top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

kane

Bron-afbeeldingen: Spotify

Kane Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Kane

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

3241

Pop

(ft ilse delange) before you let me go

chords

2

here i am 1998-2003

2003

3241

Pop

As long as you want this

chords

1

1895

Pop

Can you handle me

chords

2

2316

Pop

Damn those eyes

chords

2

3582

Pop

Dead end (before you let me go)

chords

1

so glad you made it

2002

1860

Pop

Dreamer

tab

1

d. woesthoff

2004

1418

Pop

Hands

chords

2

2117

Pop

High places

tab

2

2766

Pop

I will keep my head down

chords

1

3984

Pop

Just go

chords

3

770

Pop

Let it be

chords

1

so glad you made it

2002

2813

Pop

Moment of truth

chords

2

9

Pop

Mother

chords

2

so glad you made it

2002

1048

Pop

My hearts' desire

tab

1

233

Pop

No surrender

chords

1

no surrender

2009

2194

Pop

Not here

chords

1

1916

Pop

Biografie Kane

Geschiedenis Kane


1994

Zanger Dinand Woesthoff groeit op in Gorinchem. Back To The Real World heet de demo van zijn eerste band Citizen Kane.


1998

Woesthoff en Van Leeuwen vormen de band Kane en trekken Kersbergen en Directie aan. Later voegt Cornelissen zich bij de band. BMG toont vrijwel direct interesse en zorgt voor wat optredens (o.a. een voorprogramma voor het Zweedse Kent) en de opname van een single. Woesthoff studeert bouwkunde aan de Technische Hogeschool te Delft, maar als de eerste single uitkomt stopt hij zijn studie vlak voordat hij zijn diploma krijgt.


1999

In juni start de lancering van Kane. De band maakt een korte tournee in het voorprogramma van de Duitse crossoverband Guano Apes en komt vervolgens met de single Where Do I Go Now. Met de hulp van Radio 3 en TMF wordt het nummer een bescheiden hit. Op dit nummer is overigens Hans Eijkenaar (ex-Dulfer, René Froger) te horen op drums. In oktober gaat de band wederom de studio in voor de opnames van het album. De productie van het album is in handen van het duo Slok & Smits. Op het album Urban Solitude van Anouk staat het door Woesthoff geschreven duet My Best Wasn't Good Enough, gezongen door Anouk en Woesthoff zelf. In december verschijnt de Kane-single Damn Those Eyes, door Radio 3 meteen verkozen tot Megahit.


2000

In januari staat de band op het Noorderslag-festival. Ze worden uitgeroepen tot Beste Rockgroep bij de TMF Awards. Bovendien spelen ze op Pinkpop en Parkpop. Kane speelt ook op het benefiet festival voor slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Tijdens hun bijdrage aan de Marlboro Flashbacks speelt Kane muziek uit het repertoire van de Ierse formatie U2. De cd/dvd With Or Without You is daar het verslag van. Op de cd staat de registratie van het optreden in Paradiso. De dvd bevat beeld en geluid van het concert in Plan C te Rotterdam. Woesthoff en Van Leeuwen helpen de jonge band Di-rect een half jaar lang mee met het schaven aan de composities en nemen de band mee als voorprogramma van hun As Long As You Want This 2000-tour. Tijdens het gala van de MTV Europe Music Awards sleept de Haagse band de prijs voor beste Nederlandse act in de wacht. Eind december moet Woesthoff op doktersadvies twee weken stemrust houden.


