• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 75.000 leden

Gitaar leren spelen voor beginners

Wil jij gitaar leren spelen of ben je net begonnen op de gitaar? Op het ‘gitaar voor beginners’ niveau bieden wij zowel online gitaarlessen, makkelijke gitaarliedjes die je zonder akkoorden kunt spelen en ProTabs – onze online media player waar je synchroon mee kunt spelen met al je favoriete liedjes.

Gitaar voor beginners

Ook beginners zitten goed bij Gitaartabs.nl

Gitaar leren spelen voor beginners

Met onze online media player speel je namelijk in korte tijd je favoriete liedjes mee. Onze lessen worden door professionele muzikanten gegeven. Met behulp van de online media player, video’s en uitgeschreven lesmateriaal zullen zij jou van beginnende gitarist naar gevorderde muzikant begeleiden.

Gitaar voor beginners

Gitaar voor beginner gitaarles

Met onze online media player speel je namelijk in korte tijd je favoriete liedjes mee. Onze lessen worden door professionele muzikanten gegeven. Met behulp van de online media player, video’s en uitgeschreven lesmateriaal zullen zij jou van beginnende gitarist naar gevorderde muzikant begeleiden.

Gitaarles

Gitaarles voor beginners

In de gitaarlessen voor beginners leer je ten eerste hoe je de gitaar het beste vast kunt houden en welke houding je zelf het moet aannemen. Ook leer je hoe een gitaar in elkaar zit en welke slag soorten en vingerzettingen er bestaan. Daarna leren we je om basis akkoorden te spelen door gitaartabs te lezen. Tabs zijn een eenvoudige muzieknotatie. De gitaarakkoorden worden namelijk niet in noten of anders symbolen uitgeschreven. Tabs geven een visuele representatie van de gitaarhals en fretten, waarop precies wordt aangegeven welke snaar en welke positie je moet spelen. Beginners leren verder diverse basistechnieken. Zo kunnen beginners hun gitaar op verschillende manieren bespelen. Bijvoorbeeld door met je duim te spelen, door de snaren met een plectrum aan te slaan, door te tokkelen of door de zogenaamde vallende aanslag toe te passen.

Tabs lezen

E-book voor beginners

Speciaal voor beginnende gitaristen hebben wij een e-book geschreven. Dit e-book is een complete handleiding waarmee je stap voor stap gitaar kunt leren spelen. In dit digitale boek lees en leer je om te beginnen alles over het aanschaffen van je eerste gitaar, de onderdelen van een gitaar, de houding die je het beste aan kunt nemen om gitaar te spelen, maar ook hoe je je gitaar zelf kunt stemmen.

In het volgende hoofdstuk worden akkoorden en diverse slagtechnieken behandeld. Aan de hand van allerlei leuke oefeningen leer je deze akkoorden en slagen snel spelen. Ook leer je direct om volledige liedjes te spelen. De hoofdstukken die volgen behandelen onderwerpen zoals de slagtechniek tokkelen, het lezen van tabulatuur, het spelen van power akkoorden en barré akkoorden. We sluiten het e-boek af met de behandeling van diverse muziekstijlen, zoals blues, rock, reggae en metal.

Met het e-book leer je leren beginners dus op een leuke en makkelijke manier alles over het spelen van de gitaar. Wanneer je het e-book bestelt krijg je daarnaast ook nog eens vier maanden gratis toegang tot ons online archief met gitaaroefeningen. Met onze online media player kun je allerlei voorbeelden streamen en gratis videolessen bekijken.

Gitaar tabs lezen oefening 24

Hier een gitaar tokkel oefening. Je maakt gebruik van de akkoorden waarbij je in plaats van een plectrum je vingers kan gebruiken om de snaren aan te slaan. De hand waarmee je gaat tokkelen, allemaal een eigen naam, namelijk: Duim – P – Pulgar, Wijsvinger – i – Index, Middelvinger – m – medio en ringvinger – a – anular. Om de vingers warm te spelen beginnen we eerst met een tokkelpatroon die erg veel lijkt op het nummer Nothing Else Matters van Metallica

Gitaar tabs lezen oefening 26

Is het gelukt met deze oefeningen om je gitaar onder de knie te krijgen? Een beetje gitaar spelen kan je snel leren maar wil je echt verder investeer dan in jezelf en neem de tijd om stap voor stap alle oefeningen uit ons gitaarles programma te volgen.

Gratis Gitaarles

Gitaar leren spelen voor beginners - gratis

Weet jij nog niet helemaal zeker of gitaarspelen iets voor jou is? Dan kun jij onze gitaarlessen voor beginners ook eerst gratis uitproberen. Op Gitaartabs.nl vind je namelijke diverse gratis lessen. Meld je vandaag nog aan voor een gratis account en krijg toegang tot 50 liedjes per maand, 36 akkoordenschema's, vijf basis gitaarlessen en vijf video gitaarlessen. Ben je enthousiast geworden en wil je opklimmen van beginner naar gevorderd gitarist? Je kan je account altijd omzetten naar een pakket met online gitaarlessen of een alles-in-één-pakket, waarbij je ons e-book ook gratis ontvangt.

Meld je aan en begin direct gitaar te spelen