top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

kaiser chiefs

Bron-afbeeldingen: Spotify

Kaiser chiefs Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Kaiser chiefs

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1618

Pop

Everything is avarage nowadays

chords

1

1618

Pop

Oh my god

chords

2

1033

Pop

Ruby

tab

2

151

Pop

Biografie Kaiser chiefs

Officieel startte Kaiser Chiefs in mei 2003, maar hun geschiedenis gaat veel verder terug. Nick, Simon en Peanut kennen elkaar al sinds ze elf jaar oud waren en hebben samen in een aantal bands gespeeld. Whitey kwam in één van hun bands terecht door de leugen te vertellen dat hij gitaar kon spelen als John Squire. Ze kregen de van de kunstschool afgestudeerde en rustloze-energiebal Ricky in de smiezen, zingend in een Rolling Stones-tribute band. In eerste instantie sloeg Ricky het aanbod af om bij de band te komen, maar later veranderde hij van gedachten.


Ricky Wilson - Zang 

Andrew White - Gitaar 

Simon Rix - Bas 

Nick 'Peanut' Baines - Toetsen 

Nick Hodgson - Drums, zang 

Dit alles gebeurde lang voordat ze de naam Kaiser Chiefs gingen dragen. Tot een paar jaar terug waren ze voor sommige mensen bekend onder de naam 'Parva'. In een bijna wanhopige poging om succesvol te worden, probeerden ze in de toen heel populaire Garage muziek binnen te stromen, maar kwamen niet verder dan zingen over dingen die niet erg overeen kwamen met hun eigen leven. In deze tijd brachten ze drie singles uit, die nu op ebay rondgaan als must-haves. Maar toen gingen dingen niet meer zoals ze wilden. Het slechtste kwam toen de platenmaatschappij hen liet vallen, de band achterlatend met een belastingsschuld, wat hen dwong om een normale baan te vinden.


Ze kwamen wel vaker in de problemen door veel geld uit te geven voor optredens in Londen waar niemand naar ze kwam kijken. Op het moment dat alles uit elkaar leek te vallen – en Whitey besloot om de band te verlaten, maar na dertig minuten weer van gedachte veranderde – besloten ze dat het tijd was voor een een nieuwe start.


Na deze tegenslagen lieten ze zich inspireren door hun eigen clubavond 'Pigs', welke ze opgezet hadden in de tussentijd en wat als een grap begon maar ondertussen al aardig succesvol geworden was.


Ze kozen de naam 'Kaiser Chiefs' van het Zuid Afrikaanse voetbalteam Kaizer Chiefs, waarvoor ooit Lucas Radebe uitkwam, die nu speelt voor Leeds United, de voetbalclub uit de stad waar de Chiefs vandaan komen. Ze begonnen nummers te schrijven over persoonlijke ervaringen en veranderden de muziekstijl in iets dat de laatste jaren steeds minder populair geworden was: klassieke Britse popmuziek – niet te verwarren met 'Britpop', wat in 2002 een negatieve betekenis had.


Maar hoe ver waren ze? In 2004 kwam de eerste single 'Oh My God' uit, die opgenomen was in Nicks slaapkamer, en kwam op nummer 66 in de hitlijsten te staan. En dat zonder platenmaatschappij. In november – ondertussen getekend bij B-Unique records – kwam de tweede single 'I Predict A Riot' terecht op de 22e plek. Toen ze 'Oh My God' opnieuw uitbrachten in februari 2005 waren ze al aan het strijden met Girls Aloud om de hoogste plek. Zo kwam de debuut-cd 'Employment' binnen op nummer 3, een week na de release, en werd het platina na drie weken. Daarnaast gingen de Kaiser Chiefs vaak naar het Europese vasteland, waar ze ook veel succes oogsten. Hierna openden ze nog voor volle stadions als support van U2 in de zomer, en is een tour samen met de Foo Fighters aan het eind van het jaar ook niet te verwaarlozen.


In 2006, sleepte Kaiser Chiefs drie awards in de wacht op de jaarlijkse Brit Award show; namelijk voor Britse rock act, Britse live act en Britse groep.


De opvolger van het eerste album werd op 23 februari 2007 uitgebracht. De single Ruby is de eerste en tot nu toe grootste hit geworden in Nederland en België. In thuisland Engeland werd het de eerste nummer 1 hit van de band.


Op 16 november 2007 hebben de Kaiser Chiefs bekend gemaakt een nieuwe single uit te brengen. Het is eenmalig en er zal geen album volgen.


Albums

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. 

Employment 08-03-2005 hoogste notering: 12  

Yours Truly, Angry Mob 23-02-2007 hoogste notering: 1 


Singels

De noteringen zijn van de nederlandse top

Links

Officiële Kaiser chiefs site

Bron:

Tekst: wikipedia


1840

Gitaarliedjes van kaiser chiefs

Zin om met je gitaar de nummers van kaiser chiefs mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van kaiser chiefs die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van kaiser chiefs zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden kaiser chiefs

Met de tabs & chords voor kaiser chiefs die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van kaiser chiefs op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van kaiser chiefs dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van kaiser chiefs op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van kaiser chiefs hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page