top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

editors

Bron-afbeeldingen: Spotify

Editors Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Editors

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2341

Pop

An end has a start

chords

2

an end has a start

2007

2341

Pop

An eye for an eye

chords

2

an end has a start ep

2007

1675

Pop

Fall

chords

1

the back room

2006

926

Pop

Like treasure

chords

1

in the this light and on this evening

2009

1414

Alternatieve rock

Papillon

chords

2

in this light on this evening

2009

4443

Pop

Racing rats

chords

2

2135

Pop

Spiders

chords

1

an end has a start

2007

477

Pop

The boxer

chords

1

in this light and on this evening

2009

1149

Alternatieve rock

The picture

chords

1

an end has a start ep

2008

1507

Pop

The racing rats

chords

2

an end has a start

2007

1744

Pop

The weight of the world

chords

2

an end has a start

2007

1927

Pop

When anger shows

chords

2

an end has a start

2007

1045

Pop

Biografie Editors

De vier bandleden komen voor het eerst bijeen als ze in 2000 allemaal de Music Technology-lessen volgen op Staffordshire University. Daar merkten ze dat ze alle vier dezelfde muzieksmaak hadden. Ze begonnen een band en kozen Pilot als naam. 

Tom Smith (zanger, gitarist) 

Chris Urbanowicz (gitarist) 

Russell Leetch (bassist) 

Ed Lay (drummer) 

De eerste optredens vonden plaats in de omgeving van Wolverhampton, Birmingham en Stafford. Toen de band er achter kwam dat er in de jaren ´70 al een band genaamd Pilot bestond, veranderden ze hun naam in The Pride. Onder deze naam maakten ze hun eerste demo, met nummers als "Come Share The View" en "Forest Fire". 


Ze zetten deze nummers op het internet en kregen daarop positieve berichten. Nu het goed begon te gaan, besloot de band wederom een andere naam te gebruiken: Snowfield. Tijdens die periode was de drummer Geraint Owen, die later werd vervangen door Ed Lay. 


In de herfst van 2003 ronden de vier bandleden hun studie af en verhuizen ze naar Birmingham om zich volledig op de band te storten. The Back Room In 2004 komt er veel interesse van platenmaatschappijen. De band wacht echter op een onafhankelijke platenlabel, zodat ze vrijheid hebben in het maken van een album. 


Eind 2004 tekent de band een platencontract bij Kitchenware Records. Omdat ze het contract als een nieuw begin zagen, besloten ze de naam van de band te veranderen in Editors. 


Het jaar 2004 gaat verder voor de band als voorprogramma van Oceansize en The Bravery. Op 24 januari 2005 wordt de eerste single Bullets uitgebracht, waarvan 500 oplagen worden gemaakt. Ze werden geproduceerd door Gavin Monaghan en al deze kopieën werden binnen een dag verkocht. 


Bullets eindigt op plaats 34 in de Britse hitlijst. De volgende single, Munich, kwam in april uit en eindigde op plaats 22. De derde single werd Blood. Op 25 juni 2005 kwam het debuutalbum The Back Room uit. Het haalde in de eerste week plaats 13 in de Britse hitlijst en werd in die eerste week 17.627 maal verkocht. Het album wordt bijna 1 miljoen keer verkocht.


Omdat de band nu pas echt bekendheid kreeg, werd besloten Bullets en Munich opnieuw uit te brengen. Hetzelfde gebeurt later ook met Blood. The Back Room kwam in de Verenigde Staten pas uit op 21 maart 2006. Daar werd de belangrijkste single Munich. Ze speelden in 2005 op Lowlands, Pukkelpop en in het voorprogramma van Franz Ferdinand. In 2006 staan ze voor eerste keer op het podium van Rock Werchter. Ook stonden zij in 2006 op Pinkpop. 


In de zomer van 2006 speelt de band enkele nieuwe nummers: Weight Of The World en Bones. An End Has a Start Russell Leetch op Eurockéennes 2007. De bandleden vertrekken naar Grouse Lodge, een studio in Ierland om het tweede album op te nemen. 


Als producer kiest de band Garret Lee, die met ze meereist. De nummers worden in de Olympic Studios gemixt door Cenzo Townsend. Het album An End Has A Start wordt op 25 juni 2007 uitgebracht en brengt de eerste single Smokers Outside The Hospital Doors met zich mee. Dit nummer wordt later uitverkozen tot VPRO's Song van het Jaar 2007. 


In de Verenigde Staten wordt het album op 17 juli uitgebracht. De tweede single is An End Has a Start, gevolgd door The Racing Rats. Deze single behaalde als eerste single van de band ooit de Nederlandse Top 40. Na het uitbrengen van het album begint Editors aan een tour door Europa, waarin Nederland zesmaal wordt aangedaan. 


Op 6 juni 2007 speelt de band in de Melkweg (Amsterdam). Daarna is de band te zien op Lowlands 2007, gevolgd door twee concerten achter elkaar in Tilburg en Amsterdam (ditmaal Paradiso). In 2008 vertrekt de band naar de Verenigde Staten voor een tour, met als voorprogramma Hot Hot Heat en Louis XIV. Na deze tour speelt de band enkele concerten in Europa. 


Op 12 maart 2008 is de band weer op een andere locatie in Amsterdam, ditmaal in de Heineken Music Hall. Omdat vrijwel elk Nederlands concert binnen dagen was uitverkocht, werd er een extra concert ingelast in het Paard van Troje (Den Haag, 29 november). Muziekstijl Editors wordt vaak in het rijtje gezet met de opkomst van Engelse indie-bands aan het begin van de 21e eeuw. De band wordt vaak vergeleken met Joy Division en Echo & The Bunnymen. De Engelse pers noemt Editors ook het Engelse antwoord op Interpol en trekt vergelijkingen met Bloc Party. 


De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. The back room 2005 hoogste notering: 30 An end has a start 2007 hoogste notering: 2 


Links

officiële siteBron:

Tekst: wikipedia Plaatjes: www.thisisfakediy.co.uk, myspace editors, wannabes.be en news.bbc.co.uk

1840

Gitaarliedjes van editors

Zin om met je gitaar de nummers van editors mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van editors die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van editors zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden editors

Met de tabs & chords voor editors die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van editors op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van editors dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van editors op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van editors hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page