Eric clapton

Bron-afbeeldingen: Spotify

Eric clapton Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Favoriete artiest

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Eric clapton

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2208

Blues

After midnight

chords

1

2208

Blues

All our past times

tab

2

1431

Blues

Anyone for tennis

tab

2

403

Pop

Bad love

chords

2

873

Blues

Badge

chords

2

1066

Blues

Bell bottom blues

chords

2

1524

Blues

Black rose

chords

1

3265

Pop

Blue eyes blue

chords

2

1695

Blues

Blues power

chords

2

1291

Blues

Born in time

chords

2

351

Pop

Can't find my way home

chords

2

3600

Blues

Change the world

chords

2

1954

Blues

Cocaine

chords

2

1699

Pop

Cocaine

guitar-pro

10

951

Rock

Complete album unplugged

tab

3

1245

Pop

Crossroads

chords

2

1206

Rhythm & Blues

Gitaarliedjes van Eric clapton

Zin om met je gitaar de nummers van Eric clapton mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Eric clapton die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Eric clapton zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Eric clapton

Met de tabs & chords voor Eric clapton die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Eric clapton op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Eric clapton dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Eric clapton op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Eric clapton hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

Biografie Eric clapton

Eric Clapton werd op 30 maart 1945 geboren. Zijn vader is de militair Edward Walter Fryer. Hij was echter al getrouwd in Canada. Voordat Eric geboren werd, ging hij al weer terug naar zijn vrouw in Canada. Zijn moeder (Patricia Molly Clapton) was pas 16 jaar toen Eric geboren werd. Eric werd dan ook opgevoed door zijn oma. Op zijn 9de kwam hij er achter dat zijn 16 jaar oudere 'zus' Patricia eigenlijk niet zijn zus was, maar zijn moeder. Eric Clapton was een stille, teruggetrokken jongen. Toen hij in de jaren 50 in aanraking kwam met Rock 'n Roll, wist hij het meteen: hij wilde gitaar spelen. Op zijn 13de kreeg hij dan ook zijn eerste gitaar voor zijn verjaardag.

(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton )

 

Eric Clapton heeft in meerdere bands gespeeld: Hij begon in de band "The Roosters". Een bluesband die in 1963 werd opgericht. Deze band bestond verder uit Terry Brennan (zang), Tom McGuinness (gitaar), Ben Palmer (piano) en Robin Mason (drums). Deze band was echter slechts een kort leven gegund: nog geen jaar duurde het voordat de band werd opgeheven. Zijn tweede band was "Casey Jones & The Engineers". Hij bestond verder uit Brian Casser (zang), Tom McGuinness (gitaar), Dave McCumisky (basgitaar) en Carlo Little (drums). Hierin speelde Eric Clapton slechts enkele weken. Hierna maakte hij deel uit van "The Yardbirds"[/color]. Ook andere zeer bekende gitaristen als Jeff Beck en Jimmy Page hebben in deze band gespeeld, maar toen Clapton hierin zat bestond de band uit de volgende overige leden: Keith Relf (zang en mondharmonica), Chris Dreja (gitaar), Paul Samwell-Smith (basgitaar) en Jim McCarty (drums). Van deze band was hij wel 18 maanden lid. Daarna een korte stop (iets meer dan een jaar) in de band "John Mayall's Bluesbreakers"[/color]. Deze band bestaat in het tijdperk van Clapton uit John Mayall (orgel en mondharmonica), Hughie Flint (drums) en Jack Bruce (bas). In deze band komt Eric's talent op de gitaar definitief tot ontplooiing.

Samen met Jack Bruce (bassist van John Mayall's Bluesbreakers) en Ginger Baker (drums) richt hij de legendarische band "Cream" op. Alle drie de muzikanten waren uiterst kundig op hun instrument. Dit zorgde voor veel improvisaties bij concerten. De drie ego's waren echter te groot voor een band. De band ging uit elkaar. Samen met Ginger Baker (drummer van Cream), Steve Winwood (zang en piano) en Rick Grech (basgitaar) richt hij vervolgens de band "Blind Faith" op. Eric Clapton had echter genoeg van de spotlights en besloot het rustiger aan te gaan doen. Hij sloot zich aan bij de "Plastic Ono Band" en "Delaney & Bonnie and Friends", waar hij geen belangrijke rol in speelde. Vervolgens verschijnt hij toch weer in de spotlights als hij de band  "Derek and the Dominos" opricht. Deze band leverde slechts eenn LP op, maar wel met een nummer, dat beschouwt mag worden als Eric's best: Layla. Het lied gaat over zijn onbeantwoorde liefde voor Pattie Boyd, die op dat moment de vrouw is van zijn beste vriend George Harrison. Samen met zijn heroine-verslaving zorgde dit voor een slechte periode. Met de hulp van collega Pete Townshend (van The Who) lukte het hem zijn verslaving te overwinnen. Hij kwam terug, maar de nadruk lag nu niet meer op zijn individuele kwaliteiten, maar op de liedjes zelf. Niet iedereen zag dit als een positieve verandering. Overigens huwt hij Pattie Boyd in 1978 alsnog, nadat zij van Harrison was gescheiden. In de jaren 90 stort een vliegtuig met gitarist Stevie Ray Vaughan, zijn Amerikaanse manager Bobby Brooks, assistent-tourmanager Colin Smythe en bodyguard Nigel Browne aan boord neer. Allen waren goede vrienden van Clapton. Eric weet dit verdriet te vertalen in een geweldig mooi nummer: "Tears in Heaven".

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton  en
http://www.whereseric.com/ecfaq/biography-ecs-life-career/clapton-biography-mother-father-grandparents-wife-children-son-daughter-addiction-.html)

Twee anekdotes: 1. Eric Clapton had eens een interview op zijn hotelkamer. Hierbij sprak hij met de interviewer over zijn muziek, maar tot de verbazing kende de interviewer Robert Johnson (een groot inspirator van Clapton; bekend van "Cross Road Blues", later gecoverd door Clapton als "Crossroads" ) niet. Dit had tot gevolg dat de arme man de hotelkamer werd uitgestuurd door Clapton onder het mom van: "hoe kan ik met jou praten over mijn muziek, als je niet weet waar deze vandaan komt" (gebaseerd op: "Het plaatjesboek" van Leo Blokhuis). 2. Door de manier van spelen van Clapton gebeurde het regelmatig, dat hij tijdens een optreden een snaar brak. Deze verving hij ter plekke, op het podium. Het publiek begeleidde hem hierbij door middel van traag ("slow" ) handgeklap ("hand" ). Hierdoor verkreeg Clapton de bijnaam Slowhand.

Bron: http://www.whereseric.com/ecfaq/biography-ecs-life-career/slowhand-nickname.html  ) - See more at: http://www.gitaartabs.nl/artiest/eric-clapton

Eric Clapton

Albums

1965 Five Live Yardbirds (The Yardbirds) 
1966 Sonny Boy Williamson and The Yardbirds (The Yardbirds) 
1966 Bluesbreakers with Eric Clapton (John Mayalls Bluesbreakers) 
1966 Fresh Cream (Cream) 
1967 Raw Blues (John Mayalls Bluesbreakers) 
1967 Disraeli Gears (Cream) 
1968 Wheels Of Fire (Cream) 
1969 Goodbye (Cream) 
1969 Best of Cream (Cream) 
1969 Blind Faith (Blind Faith) 
1970 Live Cream (Cream) 
1970 Eric Clapton 
1970 Layla and