2001

Drummer Cyril Directie verlaat in februari de band wegens persoonlijke en muzikale meningsverschillen. Hij wordt bandlid van Total Touch. Zijn plaats wordt ingenomen door André Kemp van de kort daarvoor opgeheven Haagse groep Billy The Kid. Op 27 februari krijgt Kane naar aanleiding van het album As Long As You Want This een Edison in de categorie Best Alternative (inter)nationaal. Op 8 en 9 maart speelt Kane in Portugal. Het is voor het eerst dat de groep in een niet Nederlandstalig land optreedt. Kane reist op 5 mei per helicopter langs verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland. Niet nieuwe drummer Kemp speelt mee op het tweede studioalbum van Kane dat in het najaar uitkomt, maar drummer Martijn Bosman (o.a. Dyzack en Gotcha!). De single met het titelnummer So Glad You Made It gaat aan het album vooraf. De single komt op de zevende plaats binnen in de Mega Top 100 en is meteen de grootste hit uit de carrière van Kane. Vanaf 11 november speelt Kane in een nieuwe samenstelling met extra gitarist Paul Jan Bakker en drummer Martijn Bosman. Bosman vervangt André Kemp, die zich weer volledig gaat bezighouden met studiowerk, sessiewerk (ondermeer met The Pilgrims) en zijn muziekschool. De programming voor de live-optredens wordt verzorgd door Jeroen van Iterson. Voor het tweede achtereenvolgende jaar ontvangt Kane een MTV-Award voor beste Nederlandse act. Kane wint een Top Of The Pops Award in de categorie Top Act 2001.


2002

Bassist Aram Kersbergen, gitarist Tony Cornelissen (verder als componist en producer voor derden) en toetsenist Ronald Kool verlaten Kane in het voorjaar. Matto Kranenburg (ex-Handsome 3Some) neemt de baspartijen voor zijn rekening. Kane ontvangt een Edison in de categorie Best Alternative. De groep in het voorjaar in het voorprogramma van de Schotse band Simple Minds op tournee door Duitsland. Voor het tweede achtereenvolgende jaar krijgt de band drie TMF-Awards uitgereikt: voor Beste Rockgroep, Beste Album (So Glad You Made It) en Beste Website. Opnamen van het Pinkpopoptreden verschijnen op de single Rain Down On Me. Kane speelt eind juni op Rock Werchter in België. Het concert dat de Haagse band in augustus zou geven in Johannesburg gaat op het laatste moment niet door vanwege ziekte van Dinand Woesthoff. Kane speelt 3 september op het Binnenhof te Den Haag. De band vraagt op die manier aandacht voor de wereldmilieuconferentie die op dat moment plaatsvindt in Johannesburg. Het concert in Ahoy' op 12 december is binnen een half uur uitverkocht. De band geeft er op 13 december een extra concert. In dezelfde maand krijgt Kane de Publieksprijs van de Promotieprijs Den Haag, een onderscheiding die jaarlijks uitgereikt wordt aan iemand die een belangrijke positieve bijdrage heeft geleverd aan het imago van de stad.


2003

Gitarist Paul-Jan Bakker en bassist Matto Kranenburg worden in januari uit de band gezet. De oorzaak ligt zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak. Kranenburg vormt een jaar later de Haagse supergroep Seven met leden uit o.a. bands van Anouk en Candy Dulfer en speelt vanaf eind 2006 ook in The Blues Rock 'n Soul Review. Tijdelijk worden zes gastmuzikanten ingehuurd: toetsenist Nico Brandsen, bassist Manuel Hugas, pianist Wiboud Burkens, trompetist Mike Booth, saxofonist Peter Lieberom en akoestische gitarist Cor Mutsers. In februari verzorgt Kane als eerste Nederlandse band een internetconcert waar mensen tegen betaling van 5 Euro getuige van kunnen zijn. Dion Murdock wordt in maart de nieuwe bassist van Kane. De Amerikaanse multi-instrumentalist speelde tot nu toe drums in de band Mothers Finest (hij is de zoon van zanger Glenn Murdock en zangeres Joyce Kennedy). Hij werkte bovendien voor onder andere John Hayes en Macy Gray. Murdock schreef enkele nummers voor Gray, speelde bas en drums op haar albums en drumde in Gray's live-band. De DVD Live In Rotterdam bevat een twee uur durende registratie van het concert dat Kane in december 2002 gaf in Ahoy'. Dinand Woesthoff is speciale gast bij het concert van DJ Tiësto in mei in het Gelredome te Arnhem. Op zaterdag 28 juni verzorgt Kane een eenmalig stadion in de Amsterdam Arena. Het nummer Rain Down On Me wordt in de remix van DJ Tiësto gebruikt in het computerspel FIFA 2004 en later ook als muziek onder een Duitse reclamespot voor de Bundesliga, de Duitse voetbalcompetitie. Het album What If, dat in juni uitkomt, is een verzameling van nummers van de eerste twee albums. Alle tracks zijn opnieuw opgenomen met het oog op de buitenlandse markt. Woesthoff trouwt in september in Las Vegas met actrice Guusje Nederhorst (bekend geworden als Roos in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en het gelegenheidstrio Linda, Roos & Jessica). Op 29 september komt Rain Down On Me uit in Duitsland.


