top of page

Leer online gitaar spelen!

 • Duidelijke les structuur

 • Opgebouwd uit verschillende niveau's

 • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

sinterklaas

Bron-afbeeldingen: Spotify

Sinterklaas Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Sinterklaas

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

3548

kinderliedjes

Daar wordt aan de deur geklopt

tab

1

3548

kinderliedjes

Daar wordt aan de deur geklopt

chords

5

2000

4631

Pop

Daar wordt op de deur geklopt

guitar-pro

0

871

kinderliedjes

Dag Sinterklaasje, bonne bonne bon

chords

5

2000

1627

Pop

Dag sinterklaas

chords

1

-

2006

1037

Pop

Dag sinterklaasje

chords

1

3736

kinderliedjes

Dag sinterklaasje

guitar-pro

0

2000

479

kinderliedjes

De zak van Sinterklaas

guitar-pro

0

730

kinderliedjes

De zak van sinterklaas

tab

1

3885

kinderliedjes

Dicht bij de schoorsteen

chords

5

2000

1462

Pop

Fietsen

chords

1

-

2006

812

Pop

Het paard van Sinterklaas is ziek

chord-pro

2

Sinterklaas

2004

262

kinderliedjes

Hij komt

chords

1

-

2006

704

Pop

Hij komt, hij komt

chords

2

4535

kinderliedjes

Hij komt,hij komt (chordpro)

chords

5

Sinterklaas

1948

5158

kinderliedjes

Hoor de wind waait door de bomen

chords

2

305

kinderliedjes

Biografie Sinterklaas

Sinterklaas (ook Sint-Nicolaas, Sint of de Goedheiligman) is de hoofdpersoon van het sinterklaasfeest dat op 5 december in Nederland (en in enkele voormalige Nederlandse koloniën) wordt gevierd, en op 6 december in België. Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, een Griekse heilige die in de derde eeuw na Christus in Lycië in Klein-Azië leefde.


Sinterklaas wordt standaard voorgesteld als een statige oude man met witte baard en haren, rode mijter en mantel. Hij rijdt op een schimmel (Paard van Sinterklaas), en heeft een of meer helpers, (Zwarte) Piet(en).Sinterklaas liedjes gitaar

De moderne vorm van het Nederlandse sinterklaasfeest komt waarschijnlijk voort uit het prentenboekje Sint Nikolaas en zijn knecht (1850) van de onderwijzer Jan Schenkman (1806-1863), maar het feest heeft een veel oudere oorsprong. In veel landen in Europa wordt Sint-Nicolaasdag gevierd, maar de invulling van de folklore varieert per land en streek.


Hoe Sinterklaas liedjes spelen?

Sinterklaasliedjes zijn er in verschillende vormen, liedjes met akkoorden, tabs en ook ProTabs. Vanuit Gitaartabs hebben we alle soorten en mogelijkheden. 

 • liedjes met akkoorden

 • liedjes met tabs

 • liedjes met ProTabs (icm media player)


De meest populaire Sinterklaas liedjes voor gitaar

Liedjes die tijdens de december maanden worden gespeeld zijn vaak eenvoudig mee te spelen met maar een aantal akkoorden en eenvoudige riffs/ loopjes, hieronder de meerst gespeelde liedjes. Onderstaande liedjes zijn in de categorie ProTabs en daardoor icm de media player dynamisch mee te spelen. 


 1. Zie ginds komt de stoomboot

 2. Daar wordt aan de deur geklopt

 3. Sinterklaas kapoentje

 4. Oh, kom maar eens kijken

 5. Hoor wie klopt daar kinderen

 6. Zie de maan schijnt door de bomen

 7. De zak van Sinterklaas

 8. Wie komt er alle jaren

 9. Sinterklaas is jarig

 10. Sinterklaasje kom maar binnen met je piet


Sinterklaas met een swing

Sinterklaas maar dan net even anders. De Sinterklaasliedjes met swing die we je hier op een gave manier gaan leren spelen zijn. Dag sinterklaasje, Sinterklaas kapoentje, Oh kom maar eens kijken, Zie ginds komt de stoomboot, Hij komt hij komt die goede beste Sint. 


Sinterklaasliedjes gitaar

Wanneer het december wordt en Sinterklaas weer in het land komt kunnen de schoentjes weer gezet worden en traditioneel ook sinterklaasliedjes gezongen worden. Wij hebben de grootste collectie sinterklaasliedjes voor op je gitaar, piano, fluit of gewoon met je stem (zingend) op een rij gezet. Speel mee met de leukste liedjes, dynamisch of alleen met akkoorden, tabs of alleen de liedteksten. 


Eenvoudige Sinterklaasliedjes

Kinderliedjes, waaronder ook sinterklaasliedjes, kenmerkenzich meestal door eenvoudige akkoorschema's zodat ze makkelijk mee te spelen en zingen zijn voor jong en oud. Daarom zijn bijna alle liedjes die we op Gitaartabs.nl hebben eenvoudig en gemakkelijk mee te spelen. Simpele Sinterklaasliedjes die je in de klas of thuis kunt spelen voor de kinderen en ouderen  als onderdeel van de decemberliedjes.


Tijdens de kerst vakantie zijn er veel mensen die beginnen met gitaar leren spelen. Zodat je in de winter lekker rond je openhaar (haarvuur) gitaar kan spelen. Heb je geen open haard? Wellicht kan je dan naar buiten met een vuurkorf of met een kaarsje aan de gang. Met de decemberliedjes kan je goed uit de voeten bij Gitaartabs.nl. 


In de (koude) winter na kerst heb je weer de mogelijkheid om je gitaar te pakken en mee te spelen met Kerstnummers en de gouden oude hits uit de top2000 die je vaak hoort. Vaak staan de klassieke liedjes weer bovenaan in de muzieklijsten waarbij de gitaar nog een dominante rol speelde.

Met liedjes meezingen tijdens sinterklaas. 

Sinterklaasliedjes spelen tijdens optredens, bijvoorbeeld als Sinterklaas langs komt of tijdens een gezellige bijeenkomst van de gehele buurt kids. Met zijn allen zingen bij het gitaar spel is een mooi verbindend element dat goed in deze dagen past.


December gitaarliedjes

Decemberliedjes zo altijd bijzonder om mee te spelen, omdat je ze ieder jaar opnieuw kunt spelen. Ze zijn tijdloos, herkenbaar en wereldwijd in te zetten als smaakmaker voor de juiste sfeer!


Bekijk hier ons aanbod Kerstliedjes voor gitaar

Als je vragen hebt stuur ze in en we helpen je graag verder. 


Sinterklaasliedjes boeken

Bekijk onze webshop voor het boek "Sinterklaasliedjes met swing" dat een selectie bevat van de meest populaire en meest gespeelde liedjes. Het boek bestaat uit 20 nummers, waaronder 5 liedjes met een swingend ritme. Het is speciaal samengesteld voor iedereen die tijdens de feestdagen gezellige Sint & Piet liedjes wil spelen. In het boek vind je akkoorden, bladmuziek, gitaartabs, liedteksten en slagritmes, waardoor je alles hebt wat je nodig hebt om de liedjes te kunnen spelen. We bieden het boek aan in zowel fysieke vorm als een e-book.


1

Gitaarliedjes van sinterklaas

Zin om met je gitaar de nummers van sinterklaas mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van sinterklaas die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van sinterklaas zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden sinterklaas

Met de tabs & chords voor sinterklaas die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van sinterklaas op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van sinterklaas dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van sinterklaas op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van sinterklaas hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page