top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Maan

Bron-afbeeldingen: Spotify

Maan Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Maan

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

228

Pop

Ze Huilt Maar Ze Lacht

guitar-pro

10

228

Pop

Zo Kan Het Dus Ook

guitar-pro

2

Zo Kan Het Dus Ook

2019

147

Pop

Biografie Maan

Maan de Steenwinkel is een Nederlandse zangeres en actrice. Ze is geboren in Utrecht op 10 februari 1997. Haar succes startte nadat ze The Voice of Holland won in 2016.


Maan de Steenwinkel

Jeugd

Maan is geboren in Utrecht maar verhuisde op éénjarige leeftijd naar Bergen, Noord Holland. Haar vader is een regisseur en haar moeder een handvaardigheid docent. Haar vader is onder andere bekend van televisie shows zoals Jinek, Pauw of De Wereld Draait Door. Maan heeft gestudeerd aan Het Murmellius Gymnasium in Alkmaar.


In 2016 deed Maan mee aan het zesde seizoen van The Voice of Holland. Tijdens haar blind audition draaiden alle coaches zich om. Ze koos uiteindelijk om bij Marco Borsato in het team te zitten. Ze is vervolgens de winnaar van The Voice of Holland 2016 geworden!


Carrière

Na de winst van The Voice of Holland bracht Maan het nummer ‘Perfect World’ uit. Dit werd goed ontvangen en rees naar de Nederlandse Top 40 . Haar follow-up single ‘Ride It’ scoorde ook een plekje in de Nederlandse Top 40 .


Maan treedt zes avonden op als gastartiest bij de concertreeks ‘Toppers in Concert’ in Rotterdam Ahoy. De toppers brengen het kerstlied ‘Een Heel Gelukkig Kerstfeest’ uit waarin Maan een figurantenrol heeft.


In 2017 is Maan te gast bij ‘Beste Zangers’, dit is een AVROTROS-programma. Ze zingt hier onder andere het nummer ‘Jij bent de liefde’ van Kenny B en scoort hiermee een hit. In de ‘iTunes hitlijsten’ komt het nummer zelfs op nummer 1!


Eind 2017 begon Maan aan haar eigen clubtour. Ze deed zes shows door heel Nederland. Haar tour begon in Den Haag op 1 December. In 2019 deed ze nogmaals een clubtour met zes shows.

In 2019 wordt Maan genomineerd voor de 100%NL award ‘Beste zangeres van het jaar’. Og3ne en Ilse de Lange waren ook genomineerd. Maan gaat met de prijs naar huis en mag zich ‘Beste zangeres van 2019’ noemen!


In december 2021 brengt Maan haar debuutalbum uit genaamd ‘Onverstaanbaar’. Het album bestaat uit twaalf nummers, met onder andere ‘Ze huilt maar ze lacht’ dat meer dan 30 miljoen streams heeft en een gouden status daarmee verdient. Het album komt op nummer 1 binnen de ‘Album top 100’ lijst. Een maand later wint Maan een Edison in de categorie ‘Beste pop single van 2019’.


Nummers

Lief zoals je bent

29 september 2018 bracht Maan de single ‘Lief zoals je bent’ uit. Het nummer is de tweede single van haar EP ‘Waar ga je heen’. Het nummer is onder andere geschreven door Anouk en Paul Sinha. De single verdiende de gouden status in Nederland.


Hij is van mij

‘Hij is van mij’ is een nummer van Kris Kross Amsterdam samen met Maan, Tabitha en Bizzey. Het nummer gaat over het verdriet van twee vrouwen die verliefd zijn op dezelfde man. Ze denken dat hij meer van haar houdt dan van de ander. Het nummer komt op de eerste plaats in de ‘Nederlandse top 40’, ‘De single top 100’ en de ‘Mega top 50’.


Blijven slapen

Maan en Snelle schreven samen het nummer ‘Blijven slapen’. Het nummer gaat over een date. Het nummer is onderdeel van Snelle’s album ‘Lars’. In april 2021 wonnen Snelle en Maan de 3FM award in de categorie ‘beste samenwerking’ en in Juni 2021 kreeg het nummer platina status.

Gitaarliedjes van Maan

Zin om met je gitaar de nummers van Maan mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Maan die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Maan zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Maan

Met de tabs & chords voor Maan die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Maan op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Maan dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Maan op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Maan hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page