2004

De Tiësto remix van Rain Down On Me komt in januari nieuw binnen op de twaalfde plek in de Belgische Ultratop 50 Singles en belandt er uiteindelijk op de eerste plaats. In februari wordt de single naar Europese radiostations gestuurd. 30 januari, een dag na het overlijden aan kanker van zijn vrouw Guusje Nederhorst, schrijft Dinand Woesthoff het liedje Dreamer, de ode aan zijn overleden vrouw krijgt de ondertitel Gussie's Song. Op woensdag 4 februari (de verjaardag van Guusje) wordt het liedje bij verschillende radiostations om twaalf uur 's middags gedraaid. Een week later verschijnt het nummer op single. Dreamer komt direct binnen op de allerhoogste plaats in de Nederlandse hitparade. De opbrengst komt ten goede aan het Koningin Wilhemina Fonds, de stichting die zich inzet voor de kankerbestrijding in Nederland. Live In Rotterdam van Kane krijgt een Edison publieksprijs voor de beste dvd. Martijn Bosman wordt door Nederlandse collega-muzikanten uitgekozen tot beste drummer van Nederland en wint daarmee in eind maart een Duiveltje. De prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards op 10 april in Ahoy' wordt Kane verkozen tot beste rockband nationaal. Dinand Woesthoff treedt op als suprise act en zingt het liedje Dreamer. In april wordt Rain Down On Me als tweede single in Duitsland uitgebracht,. De cd telt vier versies van het nummer, waaronder een remix van Tiësto plus de track Mother en een cd-rom met videoclip. De première van de dvd February is op 16 mei in de Melkweg Cinema. De DVD is een registratie van een akoestische set, opgenomen in de Pepsi Stage te Amsterdam op 22 februari 2003. De regie is in handen van Tanja Allaert. Tegelijkertijd verschijnt de gelijknamige dubbel-cd waarop een nummer extra staat. February is opgedragen aan Maddy van Dijck. Begin juni vertrekt Kane weer richting Duitsland voor een cluboptreden en een aantal concerten op festivals. Kane speelt in juli op het Outside Festival in het Zwitserse Zürich. Rain Down On Me wordt 23 augustus in Engeland uitgebracht. Op de single staat zowel de originele rockversie als de dance-remix van Tiësto. De remix is voor de release al een hit in Engelse clubs. Kane treedt op in de Britse versie van Top Of The Pops op de BBC. Kane is genomineerd voor een MTV Europe Music Award in de categorie beste Nederlandse act. Bassist Dion Murdock verlaat de band. Hij wordt vervangen door de Britse Yolanda Charles (Robbie Williams, Aztec Camera, Mick Jagger, Paul Weller e.v.a.). Tijdens de MTV Europe Music Awards in Rome wint Kane voor de derde keer een MTV Award voor beste act uit Nederland en België.


