top of page

Gitaarakkoorden Liedjes

Meld je vandaag nog aan voor Gitaartabs.nl.

Direct toegang tot meer makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden, ProTabs & GitaarTabs

Gratis aanmelden en proberen

Meer dan 60.000 gebruikers gingen je voor!

Gitaarakkoorden liedjes overzicht

Liedjes met gitaar akkoorden (of guitar chords, songs zoals ze in het Engels zeggen) vind je hier in grote hoeveelheid.  Mocht je desondanks een liedje niet kunnen vinden, plaats dan een oproep in ons forum en wie weet wordt hij dan snel toegevoegd. Ben je op zoek naar een specifiek nummer? Gebruik dan onze zoekfunctie om snel te vinden waarnaar je zoekt tussen alle gitaarakkoorden liedjes. Je favoriete liedjes kan je opslaan in een zelfgemaakte muzieklijst of markeren als favoriet. Favoriete liedjes vind je vervolgens terug in je favorietenlijst.

Voor iedereen die al veel ervaring heeft met het spelen van gitaar is het leuk om eens te kijken bij de wat uitdagendere gitaarakkoorden liedjes zoals 'Saturday Night' van Herman Brood, '21 Guns' van Greenday, 'New York Telephone Conversation' van Lou Reed en 'Knocking on Heaven's Door' van Guns N’ Roses. Deze nummers zijn geschikt voor gevorderde gitaarspelers, de akkoorden vindt je makkelijk en snel op Gitaartabs.nl.

Simpele gitaarakkoorden liedjes

Ben je net begonnen met het leren van gitaar spelen, of pak je de draad na een lange tijd weer op? Dan zijn simpele gitaarakkoorden liedjes de beste keuze. Gitaarspelen kun je toch zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt, maar het blijft ondanks de moeilijkheidsgraad even leuk. Het leuke aan simpele gitaarakkoorden liedjes is dat deze perfecte meezingers zijn, en daarom heel geschikt zijn voor feestjes of om te spelen bij het kampvuur.

Een simpel liedje dat je makkelijk speelt op de gitaar is bijvoorbeeld 'I'm Yours' van Jason Mraz, 'Wonderwall' van Oasis of 'Viva La Vida' van Coldplay.

Nederlandse gitaarakkoorden liedjes

Veel Nederlandse nummers zijn zeer geschikt om te spelen als je akkoorden kunt lezen. Ben je op zoek naar jouw favoriete kermis kraker, of wil je het nummer wat je ouders zo mooi vinden voor ze spelen op de gitaar? Je vindt veel Nederlandstalige gitaarakkoorden liedjes op Gitaartabs.nl. Ons aanbod is ruim en je kunt makkelijk en snel het juiste nummer vinden door de filters te gebruiken. Gitaartabs.nl heeft muziekrechten om gitaarliedjes online te mogen te publiceren zodat jij zonder problemen kan meespelen of printen voor eigen gebruik.

Ben je op zoek naar gitaarakkoorden liedjes van een bepaalde Nederlandse artiest zoals: BlofAnoukDoe MaarMarco BorsatoDotanRacoon of Guus Meeuwis?

Verschil tussen gitaarakkoorden en gitaartabs

Wanneer je op zoek bent naar gitaarakkoorden liedjes om te spelen kom je de term gitaartabs ongetwijfeld vaak tegen. Wat is precies het verschil tussen gitaarakkoorden en gitaartabs? Het woord ‘gitaartabs’ komt van het woord ‘tabulatuur’. Het houdt in dat tabulatuur een makkelijk alternatief is voor gitaarakkoorden en bladmuziek. Bij gitaartabs worden zes lijnen weergegeven die de snaren op een gitaar representeren. Per lijn wordt door middel van tekens aangegeven of je de snaar moet inhouden of juist los laat. Het spelen met tabs is voor de meeste mensen makkelijker dan het gitaar spelen met akkoorden, omdat het een vernieuwende en duidelijke manier van gitaarspelen is, waarvoor je geen akkoorden en bladmuziek hoeft te kunnen lezen. ​ Als je de afbeelding bekijkt zie je bovenaan twee gitaarakkoorden afgebeeld, daaronder de weergave van bladmuziek met notenschrift en ten slotte de gitaartabs weergave. In de video zie je ook bovenaan de media player de akkoorden en daaronder de gitaartab weergave door de nummers onder elkaar te plaatsen.

Makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden

Ben jij op zoek naar makkelijke gitaarliedjes zonder akkoorden, of easy guitar tabs, dan zit je goed bij Gitaartabs.nl. Je vindt bij ons namelijk een uitgebreid aanbod van makkelijke liedjes, geschreven als tabs voor de gitaar.

Makkelijke gitaartabs 

Gitaartabs is een makkelijke manier om liedjes te spelen zonder akkoorden. Tabs is een zeer eenvoudige wijze van muzieknotatie. Hierbij worden liedjes niet uitgeschreven met symbolen op notenbalken. Enkel karakters en cijfers, die je gewoon op je toetsenbord vindt, worden ingezet om het liedje uit te schrijven. Tabs zijn daarnaast zo makkelijk, omdat ze visueel maken hoe bepaalde tonen op het instrument gespeeld moeten worden. Vooral online is zijn tabs een populaire manier om muziek te noteren. Tabs zijn ideaal voor beginnende gitaristen. Om liedjes met gitaartabs te spelen hoef je namelijk nog niet alle akkoorden uit je hoofd te kennen. Een tab geeft precies aan welke noten je moet spelen voor een akkoord, maar ook welke snaren en posities je daarvoor nodig hebt.

Makkelijke gitaartabs 

In onze database vind je ontzettend veel gitaarliedjes met tabs. Al deze liedjes kun je dus spelen zonder akkoorden of noten te lezen. Om het je extra makkelijk te maken hebben wij lijsten opgesteld met daarin alle makkelijke gitaarliedjes zonder tabs. Als je net bent begonnen met gitaar spelen ben je soms beperkt tot het spelen van losse akkoorden en toonladders. Met onze easy guitar songs tabs kunnen ook beginners direct een echt liedje spelen. Gitaartabs geven geen informatie over bijvoorbeeld het ritme waarin de akkoorden gespeeld moeten worden. Wij raden je daarom aan om altijd te beginnen met een liedje dat je goed kent. Zo kun jij je aandacht volledig richten op het spelen van de juiste tonen op de juiste posities. De rest volgt vanzelf! De tabs van onze makkelijke gitaarliedjes worden met uiterste zorg geschreven door professionele gitaristen. Zij weten precies welke akkoorden eenvoudig zijn om te spelen. Met deze insteek hebben zij allerlei gitaarliedjes op een makkelijke wijze uitgeschreven zonder akkoorden. Neem maar eens een kijkje in ons aanbod: je vindt er gitaartabs in de meest uiteenlopende stijlen en van allerlei artiesten. Ook voor populaire liedjes kun je op Gitaartabs.nl een makkelijke tab vinden. Zo kun jij binnen no-time je favoriete liedje meespelen met YouTube, Spotify of onze online media player, waarbij de tabs synchroon lopen en je het liedje onder andere ook vertraagd of versneld kunt afspelen.

Aanbod gitaartabs.nl

Op Gitaartabs.nl vind je dus altijd een leuk en makkelijk liedje om te spelen met tabs. Houd jij van Nederlandse artiesten? Kies dan voor een van de easy tabs van Guus Meeuwis, zoals ‘Het Is Een Nacht’. Maar ook voor Anouks hit ‘Michel’ hebben wij makkelijke gitaartabs zonder akkoorden beschikbaar. Begin jij liever gelijk met rock? ‘Smoke On The Water’ van Deep Purple speel je gemakkelijk zonder akkoorden. Ben jij op zoek naar makkelijke kinderliedjes met tabs? Bij Gitaartabs.nl ben je daarvoor aan het juiste adres. In onze database vind je diverse tabs op een makkelijk niveau, zodat kinderen herkenbare liedjes op hun gitaar kunnen spelen. Deze tabs zijn ook uitermate geschikt voor beginnende gitaristen die hun schoolklas willen kunnen begeleiden tijdens het zingen. Of misschien ben je gewoon in een nostalgische bui en wil je makkelijk en snel een kinderliedje van vroeger spelen zonder akkoorden. Je vindt daarvoor de juiste tabs in ons overzicht. Bijvoorbeeld klassiekers zoals ‘Altijd Is Kortjakje Ziek’ en ‘Berend Botje’ heb je zo onder de knie met gitaartabs.

bottom of page