top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Ed sheeran

Bron-afbeeldingen: Spotify

Ed sheeran Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Ed sheeran

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1075

Pop

Afire love

chords

0

1075

Pop

Afterglow

guitar-pro

2

Afterglow

2020

1381

All Of The Stars

chords

2

1324

Alternatieve rock

Autumn Leaves

chords

2

2232

Pop

Be like you

chords

0

302

Pop

Castle On The Hill

guitar-pro

5

183

Pop

Don't

chords

5

1338

Pop

Galway Girl

guitar-pro

5

859

Pop

Happier

guitar-pro

2

Divide

2017

394

Pop

How Would You Feel

guitar-pro

5

578

Pop

I See Fire

guitar-pro

5

The Hobbit: The Desolation of Smaug

2013

725

Pop

Lego house

chords

2

1717

Pop

Lego house

tab

2

799

Pop

Perfect

guitar-pro

2

2420

Pop

Perfect

chords

2

÷

2017

4963

Pop

Photograph

chords

2

x

2014

2374

Alternatieve rock

Biografie Ed sheeran

Edward Christopher Sheeran is een Britse singer-songwriter. Ed is 17 februari 1991 geboren in Halifax. In zijn kinderjaren verhuisde hij naar Framlingham (Engeland) waar hij gitaar heeft leren spelen. Tijdens zijn middelbare school periode begon hij met het schrijven van liedjes. Ed’s eerste doorbraak was in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team. Later schreef hij nog meer hits met onder andere; Thinking out loud, Shape Of You, Perfect en I Don’t Care.

Edward Christopher Sheeran is een Britse singer-songwriter. Ed is 17 februari 1991 geboren in Halifax. In zijn kinderjaren verhuisde hij naar Framlingham (Engeland) waar hij gitaar heeft leren spelen. Tijdens zijn middelbare school periode begon hij met het schrijven van liedjes. Ed’s eerste doorbraak was in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team. Later schreef hij nog meer hits met onder andere; Thinking out loud [ProTab] , Shape Of You [ProTab], Perfect [ProTab] en I Don’t Care.


Songs

Ed Sheeran heeft verschillende nummers voor films geschreven. Hij schreef het nummer I See Fire voor The Hobbit: The Desolation Of Smaug die uitkwam in 2013. Ook schreef hij All Of The Stars voor de film The Fault In Our Stars uit 2014.  Na zijn hit met Lego House in 2011, had Ed een meeting met Taylor Swift’s manager. Dit resulteerde uiteindelijk in samenwerkingen en een hechte vriendschap. De nummers Everything Has Changed en Endgame zijn daaruit ontstaan.


Albums

The A Team [ProTab] was Ed’s hoofdsinge voor zijn eerste studioalbum; + (plus). Tijdens het Glastonbury Festival kondigde Sheeran aan dat You Need Me, I Don’t Need You de tweede single zou worden. In de videoclip van zijn derde single; Lego House, speelt lookalike Rupert Grint de hoofdrol. Rupert is bekend geworden met de rol van Ron Wemel in de Harry Potter films.


Na het grote succes van zijn eerste studioalbum was het enkele jaren erg stil. Ed kwam pas in 2014 met een tweede album genaamd; x (multiply). Ed had de afgeloopen drie jaar meer dan 120 nummers geschreven voor dit album. Uiteindelijk bestond het album maar uit 12 nummers. Het album werd een groot succes en bereikte de nummer 1 positie in 15 landen.


In januari 2017 werd het bekend dat Ed Sheeran met nog een album zou komen genaamd; ÷ (divide). In de eerste week van de release van dit nieuwe album verbrak Ed een streamingrecord met meer dan 375 miljoen streams. En in Engeland had hij maar liefst 9 liedjes in de Britse top 10 staan.


Ed’s laatste album, No.6 Collaborations Project, bestaat uit acht nummers die hij allemaal in samenwerking heeft gemaakt met andere artiesten. Waaronder Khalid, Justin Bieber, Cardi B, Camila Cabello, Eminem, en Bruno Mars. Het album debuteerde bovenop de UK Albums Chart en US Billboard 200, en werd genomineerd voor Best Pop Vocal Album bij de 62e Grammy Awards.


Na zijn laatste album in 2019 kondigde de Britse zanger aan dat hij een break zou nemen. Ondertussen zijn Ed en Cherry; zijn vrouw, voor het eerst ouders geworden van een dochter.


Het meisje heet Lyra Sheeran. Ed liet weten dat hij terugkeert als het tijd daarvoor is. In februari stelde hij zijn fans gerust dat er in 2021 nog een nieuw album komt!


Links

Gitaarliedjes van Ed sheeran

Zin om met je gitaar de nummers van Ed sheeran mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Ed sheeran die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Ed sheeran zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Ed sheeran

Met de tabs & chords voor Ed sheeran die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Ed sheeran op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Ed sheeran dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Ed sheeran op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Ed sheeran hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page