Gitaarles beginners

Gitaarles beginners niveau 1 t/m 3

Welkom bij het overzicht van de beginners gitaarlessen niveau 1 t/m 3.

Via onderstaande knoppen kan je direct naar de verschillende gitaarles niveaus om je gitaarlessen te volgen.  

Alle lesniveau's zijn opgebouwd volgens een vast patroon, te weten:

x. Gitaarles niveau 

x.10 - Algemene informatie

x.20 - Akkoorden informatie

x.30 - Technische video gitaarles 

x.40 - Ritmes

x.50 - Liedjes om de spelen

x.60 - Trainingsschema + Oefeningen

janwouteroostenrijk-500x650.jpg

In de eerste beginners gitaarlessen (niveau 1 t/m 3) leer je de algemene basis zoals de onderdelen van je gitaar, gitaar kopen tips, informatie over versterkers, benodigdheden als een plectrum, tuner, capo. Je leert de juiste houding vinden en je gitaar, vingerzettingen, beginners tabs lezen en de basis akkoorden. Tevens leer je de basis om je gitaar aan te slaan (aanslag), met plectrum en duim. Je leert aan de hand van verschillende instructievideo's, media player, oefeningen en liedjes. Liedjes die in het eerste niveau aan de orde komen zijn o.a. Racoon met Clouds Above, Guus Meeuwis met Het is een Nacht, Lang zal ze leven, Hoochie Choocie en Smoke on Water. 

De akkoorden die je in deze beginners gitaarles leert zijn A, D, G, E, Am, Em & Dm.

Als je deze akkoorden goed onder de knie hebt kan je honderden liedjes spelen. 🎸

Het kan voorkomen dat we in bepaalde gitaarlesniveau onderdelen (bijv. algemeen, techniek e.o. ritmes) (nog) niet behandelen. Volg dan de lessen zoals ze je worden aangeboden. 

In het laatste deel .60 zie je een trainingsschema met gitaarles oefeningen. Dit zijn oefeningen die je eerder in de lessen hebt gehad maar ook nieuwe oefening zijn. Vergeet niet, hoe meer je oefent hoe beter je wordt. 🏆

Gitaarles beginners niveau 1

In gitaarles beginners niveau 1 komt veel theorie aan de orde omdat we er zeker van willen zijn dat we de zelfde taal spreken als de docenten van de gitaar videolessen. Als informatie voor jou niet van toepassing is, sla de les dan gerust over en ga door naar de volgende les. Bijvoorbeeld, als je gitaar leert spelen op een akoestische gitaar kan je de instructie over de versterkers overslaan 😁  Ook als je al een gitaar hebt gekocht kan het leuk zijn om de informatie tot je te nemen of de les even te skimmen maar ga gerust snel door naar de volgende gitaarles. 

Klik op onderstaande link om direct door te stappen naar alle lessen van het eerste niveau.