top of page

Gitaarles Gevorderden

Gitaarles gevorderden niveau 7 t/m 9

Welkom bij het overzicht van de gevorderde gitaarlessen niveau 7 t/m 9.

Via onderstaande knoppen kan je direct naar de verschillende niveaus surfen om je gitaarles te volgen.  

Alle lesniveaus zijn opgebouwd volgens een vast patroon, te weten:

x. Gitaarles niveau

x.10 - Algemene informatie

x.20 - Akkoorden informatie

x.30 - Technische video gitaarles

x.40 - Ritmes

x.50 - Liedjes om te spelen

x.60 - Trainingsschema + Oefeningen

jessebuitenhuis

In de eerste beginners gitaarlessen (niveau 1 t/m 3) heb je de algemene basis geleerd. In niveau 4 t/m 6 zijn we hier verder op ingegaan. Tijdens niveau 7 t/m 9 leer je verschillende akkoorden, barré akkoorden, muziektheorie, tokkelen en verschillende gitaartechnieken. Je leert door verschillende instructievideo's, de media player oefeningen en liedjes. Liedjes die in niveau 7 t/m 9 aan bod komen zijn o.a.: Robin Schultz met Sugar, Nielson met Sexy Als Ik Dans, Nirvana met Smells Like Teen Spirit, Kensington met Sorry en Danny Vera met Roller Coaster.

De akkoorden die je in deze gevorderden gitaarles leert zijn powerchords, barré akkoorden en “slash” akkoorden. Als je deze akkoorden goed onder de knie hebt kan je honderden liedjes spelen. 🎸

Het kan voorkomen dat we in bepaalde gitaarniveau onderdelen (bijv. algemeen, techniek e.o. ritmes) (nog) niet behandelen. Volg dan de lessen zoals ze je worden aangeboden. 

In het laatste deel X.60 zie je een trainingsschema met gitaarles oefeningen. Dit zijn oefeningen die je eerder in de lessen hebt gehad maar ook nieuwe oefening zijn. Vergeet niet, hoe meer je oefent hoe beter je wordt. 🏆

Gitaarles gevorderden niveau 7

Tijdens gitaarles gevorderde niveau 7 gaan we in op de power akkoorden (powerchords). Ook hier vind een kleine herhaling plaats van de barré akkoorden omdat deze nogal wat tijd vergen. Ook de suspended (“sus) akkoorden komen aan bod. Hiernaast krijg je een gedeelte theorie over de mineur toonladders en akkoordopbouw. Tijdens niveau 7  leer je verschillende nummers en technieken die je in les 7.60 samenvattend afsluit.

(Alleen voor leden)

Gitaarls gevorderden 7
1
2

Gitaarles gevorderde niveau 8

In gitaarles gevorderde niveau 8 worden de verschillende variaties op het G akkoord behandeld. Ook ga je technisch aan de gang met verschillende muziekstijlen en het soleren op je gitaar. Tijdens niveau 8 leer je verschillende nummers en technieken die je in les 8.60 samenvattend afsluit.

(Alleen voor leden)

Gitaarles gevorderden 8

Gitaarles gevorderden niveau 9

In gitaarles gevorderde niveau 9 gaan we verder met musiceren. Zo proberen we een eigen akkoordschema te schrijven, behandelen we de “slash” akkoorden (niet te vergelijken met de gitarist Slash) en gaan in op improvisatie en arpeggio’s. Tijdens niveau 9 leer je verschillende nummers en technieken die je in les 9.60 samenvattend afsluit.

(Alleen voor leden)

Gitaarles gevorderden 9
bottom of page