top of page

Leer online gitaar spelen!

 • Duidelijke les structuur

 • Opgebouwd uit verschillende niveau's

 • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

nick en simon

Bron-afbeeldingen: Spotify

Nick en simon Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Nick en simon

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

862

Pop

Aanstaande zaterdag

tab

2

vandaag

2004

862

Pop

Alles Of Niets

chords

5

2000

779

Rock

Alles is liefde

chords

1

vandaag

2007

2053

Nederpop

Alles overwinnen

chords

2

sterker

2012

5034

Rock

Als een zomer voorbij

tab

2

1288

Nederpop

Altijd dichtbij

chords

2

luister

2009

1236

Nederpop

Altijd dichtij

chords

2

luister

2009

597

Pop

Bij je zijn

chords

2

1460

Pop

De Laatste Dans

chords

5

2000

1738

Nederpop

De Soldaat

guitar-pro

2

De soldaat

2006

903

Pop

De dag dat alles beter is

chords

2

luister

2009

4886

Nederpop

De soldaat

chords

2

1042

Nederpop

De soldaat (makkelijk!!)

tab

1

5645

Nederpop

Deze avond loopt ten einde

chords

2

vandaag

2007

1431

Nederpop

Diamanten ringen

chords

2

2937

Nederpop

Door jou

chords

2

luister

2009

3710

Nederpop

Biografie Nick en simon

Een kerstviering in 4 vwo zorgt ervoor dat Nick Schilder en Simon Keizer voor het eerst samen zingen. Het is meteen duidelijk: dat smaakt naar meer. Gewapend met Engelstalige covers van onder meer Simon & Garfunkel krijgt het zangduo steeds meer bekendheid in en rond Volendam. Simon schrijft hiernaast nummers met en voor Jan Smit. Als ‘vrienden van’ komen Nick & Simon regelmatig aan bod in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Topmanager Jaap Buijs pikt de zangers op en brengt ze in contact met platenmaatschappij Artist & Company. In overleg wordt besloten dat de jongens als Nederlandstalig duo verder gaan en ze worden gekoppeld aan producers Gordon Groothedde en Edwin van Hoevelaak. Samen met Nick & Simon ontwikkelen zij een geheel eigen sound. De eerste single Steeds Weer knalt in 2006 meteen de radioplaylists en hitlijsten in, net als de opvolger Verloren. Het debuutalbum Nick & Simon komt in mei van dat jaar op nummer 10 binnen in de Mega Album Top 100 en levert ze een originele Rembrandt Award op. Ook de andere singles van de cd, Vaarwel Verleden/De Soldaat en Herwinnen, scoren goed. Een nieuwe hitact is geboren!

Binnen een jaar zijn Nick & Simon al niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In januari van 2007 ontvangen ze een Zilveren Harp, later dat jaar gevolgd door de allereerste TMF Borsato Award. Hun single Kijk Omhoog komt binnen op nummer 2 in de Single Top 100 en is hun grootste hit tot dan toe. Maar het kan nog beter: Pak Maar Mijn Hand komt zelfs binnen op nummer 1! Het is de titelsong van de film De Scheepsjongens Van Bontekoe, waarin de jongens zelf ook heel even te zien zijn.

Het tweede album Vandaag komt op nummer 1 binnen in de Album Top 100 en levert een tweede Rembrandt Award op. Het album krijgt op de dag van verschijnen al de gouden status en is inmiddels vier keer platina.

In 2007 zijn Nick & Simon te zien in maar liefst drie realitysoaps. Naast Gewoon Jan Smit krijgen ze hun eigen serie Nick & Simon bij de TROS op Nederland 1. Bovendien begint in dat jaar De Zomer Voorbij, het inmiddels jaarlijks terugkerende programma waarin de jongens met Volendamse vrienden Jan Smit, 3JS, Kees Tol en wisselende muzikale gasten op een zomerse bestemming lol én muziek maken. Met Rosanne schieten Nick & Simon in 2008 voorgoed de onsterfelijkheid in. Het aanstekelijke nummer staat in totaal maar liefst 55 weken in de Single Top 100 en is in 2008 het meest gedraaide nummer in de Nederlandse horeca, goed voor een SENA Mediatools Award. In 2008 brengt het duo een eerste live-dvd uit, Altijd Dichtbij – Live In Concert, een registratie van de gelijknamige theatertour.

