top of page

Leer online gitaar spelen!

 • Duidelijke les structuur

 • Opgebouwd uit verschillende niveau's

 • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Kerstliedjes

Bron-afbeeldingen: Spotify

Kerstliedjes Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Kerstliedjes

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2992

Pop

All i want for christmas is you

chords

2

2992

Pop

And so this is christmas

chords

2

3219

Volksmuziek

Carol of the Bells

tab

5

2000

933

Folk

Christmas roses

chords

1

818

Country & Western

Country christmas

chords

1

1719

Country & Western

Dag ster, grote ster

tab

0

3681

kinderliedjes

De herdertjes lagen bij nachte

tab

0

2446

kinderliedjes

Deck the halls

chords

1

907

Pop

Dreaming of a white christmas

tab

0

986

Volksmuziek

Er Is Een Kindeke Geboren

guitar-pro

0

645

kinderliedjes

Er is een kindeke geboren op aard

tab

2

3733

kinderliedjes

Fall softly snow

chords

1

1832

Pop

Feliz navidad

chords

1

3602

Pop

Feliz navidad

tab

2

1666

Pop

Frosty the snowman

chords

2

kerstliedjes

1950

2023

Pop

Hark the herald angels sing

tab

2

2000

1613

Folk

Biografie Kerstliedjes

Kerstliedjes voor gitaar 

Speel mee tijdens de donkere, gezellige feestdagen in december met de leukste kerstliedjes op je gitaar. We hebben een heel groot aanbod met liedjes voor jong en oud, vader, moeder opa en oma. 


De leukste Nederlandstalige kerstliedjes voor gitaar

De leukste kerstliedjes van eigen bodem door o.a. Guus Meeuwis, Jan Smit en Nick & Simon maar ook Kinderen voor Kinderen. Naast deze feestelijke liedjes ook de oud klassieke liedjes zoals O Denneboom, Stille Nacht, Nu Zijt Wellekome uitgeschreven. Je kunt meespelen met gitaar kerstliedjes met akkoorden, gitaar tabs en ProTabs. 


Top 10 Nederlandse kerstnummers voor gitaar.


 1. Youp van t Hek - Flappie 

 2. Kerstliedjes Midden in de winternacht 

 3. Caro Emerald - you're alI I want for Christmas 

 4. Kinderen voor kinderen - eeuwige kerst 

 5. Kerstliedjes - Stille nacht heilige nacht 

 6. Kerstliedjes - De herdertjes lagen bij nachte 

 7. Johny Jordaan - Kerstmis in de Jordaan 

 8. Jan Smit - Kerst voor iedereen 

 9. Kerstliedjes - Kling klokje Klingelingeling 

 10. Kerstliedjes - O Denneboom 


Top 20 Kerstliedjes allertijden

De top 20 Gitaarliedjes om de donkere, koude en natte dagen goed door te komen. Steek de kaarsjes maar aan en stook de openhaard maar wat op. Het is tijd om samen met je gezin, familie en of vrienden onder het genot van een drankje bij de kerstboom leuke decemberliedjes te gaan spelen. Tijdens de feestdagen maak je het nog gezelliger door samen liedjes te zingen en te begeleiden op je gitaar. 


Daarom hebben we onderstaande kerstlijst samengesteld die bestaat uit Gitaartabs liedjes, gitaar akkoorden liedjes en ProTabs. De meeste liedjes zijn goed mee te spelen en niet al te moeilijk. Veel plezier met deze kerstliedjes lijst, fantastische feesdagen, kerst en oud en nieuw gewenst. 1. Brenda Lee - Rockin' Around the Christmas Tree

