top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

ks choice

Bron-afbeeldingen: Spotify

Ks choice Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Ks choice

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1395

Alternatieve rock

A sound that only you can hear

chords

1

paradise in me

1999

1395

Alternatieve rock

All

chords

2

allmost happy

2002

1920

Alternatieve rock

Along for the ride

chords

2

echo mountain

2010

793

Pop

America

chords

1

echo mountain

2010

1547

Pop

Another Year

chords

5

Almost Happy

2000

2298

Pop

Another Year (bas)

chords

5

Almost Happy

2000

1253

Pop

Breakfast

tab

1

439

Pop

Cocoon Crash

chords

5

Cocoon Crash

1998

2290

Pop

Come live the life

chords

1

echo mountain

2010

2280

Pop

Dad

chords

1

1359

Pop

Echo Mountain

chords

5

Echo Mountain

2012

3584

Pop

Freestyle

chords

5

Cocoon Crash

1998

1799

Pop

Hide

chords

5

Cocoon Crash

1998

3327

Pop

How simple it can be

chords

2

echo mountain

2010

1963

Pop

I will carry you

chords

5

Echo Mountain

2012

741

Pop

In your room

chords

1

cocoon crash

1998

905

Rock

Biografie Ks choice

K's Choice is een Belgische rockband uit Antwerpen. De kern van de band wordt gevormd door Sarah (zang, gitaar) en Gert Bettens (gitaar, keyboard en zang), die broer en zus van elkaar zijn. Eric Grossman (basgitaar), Koen Lieckens (drums), Reinout Swinnen (toetsen) en Thomas Vanelslander (gitaar) staan hen bij.

In het begin van de jaren 90 speelden Sarah en Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Hierdoor werd Sarah ontdekt. Zij kreeg een kans bij een platenmaatschappij vanwege haar rokerige, raadselachtige stem. Onder een Engels klinkende naam, Sarah Beth, verscheen ze op een aantal filmsoundtracks met covers, waaronder I'm so lonesome I could cry (origineel door Hank Williams) voor de film Vrouwen willen trouwen en een duet met Frankie Miller Why don't you try me, (origineel door Ry Cooder) voor de film Ad Fundum. Ze kreeg een contract aangeboden en vormde een band met haar broer Gert. Onder de naam The Choice namen ze in 1993 hun debuutalbum The great subconscious club op.

In 1994 had de band vijf min of meer permanente leden: Sarah en Gert, Jan van Sichem Jr (gitaar), Koen Lieckens (drums) en Erik Verheyden (basgitaar), die de er vanaf 1991 reeds bij was. Met z'n vijven toerden ze door Duitsland en de VS, in het voorprogramma van de Indigo Girls, een Amerikaanse band. Toen ze in de VS aankwamen werden ze door een andere groep, die ook The Choice heette, gedwongen hun naam te veranderen; ze besloten dat K's Choice de geest van de band goed weergaf. K is afkomstig van Jozef K. uit Kafka's het Proces. Jozef K. heeft geen keuzes, de naam is dus ironisch bedoeld, als een rare, onbegrijpelijke onmogelijkheid, wat terugkomt in een aantal van hun nummers.

In 1995 nam K's Choice Paradise In Me op. Not an Addict, een single van dit album, was erg succesvol en bracht internationale bekendheid. Op dat moment nam Bart van der Zeeuw de drums over van Koen Liekens en was er ook geen vaste bassist meer. Het volgende jaar (1996-1997) waren ze onderdeel van het voorprogramma van Alanis Morissette, die K's Choice had gezien op een van de vele Europese festivals. In 1998 was Cocoon Crash, hun derde album, af. Ondertussen was de Amerikaan Eric Grossman de permanente bassist geworden. In 1999 brachten ze het 'extra' album Extra cocoon: all access uit. In 2000 voltooiden ze hun laatste studio-album Almost Happy. Koen Lieckens was toen teruggekeerd als drummer. In 2001 verscheen Live (een 2-cd collectie met live-opnames) en in 2003 brengen ze 10 - 1993/2003, Ten Years Of uit (een verzameling van tien jaar singles en een aantal liedjes dat niet op een van de albums is verschenen). Ze brachten ook een dvd uit met dezelfde naam.

Behalve vier albums, een live-album en een best of, heeft de band ook 3 fanclub-cd's uitgebracht: 2000 seconds liveHome en Running backwards. Voor de fans is ook in beperkte oplage een dubbel-vinyl (lp) uitgebracht van Almost Happy.

In 2003 besloot de band een pauze in te lassen. Gert en Sarah wilden allebei solowerk gaan doen. Gert was producer van een album (voor Venus In Flames) en speelde ook een tijdje gitaar in deze band. Sarah zong voor verschillende films soundtracks in: All of this past voor Underworld en Someone to say hi to voor Zus & zo. In 2004 verscheen Go, een ep met 5 nummers (GoFineGreyFollow Me en Don't Stop). In maart 2005 kwam het eerste solo full-album van Sarah Bettens uit, getiteld Scream. Gert begon in 2005 met zijn solocarrière in de band Woodface en op 25 augustus 2005 kwam zijn single Something to break uit. Zijn solo debuutalbum Good morning hope kwam uit op 19 september 2005.

Begin november 2007 zei Gert Bettens in een interview dat K's Choice nieuw materiaal opnam voor een nieuw album dat rond 2009 zou moeten uitkomen. Op 12 januari 2008 was de band voor het eerst sinds vier jaar weer te zien in Nederland. Als toegift bij het optreden van Sarah Bettens in het Parkstad Limburg Theater speelde K's Choice de nummers Not an addict en Everything for free. Op 8 juni 2009 kondigde de band op hun website aan te zullen spelen op de 35ste editie van Folk Dranouter. Daarnaast wordt aangegeven dat het nieuwe album waarschijnlijk eind maart 2010 uitkomt. In december 2009 verscheen de single "When I lay beside you", het nummer werd het themalied voor de inzamelactie Music For Life.

Om de terugkeer van K's Choice op het internationale toneel te vieren heeft Sony Music in 2009 het compilatiealbum The Essential K's Choice uitgebracht. Op 26 maart 2010 kwam in de Benelux het nieuwe studioalbum Echo Mountain uit. Op 29 maart 2010 volgde de rest van de wereld.

In 2013 werd door Sarah en Gert Bettens onder de naam Bettens de deels instrumentale soundtrack bij de filmdocumentaire Beyond The Challenge van Dixie Dansecoer over Antarctica uitgebracht onder de titel Waving at the Sun. In 2015 staat een nieuw album van K's Choice gepland.

  • Sarah Bettens
  • Gert Bettens
  • Eric Grossman
  • Bart van der Zeeuw
  • Jan van Sichem, Jr.
  • Erik Verheyden
  • Koen Viktor Lieckens

Links:

- MusicMeter -

- K's Choice

 

1980

Gitaarliedjes van ks choice

Zin om met je gitaar de nummers van ks choice mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van ks choice die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van ks choice zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden ks choice

Met de tabs & chords voor ks choice die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van ks choice op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van ks choice dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van ks choice op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van ks choice hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page