top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

alanis morissette

Bron-afbeeldingen: Spotify

Alanis morissette Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Alanis morissette

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1610

Pop

All i really want

chords

2

jagged little pill

1994

1610

Pop

Forgiven

chords

1

2653

Pop

Hand in my pocket

tab

1

jagged little pill

1994

1703

Pop

Hand on my pocket

chords

2

915

Pop

Head over feet

chords

1

2227

Pop

Ironic

chords

1

jagged little pill

1994

2311

Pop

Ironic

tab

1

jagged little pill

1994

1232

Pop

Ironic 1

tab

3

-

2009

444

Pop

Mary jane

chords

1

208

Pop

Not as we

chords

1

flavors of entanglement

2008

370

Pop

Right through you

chords

1

jagged little pill

1994

1552

Pop

Simple together

chords

1

the collection

2005

994

Pop

Tapes

chords

2

flavors of entanglement

2008

200

Pop

Thank You

chords

2

Supposed Former Infatuation Junkie

1998

605

Rock

Torch

chords

1

flavors of entanglement

2008

605

Pop

Wake up

chords

1

jagged little pill

1994

540

Pop

Biografie Alanis morissette

Alanis Nadine Morissette werd geboren in Ottawa, Canada op 1 juni 1974. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de in 1956 uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zochten een vrouwelijke variant van de naam Alan en vinden tenslotte in een krant de Griekse naam Alanis. Ze heeft een oudere broer (Chad) en een tweelingbroer (Wade).Al met 6 jaar speelt ze piano en vanaf 9 jaar schrijft ze zelf liedjes. Twee jaar later brengt ze in eigen beheer het zelfgeschreven Fate stay with me op single uit. Begin 1986 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan een aantal afleveringen van het Canadese kinderprogramma You can't do that on television. Ze valt op door haar talent, en doet mee aan een talentenjacht, maar strandt in de eerste ronde, en zingt het volkslied bij belangrijke sportwedstrijden.In 1991 komt haar eerste album (Alanis) uit, een verzameling danspopliedjes. Ze wordt wel vergeleken met Debbie Gibson en Tiffany. De eerste single, Too hot, haalt de top 10 in Canada.

Het album behaalt tweemaal platina en in 1992 wint ze een Juno als meestbelovende nieuwe zangeres. Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Het is niet meer te verkrijgen tenzij via bootlegs of wat rondcirculerende mp3's.Haar tweede album, Now is the time, bevat ook serieuzer klinkende songs, maar wordt niet zo goed ontvangen als het eerste album. Ze verliest haar platencontract en het lijkt of haar muzikale carriëre voorbij is.Toch wil ze doorgaan met muziek maken en gaat op zoek naar samenwerking.

Ze verhuist naar Toronto en ontmoet daar een aantal songschrijvers, zonder resultaat. Daarna beproeft ze haar geluk in Los Angeles. Uiteindelijk klikt het met producer Glen Ballard. Ze beginnen direct te schrijven, met als resultaat een aantal songs met openhartige, zeer persoonlijke teksten, onder andere over haar voorbije relaties, die elk in één dag geschreven en opgenomen worden. Hiermee gaat ze een aantal platenmaatschappijen af. Ze tekent tenslotte bij Madonna's nieuwe label Maverick, waar ze (naast Madonna zelf) de eerste belangrijke artiest wordt. Dit derde album, Jagged little pill, zorgt in 1995 voor wereldwijde bekendheid.

Door haar alternatieve geluid en zelfbewuste songteksten is zij al spoedig een voorbeeld voor veel vrouwelijke navolgers. Dankzij zes succesvolle singles (You oughta know, Hand in my pocket, All I really want, Ironic, You learn, Head over feet) wordt het met een verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren het succesvolste album van de jaren '90. Van de zes Grammy Award-nominaties wint ze er vier (album van het jaar, beste vrouwelijke zangprestatie, beste rocksong (You oughta know), en beste rockalbum). In Nederland haalt het album de eerste plaats in de verkooplijsten na een succesvol, live uitgezonden optreden op Pinkpop in mei 1996. De video Jagged little pill live levert haar in 1997 een vijfde Grammy Award op. Na een vermoeiende concerttour van anderhalf jaar is ze niet meer van plan nog een album te maken.Ze maakt een rugzaktocht door India en daar vindt ze toch inspiratie voor een nieuw album, Supposed former infatuation junkie (1998 ), veelzijdiger en nog persoonlijker dan het voorgaande. Ook dit album wordt een succes: zo'n 7 miljoen exemplaren gaan over de toonbank.

Dankzij haar alleen op de soundtrack van de film City of angels verschenen song Uninvited wordt ook deze goed verkocht. De song levert haar datzelfde jaar twee Grammy Awards op.In 1999 maakt ze een van de succesvolste albums uit de MTV Unplugged-reeks, en speelt ze een kleine maar verrassende rol als God in de film Dogma van Kevin Smith. Op de soundtrack haar song Still.Het album Under rug swept volgt in 2001. Na dit album brengt Alanis ook een dvd met bijbehorende cd uit, Feast On Scraps met 8 nieuwe songs die Under Rug Swept niet gehaald hadden.In 2004 komt het album So-Called Chaos uit. Het toont een heel andere Alanis dan vroeger. Haar liedjes klinken zeemzoet en gelukkiger, haar lange haren heeft ze afgeknipt en het lijkt alsof ze voor de eerste keer oprecht lacht. Zelf beweert ze dat dit komt door haar relatie met de 2 jaar jongere acteur Ryan Reynolds.

Alanis leerde Ryan kennen in 2002 op het verjaardagsfeest van Drew Barrymore en verloofde zich met hem in 2003.2005 is een druk jaar voor Alanis. Niet alleen brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit, ter ere van zijn 10-jarig bestaan, ook brengt ze op het einde van het jaar voor het eerst in haar carriëre een compilatieplaat uit. Het album krijgt de naam The Collection en als single koos ze om voor het eerst een cover op te nemen, Crazy van Seal. Het album bevat haar grootste hits en enkele van haar persoonlijke favorieten. Alanis schrijft voor de derde keer een soundtrack.

Dit keer voor de film The Chronicles Of Narnia. De song krijgt de naam Wunderkind en levert Alanis een goldenglobe-nominatie op.In 2006 deelt Alanis mee dat ze bezig is met het schrijven van een autobiografie en een nieuw album. Haar relatie met Ryan kende volgens de pers een korte breuk, waarna Alanis en Ryan weer samenkwamen. Dit gerucht werd echter niet bevestigd door de twee sterren.In 2008 trad Alanis met haar band op haar 34ste verjaardag op het Pinkpop festival en kwam haar nieuwe album uit.

Alanis is songwriter, ze zingt en ze speelt piano, gitaar en harmonica.

content

2377

Gitaarliedjes van alanis morissette

Zin om met je gitaar de nummers van alanis morissette mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van alanis morissette die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van alanis morissette zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden alanis morissette

Met de tabs & chords voor alanis morissette die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van alanis morissette op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van alanis morissette dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van alanis morissette op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van alanis morissette hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page