2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Dinand Woesthoff staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Bløf, Acda en De Munnik, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis en Xander de Buisonjé belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Woesthoff doet op de Dam een speciaal optreden samen met Andy Tielman en René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). Het verblijf in Kane van bassiste Yolanda Charles is van korte duur. In februari zit ze al niet meer in de band. Ze is nog wel te horen op het album Fearless dat in mei uitkomt. Na haar vertrek presenteert Kane zich voortaan naar de buitenwereld als een trio: Dinand Woesthoff, Dennis van Leeuwen en Martijn Bosman. Op 19 maart krijgt Kane in club Panama te Amsterdam een 3FM Award in de categorie Beste Band. Tijdens hun concerten op Koninginnedag in Amsterdam en Pinkpop in Landgraaf wordt de band begeleid door gastmuzikanten Nico Brandsen (toetsen) en Manuel Hugas (bas). De single Something To Say is op 28 april eerst via mobiele telefoons te koop en pas een week later in de platenzaak. De Haagse rockband sluit daarvoor een overeenkomst met het telecombedrijf Vodafone. De single behaalt de eerste plaats van de Top 40. Eind mei komt Fearless rechtstreeks binnen op nummer 1 van de Mega Album Top 100. Tijdens het uitverkochte concert op het Almere Strand speelt Kane op 13 augustus voor ruim 32.000 fans. Het optreden verschijnt aan het eind van het jaar op dvd. De band geeft op 20 augustus een extra concert in het park Buiten de Waterpoort te Gorinchem, de stad waar zanger Dinand zeventien jaar heeft gewoond.


2006

Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in de Melkweg, tijdens de afsluiting van het Weekend van de Nederlandse Popmuziek in maart, wint Kane in de categorie Beste Album voor de cd Fearless. Op zaterdagmiddag 26 augustus geeft Kane een concert op het Malieveld in Den Haag. Hiermee is Kane de eerste band in acht jaar die na het concert van The Rolling Stones met een eigen show het Haagse Malieveld bespelen. Kane wordt op 13 oktober tijdens de uitreiking van de TMF Awards opnieuw uitgeroepen tot Beste Band. Voor de Nederlandse horrorfilm Sl8n8 (première: 29 september) schrijft gitarist Dennis van Leeuwen samen met zanger Brace de titelsong Wees Niet Bang. Onder de projectnaam d'BRACE brengt het duo een maand later de single Superster uit waarop de zwoele vocalen van Brace worden ondersteund door Van Leeuwens stevige gitaren.


2007

Drummer Martijn Bosman verlaat Kane. 'Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan,' meldt hij op de website van de groep. De rest van de band gaat op zoek naar een nieuw platenlabel en vindt uiteindelijk onderdak bij Universal. Kane werkt met het producersteam The Matrix (o.a. David Bowie, Korn, Britney Spears) en producer Martin 'Youth' Glover (U2, Crowded House, INXS, Texas, The Verve) aan een volgend album.


2008

Kane verzorgt een optreden tijdens het nieuwjaarsfeest bij de Wilhelminapier en de Erasmusbrug in Rotterdam. Op 28 juni staat Kane in de Rotterdamse Kuip. Het is het enige grote concert dat Kane dit jaar in Nederland geeft.

  • Dinand Woesthoff(zang en gitaar)

  • Dennis van Leeuwen (gitaar)

  • Er zitten meer muzikanten in de band maar dat zijn geen vaste muzikanten.

Albums:

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. 

As long as you want this 28-01-2000 hoogste notering: 2 

With or without you december 2000 hoogste notering: 22 

So glad you made it 30-10-2001 hoogste notering: 2 

What if 17-06-2003 hoogste notering: 1 

February 03-05-2004 hoogste notering: 2 

Fearless 23-05-2005 hoogste notering: 1

Everything You Want 09-05-2008    


Links:

kane site

kane youtube

lovekane.nl


Bron:

Tekst: lovekane.nl & wikipedia

Plaatjes: kane myspace

1840

Gitaarliedjes van kane

Zin om met je gitaar de nummers van kane mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van kane die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van kane zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden kane

Met de tabs & chords voor kane die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van kane op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van kane dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van kane op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van kane hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page