Het jaar erop slaat het hitduo meer records aan diggelen. Zo brengen ze in 2009 maar liefst vier nummer 1-hits uit: Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker. Het is de eerste keer dat een artiest van Nederlandse bodem dat aantal binnen een jaar haalt. De singles komen van het derde album Luister, inmiddels tweemaal platina. Een grote droom van Nick & Simon komt uit als ze in mei twee keer voor een uitverkocht Ahoy in Rotterdam staan, met de dvd Overal – Ahoy 2009 als resultaat.

Behalve in Nederland, begint het duo in 2010 ook in België hits te scoren. Het vierde album Fier komt uit, voorafgegaan door de single Een Nieuwe Dag, hun zevende nummer 1 in de Single Top 100. Voor Fier krijgen ze de 100%NL Award voor ‘Album van het Jaar’. Bovendien beginnen Nick & Simon aan een nieuw televisieavontuur: ze worden coaches in het programma The Voice Of Holland van John de Mol. De kijkcijfers breken alle records en hun populariteit neemt een vlucht als nooit tevoren. Tussen de bedrijven door strijken zij najaar 2011 ook nog een Edison Pop publieksprijs voor “Fier” op.

Televisie blijkt een goedzittend pak voor de mannen, die in 2011 gewapend met een camera naar de VS afreizen om daar langs New Orleans, Memphis en Nashville te trekken voor een muzikale ontdekkingsreis. Het resultaat is The American Dream, een nieuwe realitysoap. Later dat jaar begint het tweede seizoen van The Voice. Voor hun bijdrage aan de muziek in Nederland ontvangen Nick & Simon een Gouden Harp.

Een nieuwe, grote uitdaging komt voor de zangers met Symphonica In Rosso. Nick & Simon staan in oktober 2011 vier keer in een bomvol GelreDome in Arnhem, met naast hun eigen band ook Guido’s Orchestra en gasten Acda & de Munnik (waarmee Nick en Simon, respectievelijk, eerder dat jaar nog ‘solo’hits scoren), 3JS en hun TVOH-protegée Pearl Jozefzoon. Ruim een maand later verschijnt de cd/dvd, die inmiddels dubbel platina is. Eerder dit jaar pakken Nick en Simon hun rol als coaches weer op in The Voice Kids en de TROS zendt op zaterdagavond hun eigen programma Nick Tegen Simon uit, een muzikale strijd met verschillende gasten, gepresenteerd door Katja Römer-Schuurman. Maar het succes van de Volendammers houdt niet op bij hitlijsten en televisieshows. Drie jaar lang zijn ze de meest geboekte act van Nederland. Verder verschijnen ze in reclames van C1000 (‘Of naar Nick & Simon!’) en de NS. Ze hebben zelfs hun eigen strip in meidenblad Tina én een eigen schoolagenda.

Het Nederlands meest succesvolle duo is in 2012 begonnen aan het volgende hoofdstuk in hun jongensboek. In april verscheen hun nieuwe single, Vrij. Het blijkt de perfecte boodschap van de nieuwbakken Ambassadeurs van de Vrijheid, want zo mogen de Volendammers zich dit jaar noemen. In die hoedanigheid vlogen zij op 5 mei met een helikopter over ons land om maar liefst vier bevrijdingsfestivals aan te doen. Vrij is tevens een voorproefje van het nieuwe album, Sterker, dat op 21 september is uitgekomen. Sterker is direct een mooie aanleiding voor unieke nieuwe acties rond Nick & Simon. Zo geeft het duo op 19 september hun eerste concert in het jubilerende Koninklijk Theater Carré! Omdat het theater binnen een half uur was uitverkocht en er geen ruimte was voor een extra voorstelling, kwam er een creatieve oplossing. Om zoveel mogelijk fans mee te laten delen in hun nieuwste feest, werd het concert live uitgezonden in uiteindelijk 55 bioscoopzalen door heel Nederland. Naast het reguliere album van Sterker, is er ook een limited edition van het nieuwe album mét exclusieve content! Sterker: de titel dekt de lading! Nick kondigde al aan dat het album wat steviger en nóg meer pop wordt dan zijn voorgangers. Het album is goed ontvangen en dit resulteerde binnen een week in GOUD! Met de release van het album tijdens een spectaculair concert in Carré en livestreaming naar 55 bioscopen is er nu een nieuwe weg richting meer successen geplaveid. Het album Sterker behaalde vrij snel de status platina.