 2. Kelly Clarkson - Underneath The Tree

 3. Kerstliedjes - Jingle Bells

 4. Kerstliedjes - We Wish You A Merry Christmas

 5. John Lennon & Yoko Ono - Happy Xmas : war is over

 6. Justin Bieber - Mistletoe

 7. Kerstliedjes - The 12 days of christmas

 8. Bobby Helms - Jingle bell rock

 9. Bing Crosby - White christmas

 10. Dolly Parton - Santa claus is coming to town

 11. Slade - Merry christmas everybody

 12. Band Aid - Do they know its christmas

 13. Paul Mccartney - Wonderful christmas time

 14. Kerstliedjes - Little drummer boy

 15. George Michael - Last christmas

 16. Chris Rea - Driving home for christmas 

 17. Mariah Carey -  All i want for christmas

 18. Jeff Buckley - Hallelujah

 19. Kerstliedjes - Te Bethlehem is geboren

 20. Kerstliedjes - Jinglebell Rock


Kerstliedjes dynamisch mee spelen gitaar 

Hieronder een verzameling van december gitaarliedjes die je tijdens de feestdagen dynamisch kunt mee spelen met de media player, ook wel ProTabs (kerstliedjes) genoemd. 


Kerstliedjes


Hoe je kerstliedjes kunt leren spelen

Veel kerstliedjes hebben akkoorden dat je die met de gitaarles kunt leren en kerstliedjes kan je ook met gitaar leren spelen


Kerst geschiedenis

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen religieuze kerstliederen, die over de geboorte van Jezus Christus gaan, en de profane liederen die de sfeer rond Kerstmis beschrijven (de Kerstman, sneeuw of gezelligheid). De profane liederen zijn veelal van Amerikaanse oorsprong. De Kerstmanliederen komen overeen met onze Sinterklaasliederen. Daarnaast is er klassieke muziek die speciaal voor kerst is gecomponeerd, zoals het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.


Bepaalde ideologieën als het communisme, het liberalisme, het laïcisme en het nationaalsocialisme bestrijden (bestreden) de christelijke viering van Kerstmis; zo werd O Tannenbaum (O denneboom) in het Derde Rijk gebruikt ter verdringing van overige kerstliederen.


De religieuze kerstliederen omvatten ook een aantal canonische liederen die een verschillende afkomst en ouderdom hebben. Voor de Nederlanden zijn een aantal kerstliederen bekend uit de 15e en 16e eeuw, te vinden in handschriften die waarschijnlijk hun oorsprong vinden in kringen rond de Moderne Devotie, terwijl het genre voor de Spaanse Nederlanden in de zeventiende eeuw muteert naar de Cantiones natalitiae. Een lied als Hoe leyt dit kindeke of Nu zijt wellekome stamt uit het begin van de nieuwe tijd; Stille Nacht werd in het begin van de negentiende eeuw geschreven.


In de twintigste eeuw werden de liederen Jingle Bells en (I'm dreaming of a) White Christmas, beide producten van de Amerikaanse muziekindustrie, de bekendste vertegenwoordigers van de tweede soort kerstliederen. Veel popartiesten hebben sindsdien een kerstlied gemaakt. Een eigenaardigheid hierbij is dat deze liederen in Nederland niet of nauwelijks doorbreken, doordat er een taboe rust op kerstliederen vóór 6 december (men wil het Sinterklaasfeest beschermen), en zo'n lied op die manier weinig tijd heeft om populair te worden.


Kerstliedjes boek

Of je nu een beginner bent of een ervaren gitarist, "Kerstliedjes met swing" is het perfecte boek voor jou. Dit boek biedt eenvoudige akkoorden voor nieuwkomers en uitdagende arrangementen voor gevorderde spelers. Met de 20 populairste kerstliedjes breng je de magie van Kerstmis naar het geluid van je snaren. Leer hoe je de melodie en akkoorden kunt spelen met behulp van makkelijke toonsoorten met weinig tot geen voortekens (kruizen en mollen). Beleef plezier en speel samen met je familie en vrienden tijdens de feestdagen. Bestel nu jouw exemplaar van "Kerstliedjes met swing" in onze webshop en maak van dit kerstseizoen een muzikaal feest!


Boeken

Gitaarliedjes van Kerstliedjes

Zin om met je gitaar de nummers van Kerstliedjes mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Kerstliedjes die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Kerstliedjes zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Kerstliedjes

Met de tabs & chords voor Kerstliedjes die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Kerstliedjes op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Kerstliedjes dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Kerstliedjes op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Kerstliedjes hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page