top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

michael bublé

Bron-afbeeldingen: Spotify

Michael bublé Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Michael bublé

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2178

Pop

Everything

chords

2

2178

Pop

Havent met you yet

chords

2

2000

133

Soul

Home

chords

2

2224

Pop

everything

tab

3

call me irresponsible

2007

429

Jazz

Biografie Michael bublé

Michael Steven Bublé  (Burnaby, 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver

Michael Steven Bublé 

Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Zijn derde album Call Me Irresponsible kwam uit op 1 mei 2007, de eerste single, Everything, werd een top 10 hit in de Nederlandse hitlijsten. 


Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Hij groeide op met zijn opa’s jazzalbums. 


Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbij gegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van o.a. Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Bublé’s opa bracht hem bij een talentjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd, hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search. 


De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een Diner show en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder andere de Canadees Eric McCormack. 


Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublé's doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney. McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. 


De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terecht kwam bij het 143 label. Daar bracht hij zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit. 


Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Michael Bublé kwam uit in 2003 en kwam snel in de Canadese albumlijst terecht. Het album bereikte de platina status en behaalde de nummer 1 positie in Australië. 


Zijn nummers Kissing a Fool (origineel George Michael) en How Can You Mend A Broken Heart haalden de top 30 in Amerika. Zijn derde single Sway behaalde in een remix versie van Junkie XL zelfs de top 20 in Australië. 


Op de Juno Awards van 2004 won Bublé de award voor beste nieuwkomer. Zijn album was genomineerd voor Album of the Year, maar won deze prijs niet. Hij bracht een Kerstcd uit; Let it Snow, in 2003. Het titelnummer haalde de top 40 van Australië (ironisch genoeg was het daar toen midden in de zomer). Ook volgde een live album, met video die de top 10 behaalde in de Amerikaanse videohitlijst. 


Hierop volgde een wereldtournee en verscheen hij verschillende malen op televisie, onder andere in de NBC's Today Show, waarin hij een duet zong met de gastvrouw Katie Couric. Het tweede album It's Time zorgde voor groot succes. Het behaalde de nummer 7 in de Amerikaanse albumlijst. 


Ook in Nederland werd het album succesvol, het behaalde de tweede positie. Op het nummer staan covers van de Beatles en Ray Charles, en ook zijn hitsingle Home. Michael Bublé heeft inmiddels meer dan tien miljoen albums wereldwijd. Zijn populariteit groeit nog steeds, hij heeft fans van Europa tot Brazilië. 


Zijn manager is Bruce Allen, ook de manager van Bryan Adams. Michael Bublé is lange tijd verloofd geweest met Debbie Timuss, een toneelactrice, danseres en zangeres. Ze speelden samen in de Musicals Red Rock Diner in 1996 en Forever Swing in 1998. Ook is Timuss de achtergrondzangeres op Bublé's nummer It's Time. 


Het nummer Home is voor haar geschreven, toen Bublé in Italië was. Ook speelt ze een rol in de videoclip van dat nummer. Ze beëindigden hun relatie in november 2005. Inmiddels heeft Michael een nieuwe relatie, met Emily Blunt, een Engels actrice. Alan Chan - Piano http://hecosmicgiggle.com 

Randy Napoleon - Guitar http://randynapoleon.com 

Craig Polasko - Bass 

Robert Perkins - Drums http://robertperkinsmusic.com 

Mark Small - Tenor Saxophone http://smallmusic.com 

Frank Basil - Baritone Saxophone http://frankbasilemusic.com 

Rob Wilkerson - Alto Saxophone http://robwilkerson.com 

Brian Lipps - Trumpet 

Jumaane Smith - Trumpet 

Justin Ray - Trumpet http://www.justinraymusic.com 

Nick Vegenas - Trombone http://nickvagenas.com 

Josh Brown - Trombone http://joshbrownjazz.com  


Bronnen

http://bublenation.com/links.html 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Bubl%C3%A9 

http://www.michaelbuble.org 

http://www.michaelbuble.nl/ 

http://www.michaelbuble.com/ 

http://michaelbuble.startpagina.nl/ 2842

Gitaarliedjes van michael bublé

Zin om met je gitaar de nummers van michael bublé mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van michael bublé die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van michael bublé zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden michael bublé

Met de tabs & chords voor michael bublé die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van michael bublé op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van michael bublé dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van michael bublé op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van michael bublé hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page