top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

christina aguilera

Bron-afbeeldingen: Spotify

Christina aguilera Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Christina aguilera

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1740

Pop

Beautiful

chords

1

1740

Pop

Candyman

tab

1

1092

Pop

Hurt

chords

2

back to basics

2006

1712

Pop

I turn to you

tab

2

1306

Pop

Infatuation

chords

2

stripped

2002

2839

Pop

Save me from myself

tab

2

29

Jazz

The voice within

chords

1

stripped

2003

1715

Pop

fighter

tab

2

86

Pop

Biografie Christina aguilera

Christina maria aguilera Geboren: 18 december 1980 in staten island new york Haar vader kwam uit ecuador, en haar moeder was iers. toen christina 7 was besloten haar ouders te scheiden. Christina en haar moeder leden onder huiselijk geweld van haar vader. wat ook een belangrijk thema is in haar muziek. 

Christina maria aguilera 

Na de scheiding woonde ze met haar moeder en jongere zusje Rachel bij haar oma in, in rochester. Ze had van jongs af aan al de ambitie om zangeres te worden. Haar oma ontdekte haar zangtalent. 


Tot haar muzikale invloeden behoren Etta James, Aretha Franklin, Madonna, Whitney Houston en Nina Simone. Ook heeft de musical The Sound of Music Christina beïnvloed. 


Ze deed mee aan lokale talentenjachten en zangwedstrijden, maar vaak trokken de tegenstanders zich terug als ze hoorden dat ze tegen Aguilera moesten - ze waren immers gedoemd te verliezen. Mensen werden jaloers en op school werd ze genegeerd en gepest. Op een gegeven moment besloot ze zelfs haar zangtalent geheim te houden zodat ze niet gepest zou worden. Op 15 maart 1990 maakte Aguilera haar televisiedebuut als deelnemer aan Star Search, ze won echter niet. In 1993 deed ze mee aan The New Mickey Mouse Club, een televisieprogramma waarin zang, dans en acteren centraal stonden. 


Aguilera stond bij haar collega's van de show (onder andere Justin Timberlake, JC Chasez, Rhona Bennett, Ryan Gosling, Keri Russell en Britney Spears) bekend als "de diva". Toen het programma stopte in 1994, begon Aguilera met het opnemen van demo's in de hoop een platencontract te kunnen scoren. 


Op veertienjarige leeftijd nam Christina haar eerste liedje op, "All I Wanna Do", een duet met Japanse popzanger Keizo Nakanishi. In 1997 deed ze mee aan het Golden Stag International Festival, waar ze het podium deelde met Sheryl Crow en Diana Ross. In 1998 mocht ze de soundtrack inzingen voor "Mulan" toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "Run to You" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen. 


De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Reflection werd genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Original Song for a Motion Picture" in 1998. 


Albums

In 1999 brak ze door met haar debuutalbum die ze naar zichzelf noemde: christina aguilera in 2000 bracht ze het album mi reflejo uit en my kind of christmas in 2002 bracht ze het album Stripped uit. 


Een punt van kritiek was dat ze haar onschuldige tienerimago had verruild voor een nieuw meer expliciet seksueel imago. 


In 2006 bracht ze Back to Basics uit met invloeden van soul, jass en bleusmuziek. Op dit moment is ze bezig met haar nieuwe cd. In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties. 


Links 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Christina_Aguilera 

http://www.imdb.com/name/nm0004694/ 


Bronvermelding

http://nl.wikipedia.org/wiki/Christina_Aguilera

1191

Gitaarliedjes van christina aguilera

Zin om met je gitaar de nummers van christina aguilera mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van christina aguilera die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van christina aguilera zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden christina aguilera

Met de tabs & chords voor christina aguilera die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van christina aguilera op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van christina aguilera dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van christina aguilera op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van christina aguilera hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page