV- film themes

M*a*s*h*.

tab

1

666

TV- film themes

Suicide is painless

tab

1

1580

TV- film themes

Biografie M*a*s*h*.

M*A*S*H was een Amerikaanse komische televisieserie op basis van een eerdere film uit 1970. De serie werd voor het eerst uitgezonden tussen 1972 en 1983.

De serie handelt over de avonturen van de bemanning van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor. De afkorting M.A.S.H. staat officieel voor Mobile Army Surgical Hospital.

William Self, directeur van 20th Century Fox, besloot een televisieserie te maken naar aanleiding van de film. Het decor was nog voorhanden en Fox had de rechten op de verhaallijn, dus de productie van de serie was relatief goedkoop. Gary Burghoff, die het karakter Radar O’Reilly speelde, was de enige acteur uit de film die werd gevraagd in de serie te spelen. McLean Stevenson speelde de rol van Henry Blake, terwijl hij liever Hawkeye wilde spelen. De juiste persoon voor de rol van Hawkeye werd pas op het laatste moment gevonden. Alan Alda hield de boot tot het laatste moment af, omdat hij zijn twijfels had over het spelen in een mogelijk langlopende serie en omdat hij de oorlog niet leuker wilde doen lijken dan in de werkelijkheid het geval was. Om dit te voorkomen liet hij in zijn contract opnemen dat iedere aflevering minstens één scène moet bevatten die zich afspeelt in de operatiekamer. Alda, die de serie ook gedeeltelijk regisseerde, was als enige karakter te zien in iedere aflevering. Gedurende de elf jaar dat de serie speelde reisde hij ieder weekend van Los Angeles, waar de serie werd opgenomen, naar zijn gezin in New Jersey. In 1980 verdiende hij per week 200.000 dollar voor zijn bijdrage aan de serie.

De serie kwam na 251 afleveringen tot een einde, na het winnen van talloze onderscheidingen, waaronder 14 Emmy Awards. De laatste aflevering is een van de best bekeken programma’s ooit.

In Nederland werd de comedyserie M*A*S*H uitgezonden door de AVRO. De serie werd meermalen door commerciële omroepen herhaald.

De gehele serie is inmiddels op dvd verschenen.

De voornaamste personages:

1

Gitaarliedjes van m*a*s*h*.

Zin om met je gitaar de nummers van m*a*s*h*. mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van m*a*s*h*. die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van m*a*s*h*. zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden m*a*s*h*.

Met de tabs & chords voor m*a*s*h*. die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van m*a*s*h*. op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van m*a*s*h*. dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van m*a*s*h*. op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van m*a*s*h*. hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page