Gitaarleren spelen

Gitaar leren spelen

Ja, ik wil gitaar leren spelen!

Wij hebben ervoor gezorgd dat online gitaar leren spelen makkelijker en leuker is geworden. Met onze unieke media player kunnen beginners akkoorden leren en dynamisch mee spelen met lessen, oefeningen en liedjes!

Leer gitaar spelen met een duidelijke structuur

Via Gitaartabs leren we je gitaar spelen in combinatie met video's en een unieke media speler. Via deze pagina krijg je de basis van onze lessen zodat je een eerste stap kunt maken om gitaar te spelen.

 

 
 

Hoe leer ik gitaar spelen?

Als je gitaar wilt leren spelen zijn er veel facetten waar je rekening mee moet houden. Maar het belangrijkste is je motivatie en doorzettingsvermogen. Veel beginnende gitaristen hebben een reden waarom ze gitaar zijn gaan spelen.

Waarom wil jij gitaar leren spelen?

Ben je meester en wil je voor de klas liedjes spelen, of werk je in de zorg en wil je voor je cliënten herkenbare songs laten horen. Of als vader/ moeder voor je kinderen?

 

Het hoeft natuurlijk niet, je kunt uiteraard ook gewoon voor jezelf willen spelen, gewoon omdat het je leuk lijkt.

Image by Pradeep Charles

Direct gitaar leren spelen

Als je direct wilt beginnen met gitaar leren spelen heb je het volgende nodig:

  1. Een werkende en goed gestemde gitaar;

  2. Leermeester zoals Gitaartabs of ons boek;

  3. Motivatie en doorzettingsvermogen.

  4. Regelmaat (in oefenen e.o. een schema/planning)

Gitaarles beginners

Welke gitaar heb ik nodig?

Je bent nieuw met gitaren en op zoek naar jouw eerste beginners gitaar. De meesten beginnen met een klassieke of Spaanse gitaar  Een Spaanse gitaar heeft nylon snaren wat er voor zorgt dat je lichter voor je vingers kunt spelen.

Als je meer volume wilt kies dan voor een semi akoestische gitaar. Dit is een gitaar akoestisch maar ook deels elektrische gitaar. Je kunt dan ook met gitaar versterker spelen. Bij een gitaarset zitten vaak vele gitaar onderdelen zoals een standaard, versterker, hoes, riem, kabel, capo, plectrum en vaak ook nog een tuner.

Na jaren via YouTube zelf geprobeerd gitaar te leren spelen heb
ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld.
Had ik dat, maar eerder gedaan. 😁

quote
quote

Soorten gitaren

Er zijn heel veel verschillende gitaar soorten, zoals: 

  • klassieke gitaar,

  • flamencogitaar,

  • western gitaar,

  • dreadnought gitaar.

 

Hoe kies je nu de beste gitaar?

De eerste drie gitaren worden op dezelfde manier gestemd en de vingerzetting voor het vormen van akkoorden is ook hetzelfde. Toch hebben ze elk een eigen geluid.

 

Ben je van plan een akoestische gitaar te kopen? Weet dan goed waar je op moet letten want het is een dure aankoop waar je nog lang plezier van kunt beleven als je de juiste koopt.

 

Heb je überhaupt wel eens een gitaar vastgehouden? Zoek je een beginners gitaar kindergitaar? Al met al hierbij een aantal zaken waar je op moet letten. Speciaal daarom hieronder tips & tricks bestemd voor het kopen van een akoestische gitaar.

Gitaar - Image by Louis Hansel
 
 
 

Wil je ook gitaar leren spelen? 

Wacht niet langer en begin direct met gitaar spelen

De onderdelen van mijn gitaar

Gitaar onderdelen

Een gitaar bestaat uit heel veel verschillende onderdelen zoals een kop, body, gat, snaren, stemknoppen en nog veel meer. Al deze onderdelen hebben een eigen functies en leiden daardoor tot het eigen geluid van de gitaar.

 

De onderdelen van een elektrische en akoestische gitaar verschillen ook.

 

Het gaat te ver in deze paragraaf om alle onderdelen te bespreken en daarom verwijs ik je graag door naar de twee verschillende lessen die over de onderdelen gaat van de gitaren, te weten:

  • Onderdelen akoestische gitaar

  • Onderdelen elektrische gitaar

Hoe stem ik mijn gitaar

Er is (bijna) niks vervelender dan een valse gitaar! Daarom is het van belang om een mooi geluid uit je gitaar te krijgen deze goed te stemmen. Er zijn verschillende manieren om je gitaar te stemmen. In de les van Jesse behandelen we stemmen op het gehoor (voor de amateurs en gevorderden). De juiste snaren gebruiken om je gitaar zelf te stemmen. Stemkastjes uit de winkel, stem apps voor op je telefoon en Online gitaar stemmers.

 

Met behulp van video gitaarles leer jij je gitaar stemmen op het gehoor. Je weet altijd of je gitaar vals is of niet. In de video komen voorbeelden aan de orde om zelf je gitaar te kunnen stemmen. Pak je gitaar en bekijk de video stemmen van je gitaar op je gehoor.