top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

within temptation

Bron-afbeeldingen: Spotify

Within temptation Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Within temptation

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

471

Pop

Ice queen

bass-tab

2

471

Pop

Ice queen

tab

2

mother earth

2000

2921

Metal

Memories

tab

2

the silent force

2004

1830

Metal

Stand my ground

tab

2

the silent force

2004

2191

Metal

Biografie Within temptation

Within Temptation heeft erg veel bereikt de afgelopen 10 jaar. Van kleinschalige successen in het begin tot de verkoop van wereldwijd meer dan 1.5 miljoen CD’s en DVD’s. 

Dit maakt de band niet alleen Nederlands best verkopende band in het buitenland, maar ook internationaal één van de snelst groeiende nieuwe rock acts. 

In april 1996 werd de band opgericht door gitarist Robert Westerholt en zangeres Sharon den Adel, waarna in april het debuutalbum ‘Enter’ werd uitbracht via het indie label DSFA. Optredens in Europa volgden, waarbij ze een fenomenale live reputatie opbouwden. Meest opzienbarend waren de concerten op het Dynamo festival (in 1997 en in 1998 op het hoofdpodium).

Sharon den Adel (Zang)

Robert Westerholt (Gitaar)

Ruud Jolie (Gitaar)

Jeroen Van Veen (Bas) 

Stephen van Haestregt (Drums) 

Martijn Spierenburg (Keyboards)


Ondanks de groeiende carrière van de band studeerden alle bandleden nog steeds. Daarom werd besloten om in 1999 een pauze te nemen, zodat studies afgerond konden worden.


2000 zou een vruchtbaar jaar worden voor de band. Er werd opgetreden op alle grote Europese festivals en in december kwam het tweede album ‘Mother Earth’ uit. Dit album werd goed ontvangen – muziekblad ‘Aloha’ tipte Within Temptation als “klaar voor de grote doorbraak” – Mother Earth stond meer dan drie maanden in de Nederlandse album charts.


De band begon 2001 met een grote Nederlandse clubtour en speelde daarnaast op Pinkpop en voor de derde keer op het Dynamo festival. Van het Mother Earth album werden “Our Farewell” en “Ice Queen” uitgebracht, waarvan laatstgenoemde een doorbraak bij het grote publiek bezorgde. De single belandde op nummer 2 in de Mega Top 100 en het album kwam opnieuw binnen op nummer 3, waarmee het een platina status bereikte. 


De populariteit van de band bleef niet onopgemerkt en verspreidde zich in 2002 over heel Europa, waar veel shows werden gegeven. Ook was de band opener voor Paradise Lost tijdens hun uitgebreide Europese tour. Met de release van ‘Mother Earth’ brak de band ook door in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. De plaat behaalde een platina status in Duitsland en een gouden status in België. Voor de DVD “Mother Earth Tour “ ontving de band een Edison. 


In 2004 ging de band de studio in voor de opnames van het album “The Silent Force”, dat werd geproduceerd door Daniel Gibson. Met de eerste single “Stand My Ground”, belandde het album op de 1e plaats in Nederland en Finland, op de 5e plaats in Duitsland, in de top-10 van België, Portugal en Spanje, in de top-20 van Oostenrijk en Zwitserland, en in de top-30 van Griekenland, Frankrijk, Turkije, Zweden en Noorwegen. 

Het album werd goud in Spanje, België, Luxemburg, Portugal en Duitsland en platina in Finland en Nederland. 


In juni 2005 kwam de single ‘Angels’ uit. In deze periode bezocht de band ook weer vele Europese festivals, zoals o.a.: Pinkpop, Rock Werchter, Rock Am Ring, Sweden Rock, Ruisrock, Dubai Desert Rock en Gurtenfest. Ook werd er opgetreden met o.a. Iron Maiden en Rammstein. In augustus ontving de band een ‘World Music Award’ voor Nederlands best verkopende band in het buitenland. Daarna kwam ‘The Silent Force’ ook uit in Japan, Australië en Groot-Brittannië.


In 2006 ontving Within Temptation voor de derde keer de Buma Cultuur Export Prijs voor ‘Best verkopende band in het buitenland’ en een Golden God Award van Metal Hammer UK voor ‘Beste video’. Daarnaast speelde de band op de grootste festivals in Europa en speelt de band voor het eerst in Japan. 


De band startte een samenwerking met de Nederlandse gameontwikkelaar Spellborn. Deze game is een zgn. “Massively Multiplayer Online Role-Playing” Game met miljoenen spelers wereldwijd. Hiervoor heeft de band een drietal nummers geschreven. Daarnaast hebben ze gezamenlijk de video trailer “The Howling” uitgebracht via de internetsite www.the-howling.com. Dit was een unicum in de Nederlandse muziekindustrie, omdat deze trailer een compleet nieuwe song bevatte van een album, dat op dat moment nog niet was uitgebracht.


Eind 2006 kondigde de band aan dat Roadrunner Records naast Japan, Groot-Brittannië en Australië nu ook in Verenigde Staten de band heeft getekend, een unicum voor een Nederlandse band.


Nu is daar het nieuwe album “The Heart Of Everything”. In januari 2007 kwam de eerste single ‘What Have You Done’ uit met daarop gast vocalen van ‘Life of Agony’ frontman Keith Caputo. De release van de single kwam gelijktijdig met het nieuws dat de band voor de vierde opeenvolgende keer een Exportprijs heeft gewonnen voor ‘Best verkopende Nederlandse band in het Buitenland’. 

