top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Suzan & Freek

Bron-afbeeldingen: Spotify

Suzan & Freek Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Suzan & Freek

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1855

Nederpop

Weg Van Jou

guitar-pro

5

1855

Nederpop

Biografie Suzan & Freek

Suzan & Freek is een Nederlands zangduo uit de achterhoek. Suzan Stortelder en Freek Rikkerink hebben naast een professionele relatie ook een liefdesrelatie. Ze maakten al jaren covers die ze op Facebook plaatsten onder de naam ‘De Minuut’. In 2016 gingen ze viral met hun cover van ‘Don’t Let Me Down’ van ‘The Chainsmokers’. ‘The Chainsmokers’ deelden de cover waarna de video wereldwijd meer dan een miljoen keer bekeken werd. Hierna heeft hun carrière een vlucht genomen.


Suzan Stortelder  

Freek Rikkerink

Carrière

Suzan en Freek vinden elkaar op de middelbare school in de Achterhoek. Waar liefde voor muziek resulteert in liefde voor elkaar. “We zijn op een gegeven moment puur voor de lol gestart met het opnemen van covers, die we onder het kopje ‘De Minuut’ op Facebook plaatsten” zei Suzan (top40.nl).

Begin 2021 traden Suzan & Freek op in ‘De Vrienden Van Amstel LIVE!’. Ze zongen hun eigen nummers, maar ook nummers samen met Maan en Snelle.


Ook zijn Suzan & Freek sinds maar 2021 onderdeel van ‘De Streamers’. The Streamers is een Nederlandse gelegenheidsformatie opgericht tijdens de coronapandemie om online
gratis livestream-concerten te geven.


Nummers Suzan & Freek

Als Het Avond Is

In 2018 brachten Suzan & Freek hun eerste ‘eigen’ nummer uit genaamd ‘Als Het Avond Is’. Het nummer stond 29 weken in de Top 40 en krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. ‘Als Het Avond Is’ is het zesde nummer in hun debuutalbum genaamd ‘Gedeeld door ons’. In de ‘Single To 100’ werd het nummer ook een grote hit, hij kwam maar liefst op de derde plaats. De single kwam ook in de ‘Vlaamse Ultratop 50’ terecht op de vierde plaats.


Blauwe Dag

Ongeveer een half jaar later brachten Suzan en Freek het nummer ‘Blauwe Dag’ uit. ‘Blauwe Dag’ is het tweede nummer in het album ‘Gedeeld Door Ons’. Het nummer gaat over bij iemand zijn in voor- en tegenspoed. Blauwe dag heeft een dubbele betekenis hier. Het kan een dag zijn waarin je je niet goed voelt, of het is een dag waar er geen wolkje aan de lucht is. Het nummer kwam in de Nederlandse hitlijsten in de top 10 terecht. Ook in België haalde het nummer de hitlijsten; hij kwam daar tot de vijfde plek in de ‘Vlaamse Ultratop 50’.


De Overkant

‘De Overkant’ is een nummer ontstaan, tijdens een samenwerking met Snelle. ‘De Overkant’ gaat over de liefde voor de plek waar je bent opgegroeid. Het nummer kwam uit in augustus 2020. Het nummer werd goed opgepakt en kwam op de zesde plaats in de ‘Single Top 100’.


Goud

6 maart 2021 brachten Suzan & Freek de single ‘Goud’ uit. Het nummer werd voor het eerst ten gehore gebracht bij het Concert van hoop van de Evangelische Omroep. Het nummer behaalde diverse hitlijsten en kwam in Top 10 lijsten terecht. In de Nederlandse Top 40 behaalde het nummer de tweede positie.

Gitaarliedjes van Suzan & Freek

Zin om met je gitaar de nummers van Suzan & Freek mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Suzan & Freek die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Suzan & Freek zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Suzan & Freek

Met de tabs & chords voor Suzan & Freek die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Suzan & Freek op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Suzan & Freek dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Suzan & Freek op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Suzan & Freek hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page