top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

stevie ann

Bron-afbeeldingen: Spotify

Stevie ann Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Stevie ann

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

930

Pop

Wait up for me

chords

2

closer to the heart

2007

930

Pop

Biografie Stevie ann

Stevie Ann, artiestennaam van Stéphanie Struijk (Roggel, 24 juni 1986), is een Nederlandse zangeres en singer-songwriter die in 2005 debuteert met het album Away From Here. Het album wordt positief ontvangen en levert Stevie Ann een Zilveren Harp op. Het tweede album van de Limburgse zangeres verscheen in het najaar van 2007 en heet Closer To The Heart.

Stevie Ann (Stéphanie Struijk) 

Levensloop

Stevie Ann begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Eerst alleen op piano maar later ook op gitaar. Na de middelbare school gaat ze naar de Rockacademie in Tilburg. In het tweede jaar van de academie stopt ze.


Het debuutalbum Away from Here van Stevie Ann verschijnt in september 2005. Het album bevat 12 door Stevie Ann geschreven nummers. Het nummer The Poetry Man, dat in december 2005 uitkomt, krijgt airplay op diverse radiostations, waaronder 3FM. Het nummer bereikt begin 2006 de 12e positie in de Mega Top 50. De single betreft een akoestische uitvoering van de albumtrack.


Stevie Ann heeft in haar nog jonge carrière al twee belangrijke prijzen gewonnen. Zo wint ze in november 2005 een Essent Award, een prijs voor jonge en veelbelovende artiesten. Enkele maanden later, in februari 2006 mag ze een Zilveren Harp in ontvangst nemen. Bij de 3FM Awards 2006 is Stevie Ann genomineerd in de categorie Beste Nieuwkomer.


Na diverse festivaloptredens in de zomer van 2006 begint Stevie Ann in oktober 2006 aan een theatertournee langs 14 zalen door heel Nederland. Ook treedt ze op 20 november 2006 op als support-act van de Engelse singer/songwriter James Morrison in de Amsterdamse Melkweg.


De single One Year of Love verschijnt in oktober 2006. Met het nummer bereikt Stevie Ann voor de tweede keer een hoge notering in de Mega Top 50. Het nummer bereikt uiteindelijk de 18e positie en staat zeven weken in de lijst. Het album Away from Here, dat in november 2006 opnieuw wordt uitgebracht met een bonus-cd, bereikt de vierde plaats in de albumlijst.


Stevie Ann heeft sinds de zomer van 2006 ook een fanclub. De Stevie Ann Fanclub is opgericht door twee enthousiaste fans. De fanclub biedt de fans van Stevie Ann een gratis lidmaatschap, waarmee leden kunnen meepraten op een forum, foto's van Stevie Ann kunnen delen en daarnaast andere media (zoals artikelen en recensies) kunnen bekijken. 


Tijdens de Pinkpop-persconferentie op woensdag 28 februari 2007 wordt bekend dat Stevie Ann in 2007 optreedt op Pinkpop. Het is de eerste keer dat de zangeres op het Limburgse popfestival staat. Voor de 3FM Awards 2007 is Stevie Ann genomineerd in twee categorieën: Beste Zangeres en Beste Album (Away From Here).


In het voorjaar van 2007 duikt Stevie Ann de studio in voor de opname van haar tweede album. De opnames worden in de zomer van dat jaar afgerond. Het album komt op 1 oktober 2007 uit en heet Closer To The Heart. De eerste single van de plaat is Get Away. Het nummer is op 16 augustus 2007 voor de eerste keer te horen in het 3FM-programma Giel.


Op 18 september 2007 wordt bekend dat Stevie Ann is genomineerd voor de TMF Borsato Award, een prijs die door zanger Marco Borsato en TMF in het leven is geroepen. De prijs is bedoeld om nieuw talent te ondersteunen. Deze TMF Award werd echter op 27 oktober 2007 in de Heineken Music Hall in Amsterdam uitgereikt aan Nick en Simon.


Albums

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. 

Away From Here 25-09-2005 hoogste notering: 4  (Goud behaald)

Closer To The Heart 01-10-2007 hoogste notering: 10 


Singels

De noteringen zijn van de nederlandse top 40. tip=tipparade 

klik op het nummer om de clip te zien.. 


Links:

Officiële stevie ann site

Stevie ann youtube


Bronnen:

Tekst: wikipedia


1840

Gitaarliedjes van stevie ann

Zin om met je gitaar de nummers van stevie ann mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van stevie ann die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van stevie ann zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden stevie ann

Met de tabs & chords voor stevie ann die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van stevie ann op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van stevie ann dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van stevie ann op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van stevie ann hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page