Robert Westerholt over het nieuwe album: “Ondanks dat het duidelijk hoorbaar is dat dit een Within Temptation album is, heeft er ook veel ontwikkeling en verandering plaatsgevonden. Sharon laat meer dan ooit haar veelzijdigheid als zangeres zien - krachtig, melodieus, uitdagend, emotioneel, gevoelig, het staat er allemaal op. Dit album is dynamisch, energiek, meer gitaar georiënteerd en heeft over het algemeen een meer natuurlijke sound.” 


Het album is geproduceerd door Daniel Gibson en gemixt door Stefan Glaumann (Rammstein) en kwam op nummer #1 binnen in de Nederlandse album charts. Verder bereikte het album een nummer #2 positie in België en Finland, kwam in de top-5 van Japan, Zweden, Portugal en Duitsland, in de top-10 van Zwitserland, in de top-15 van Oostenrijk en Tsjechië en in de top-30 van Spanje, Noorwegen en Frankrijk. 

Hiermee behaalde het album een nummer #5 positie in de Europese album charts.


In maart en april heeft de band een grote, compleet uitverkochte, Europese tour van 38 shows afgerond. Ook de daaropvolgende Amerikaanse tour met rock formatie Lacuna Coil uit Italië was een succes. Zo’n groot succes dat verschillende Amerikaanse radiostations de eerste single ‘What Have You Done’ al op de playlist hebben gezet, nog voordat deze hier officieel is uitgekomen. 

In juni kwam de tweede single ‘Frozen’ uit. Met deze single en bijbehorende videoclip wilde de band aandacht vragen voor huiselijk geweld en kindermisbruik. Daarom besloot Within Temptation om Child Helpline International te steunen door alle inkomsten die zij voor de inkomsten uit de verkopen van ‘Frozen’ ontvingen, te doneren aan deze organisatie. Child Helpline International is een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen die in meer dan 150 landen werkzaam is.

Eind juli is het album in de Verenigde Staten verschenen, met als eerste single ‘What Have You Done’. Het album kwam op nummer #1 binnen in de Heatseekers Chart, een hitlijst voor artiesten die nooit eerder in de US Billboard Hot 100 hebben gestaan. 

 

In de zomer speelde de band op de grote Europese festivals, waaronder Pinkpop, Download, Bilbao BBK Live, Novarock en Rockperry. Ook verkocht de band zalen uit in Japan. In september heeft de band voor de tweede keer een tour in de VS gedaan, ditmaal als hoofdprogramma. In alle grote steden zoals New York, Chicago, San Francisco en Boston waren de shows uitverkocht, met zeer lovende en enthousiaste reacties alom.


In oktober volgde er een tour door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Dit jaar werd afgesloten met een grote eigen productie in het Beursgebouw te Eindhoven en 4 grote shows in Engeland. 

In november is de derde single ‘All I Need’ van ‘The Heart of Everything’ in Europa uitgekomen.


In oktober volgde er een tour door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het jaar wordt afgesloten met een grote eigen productie in het Beursgebouw te Eindhoven en 4 grote shows in Engeland. 


In 2008 zijn veel landen bezocht in Centraal Oost Europa en Rusland waar de band nooit eerder is geweest. In april zal de band voor het eerst een tour in Zuid-Amerika doen. 


Op 7 februari 2008 gaf de band een speciaal (uitverkocht) concert met het Metropole Orkest in Ahoy Rotterdam. Samen met het PAdam koor, gastzangers, een 400 m2 videoscherm, mooie licht- en pyro effecten werd het Black Symphony een groot succes. Karrang gaf het concert de hoogste score and schreef: "this really is the greatest show on earth!"


Het Black Symphony concert is opgenomen door 14 HD-Cameras en zal en zal aan het eind van het jaar op DVD, Blu Ray en CD worden uitgebracht.Albums

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. 

The Dance 1998 hoogste notering -

Mother Earth 2000 hoogste notering 3 

Enter 1997 02-02-2002 hoogste notering 32 

The Silent Force 2004  hoogste notering 1

The Heart Of Everything 2007 hoogste notering 1


Singels:

De noteringen zijn van de nederlandse top 40. tip=tipparade 

klik op het nummer om de clip te zien.. 

Restless 1997 hoogste notering: -    

Ice Queen 19-01-2002 hoogste notering: 2

Mother Earth 18-05-2002 hoogste notering: 25 

Our Farewell 2003 hoogste notering: -    

Running up that Hill 17-05-2003 hoogste notering: 13 

Stand My Ground 30-10-2004 hoogste notering: 4 

Memories 12-02-2005 hoogste notering: 11 

Angels  2005 18-06-2005 hoogste notering: 8 

What ave You Done 19-02-2007 hoogste notering: 7 feat. Keith Caputo 

Frozen 11-06-2007 hoogste notering: 28 

All I Need 12-11-2007 hoogste notering: 15 Links:

within temptation site

officiële internationale fanclub

within temptation youtube


Bron:

Tekst: wikipedia en thesilentforce.com


1840

Gitaarliedjes van within temptation

Zin om met je gitaar de nummers van within temptation mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van within temptation die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van within temptation zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden within temptation

Met de tabs & chords voor within temptation die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van within temptation op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van within temptation dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van within temptation op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van within temptation hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page