top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Kinderliedjes

Bron-afbeeldingen: Spotify

Kinderliedjes Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Kinderliedjes

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

3302

Alternatieve rock

Advocaatje ging op reis

guitar-pro

0

3302

Alternatieve rock

Alle eendjes zwemmen in het water

chords

2

8143

kinderliedjes

Altijd is korjakje ziek

chords

2

9879

kinderliedjes

Altijd is kort jakje ziek

tab

1

5254

kinderliedjes

Altijd is kortjakje

tab

1

4230

kinderliedjes

Altijd is kortjakje ziek

tab

1

8011

kinderliedjes

Berend botje

chords

2

7313

kinderliedjes

Berend botje

tab

1

6297

kinderliedjes

Bim bam beieren

chords

2

2168

kinderliedjes

Boer wat zeg je van mijn kippen

chords

2

6365

kinderliedjes

Boer wat zeg je van mijn kippen

guitar-pro

0

2906

kinderliedjes

Catootje

chords

1

3596

kinderliedjes

Cowboy billy boem

chords

1

8947

kinderliedjes

Daar kwam een boer uit zwitserland

chords

2

2251

kinderliedjes

Daar liep een oude vrouw op straat

chords

2

660

kinderliedjes

Daar reed een man naar leuven

chords

2

1770

kinderliedjes

Biografie Kinderliedjes

Samen zingen en gitaar spelen is leuk voor kinderen, peuters en kleuters. ook is het voor jou als leraar, meester, juf of als ouder aan te raden. Een kind zal zich beter ontwikkelen met muziek. Dus spelen maar!


Kinderen en muziek

Kinderliedjes zijn er in verschillende soorten en maten waarbij de kinderen op spelende wijs gevoel voor klank en ritme leren. Bij kinderliedjes zijn bewegingen leuk en goed voor motorische stimulatie en ontwikkeling. Pak je gitaar en speel mee met de leukste en meest populaire kinderliedje.


Artiesten & bands met liedjes voor kinderen


De meest oude gitaar liedjes, zoals Mijn tante in Marokko, Berend Botje en Altijd is kortjakje ziek, doen het altijd nog zeer goed bij de kinderen. Deze liggen goed en lekker in het gehoor en de kinderen pakken het snel het refrein op. De kinderliedjes zijn ook vaak heel goed met de gitaar te begeleiden want het gaat vaak om eenvoudige akkoorden en makkelijke wisselingen van gitaargrepen.


Je vind kinderliedjes met akkoorden of kinderliedjes met tabs, dus zonder akkoorden. Deze laatste categorie is helemaal eenvoudig mee te spelen. Hier gaat het vaak om de melodie lijn.  Alle kinderliedjes komen met songteksten zodat je makkelijk samen kunt meezingen en kunt begeleiden met op je gitaar. Het is dan ook goed om op jonge leeftijd kinderen (maar ook oudere/ dementerenden) muziek mee te geven. Dit kan door een muziekinstrument (piano, keyboard, blokfluit en/of gitaar) of zang. Vroeger was blokfluitles een must waar veel jongeren mee zijn begonnen. Tegenwoordig kan de jeugd vaak kiezen uit de verschillende instrumenten.


Samen met een gitaar of ander instrument en meezingen verbind en is goed voor de taal ontwikkeling. Liedjes voor kinderen liggen vaak goed in het gehoor, zijn makkelijk te onthouden en leuk om mee te spelen en te zingen. Op Gitaartabs.nl hebben we heel veel liedjes, vanuit de "oude doos" maar ook moderne liedjes (denk aan Kinderen voor Kinderen) en populaire kinderliedjes zijn er in overvloed en mis je een song stuur ons een berichtje en we plaatsen hem online.


Liedjes komen met songteksten, akkoorden, loopje, rifjes en bij ProTabs kan je ze live meespelen.


Meld je aan en ga aan de slag met alle kinderliedjes liedjes


Bladmuziek en gitaarliedjes die wij online plaatsen vallen onder de licentie van de FEMU (Federatie Muziekauteurs- en Uitgevers). Waardoor jij geheel legaal muziek kunt spelen en de artiest er ook aan verdient.

Gitaarliedjes van Kinderliedjes

Zin om met je gitaar de nummers van Kinderliedjes mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Kinderliedjes die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Kinderliedjes zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Kinderliedjes

Met de tabs & chords voor Kinderliedjes die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Kinderliedjes op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Kinderliedjes dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Kinderliedjes op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Kinderliedjes hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page