top of page

Gitaarles Muziekstijlen

Pop gitaarlessen

Pop muziek! In deze pop gitaarles video's gaat Ruben je enkele tips & tricks uitleggen hij behandeld o.a.: begeleidingsthema’s, het spelen van riffs en solo’s. Waar draait het bij ‘Pop’ om? Veelzijdigheid, melodie, minimalisme, slimme riffs herhalen etc. Pop muziek is nog niet eens zo simpel. Het zit vaak ‘clever’ in elkaar. Dus; doe je best en speel weer lekker mee!

Pop gitaarlessen

Rock en metal gitaarlessen

In deze workshop Metal en Rock gaat we in op de kenmerken van het geluid van Rock en Metal gitaar. Hoe je het beste je versterker kunt instellen voor Rock of Metal. Daag jezelf uit om mee te spelen met meer dan 20 bekende metal en rock riffs.

Voor elke riff is er een backingtrack zodat jij makkelijk kan meespelen. De backingtrack wordt afgespeeld via de media player en kan je live meespelen. In hoofdstuk twee worden riffs gespeeld door middel van Power chords. Power chords (Power akkoorden) komen vooral voor in de rock en metal. Hoofdstuk drie gaat in op aanslag technieken en riffs die dat toepassen zoals Palm muting en downstroke. Hoofdstuk vier gaat verder in op de aanslag technieken als aternate picking (wisselslag), gallops (galopjes) en riffs van beide. In hoofdstuk vijf bespreekt Bart de aanslag techniek galop. De meest bekende riff is hierbij Barracuda van Heart welke je uiteraard als uitdaging eens zou moeten proberen mee te spelen. In het laatste hoofdstuk, zes, worden de harmonics behandeld over de hele gitaarhals.

 

Dit in combinatie met een distortion geeft een heel gaaf effect waarmee meerdere bands hun eigen sounds hebben gemaakt.

1
2
Rock gitaarlessen

Blues gitaarlessen

In deze blues gitaarlessen geeft Ruben Hoeke jou tips & tricks uitleggen en gaat hij het spelen van solo's behandelen, complexe en gevorderde ritmes patronen, gitaartechnieken (palm muting, hybrid picking, 8th en 16th note strumming en nog veel meer. 

Blues gitaarlessen

Blue Bossa gitaarlessen

Je leer je over de partij van de standard. Dit is toch het eerste wat je ziet als je begint. Je leert wat je allemaal kunt aflezen van zo'n partij voordat je het stuk gaat spelen. Voordat je over een liedje/ standard kan gaan improviseren, leer je in welke toonsoort het staat en/of er bijvoorbeeld modulaties in zitten. Dit kun je doen door een trappen-analyse. In deze les zal Sjoerd je vertellen wat trappen zijn en hoe dat werkt.

 

Vervolgens gaan je dat toepassen op Blue Bossa zodat je weet waar we mee te maken hebt.