Gitaarles Muziekstijlen

Pop gitaarlessen

Pop muziek! In deze pop video's gaat Ruben je enkele tips & tricks uitleggen hij behandeld o.a.: begeleidingsthema’s, het spelen van riffs en solo’s. Waar draait het bij ‘Pop’ om? Veelzijdigheid, melodie, minimalisme, slimme riffs herhalen etc. Pop muziek is nog niet eens zo simpel. Het zit vaak ‘clever’ in elkaar. Dus; doe je best en speel weer lekker mee!

 

Rock en metal gitaarlessen

In deze workshop Metal en Rock gaat we in op de kenmerken van het geluid van Rock en Metal gitaar. Hoe je het beste je versterker kunt instellen voor Rock of Metal. Daag jezelf uit om mee te spelen met meer dan 20 bekende metal en rock riffs.

Voor elke riff is er een backingtrack zodat jij makkelijk kan meespelen. De backingtrack wordt afgespeeld via de media player en kan je live meespelen. In hoofdstuk twee worden riffs gespeeld door middel van Power chords. Power chords (Power akkoorden) komen vooral voor in de rock en metal. Hoofdstuk drie gaat in op aanslag technieken en riffs die dat toepassen zoals Palm muting en downstroke. Hoofdstuk vier gaat verder in op de aanslag technieken als aternate picking (wisselslag), gallops (galopjes) en riffs van beide. In hoofdstuk vijf bespreekt Bart de aanslag techniek galop. De meest bekende riff is hierbij Barracuda van Heart welke je uiteraard als uitdaging eens zou moeten proberen mee te spelen. In het laatste hoofdstuk, zes, worden de harmonics behandeld over de hele gitaarhals.

 

Dit in combinatie met een distortion geeft een heel gaaf effect waarmee meerdere bands hun eigen sounds hebben gemaakt.