Met de start van 2013 vallen de heren wederom in de prijzen. Het album Sterker wordt door 100%NL betiteld als 'Album van het Jaar' en tevens ontvangen zij de Edison Pop Publieksprijs voor hun laatste album. Ook in Belgie winnen Nick & Simon steeds meer terrein dit werd bekroond met de Anne Award (Vlaanderen) voor 'Meest gedraaide artiest'.

bron: http://www.nickensimon.nl/biografie

Nick Schilder (Nicolaas Maria Schilder) :
verjaardag:6 november 1983
woonplaats:Volendam
vriendin:Kirsten Hofstee
broers: Robert en Sam
ouders: Lida en Klaas
overige info: speelt gitaar sinds hij 8 jaar was en sinds hij 13 jaar was gaf hij les. Bij de brand in volendam van 2001 heeft hij longbeschadiging opgelopen en zijn hand verbrand.
Nick verwacht, samen met zijn vriendin Kirsten, rond januari zijn eerste kindje

Simon Keizer ( Simon Nicolaas Keizer):
verjaardag: 16 mei 1984

woonplaats:Volendam
vriendin:Annemarie Hoek
zus: Carina
ouders: Klaas en Gerda
overige info: De vader van Simon overleed toen hij 15 jaar was, op zijn 16e begon Simon met nummers te schrijven. De beste vriend van Simon is Jan Smit voor wie hij ook nummers schrijft.

 

 

AWARDS

2013

 • GFK album top 100 record- 7,5 jaar onafgebroken met een album in de album top 100
 • album ‘Christmas with…Nick & Simon’ - goud
 • single ‘Julia’ - platina
 • single ‘Julia’ - goud
 • Guinness Book of World Records - Meest uitgebrachte singles in 24 uur
 • Edison Pop publieksprijs beste album - ‘Sterker’
 • Anne Awards (Vlaanderen) - Meest gedraaide artiest
 • 100% NL Award 2012 - Album Van Het Jaar: ‘Sterker’

2012

 • album Sterker - platina
 • De Gouden Televizier-Ring - The Voice of Holland
 • album ‘Sterker’ - goud
 • 100% NL Award 2011 - Hit vh Jaar: ‘One Thousand Voices’ TVOH
 • 100% NL Award 2011 - Artiest Van Het Jaar

2011

 • cd/dvd ‘Symphonica In Rosso’ - dubbel platina
 • cd/dvd ‘Symphonica In Rosso’ - platina
 • cd/dvd ‘Symphonica In Rosso’ - goud
 • Buma NL Award Beste Groep 2011
 • single Vlinders - Buma NL Award Beste Single 2011
 • album ‘Fier’ - Edison Pop publieksprijs beste album
 • album ‘Vandaag’ - 4x platina
 • Gouden Harp 2010

2010

 • 100%NL Award ‘Album van het Jaar’ voor ‘Fier’
 • album ‘Fier’ - dubbel platina
 • album ‘Fier’ - platina
 • album ‘Fier’ - goud
 • album ‘Vandaag’ - triple platina
 • album ‘Nick & Simon’ - dubbel platina

2009

 • 100%NL Award ‘Artiest van het Jaar’
 • dvd “Overal - Ahoy’ 2009” - goud
 • single ‘Lippen Op De Mijne’ - goud
 • album ‘Luister’ - dubbel platina
 • album ‘Luister’ - platina
 • album ‘Luister’ - goud
 • SENA - Mediatools Award (voor de single “Rosanne”)

2008

 • dvd “Altijd Dichtbij - Live In Concert” - goud
 • album ‘Vandaag’ - dubbel platina
 • platina award dvd ‘Scheepsjongens van Bontekoe’

2007

 • album ‘Vandaag’ - platina
 • Originele Rembrandt (voor het album “Vandaag”)
 • TMF Borsato Award
 • album ‘Vandaag’ - goud
 • album ‘Nick & Simon’ - platina
 • Zilveren Harp
 • album ‘Nick & Simon’ - goud

2006

 • Originele Rembrandt (voor het album “Nick & Simon”)

 

Links

http://www.nickensimon.nl 

http://www.volendammusicbv.nl 

1500

Gitaarliedjes van nick en simon

Zin om met je gitaar de nummers van nick en simon mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van nick en simon die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van nick en simon zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden nick en simon

Met de tabs & chords voor nick en simon die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van nick en simon op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van nick en simon dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van nick en simon op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van nick en simon hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page