top of page

Gitaarles Amateurs

Gitaarles amateurs niveau 4 t/m 6

Welkom bij het overzicht van de amateur gitaarlessen niveau 4 t/m 6. 
Via onderstaande knoppen kan je direct naar de verschillende gitaarles niveaus om je gitaarlessen te volgen.  

In de eerste beginners gitaarlessen (niveau 1 t/m 3) heb je de algemene basis geleerd. Tijdens niveau 4 t/m 6 gaan we hier verder op in. Je leert verschillende akkoorden, barré akkoorden, expressie technieken, tokkelen, en op snelheid spelen. Je leert door verschillende instructievideo's, de media player oefeningen en liedjes. Liedjes die in niveau 4 t/m 6 aan bod komen zijn: Avivii met Without You, Niall Horan met Slow Hands, Vance Joy met Riptide, Arctic Monkeys met Do I Wanna Know en Duncan Laurence met Arcade.

nielsonstenk

De akkoorden die je in deze beginners gitaarles leert zijn A7, D7, E7, G7, B7 en F. 
Als je deze akkoorden goed onder de knie hebt kan je honderden liedjes spelen. 🎸

 

Het kan voorkomen dat niet alle onderdelen, bijv. algemeen, techniek e.o. ritmes, in elk niveau behandelt wordt. Volg dan de lessen zoals ze worden aangeboden. 

In het laatste deel zie je een trainingsschema met gitaarles oefeningen. Dit zijn oefeningen die je eerder in de lessen hebt gehad maar ook nieuwe oefening zijn. Vergeet niet, hoe meer je oefent hoe beter je wordt. 🏆

Beloningen

 • Behaal een certificaat door het programma te voltooien

 • Iedereen die alle stappen van het programma heeft doorlopen, krijgt een badge.

Groepsdiscussie

 • Bespreek je vorderingen met andere deelnemers in de groep

Persoonlijke feedback

 • Krijg voor persoonlijke feedback op jouw gitaarspel van de docent.

Challenges

 

Challenges (of uitdagingen) geven extra uitdaging van absolute beginner tot amateur en zijn vaak tijd gebonden, zoals "leer 7 akkoorden in 14 dagen". Ze geven je een extra stimulans om te blijven oefenen en kan je volgen samen met een gitaarles niveau.  

Bekijk alle Challenges

Niveau 4

In gitaarles amateurs niveau 4 komt naast wat theorie over het lezen van tabulatuur ook het akkoordenspel weer aan bod. O.a. het A7, D7 en E7 akkoord worden aangeleerd. Ook hebben we het over verschillende expressietechnieken, noten lezen en maatsoorten. Tijdens niveau 4 leer je verschillende nummers en technieken die je na de les  samenvattend afsluit. 

Niveau 5

In gitaarles amateurs niveau 5 komen naast de majeur en mineur toonladders ook het akkoordenspel en wat theorie aan bod. O.a. het G7, B7 en D7 akkoord worden aangeleerd. Ook hebben we het over verschillende ritmische elementen bijvoorbeeld de triolen. Tijdens niveau 5 leer je verschillende nummers en technieken dat je in de laatste les afsluit.

Niveau 6

In gitaarles amateurs niveau 6 komen de barré akkoorden aan bod. We beginnen met het F akkoord waarna je akkoordenkennis wordt uitgebreid. Het gebruik van de capo wordt nogmaals behandeld en we gaan in op verschillende tokkelpatronen. Tijdens niveau 6  leer jde verschillende nummers en technieken.

Om goed te leren spelen kunnen onderstaande tips je wellicht helpen:

 1. Oefening baart kunst;

 2. Oefen de lessen die je moeilijk vind en niet wat je al kent, daag jezelf uit;

 3. Begin een oefening langzaam en versnel als je het langzaam perfect kunt spelen;

 4. Verdeel oefeningen in blokken van circa 5 minuten;

 5. Focus op specifieke secties van een les;

 6. Hou je voortgang bij (maak bijvoorbeeld elke maand een filmpje van jezelf);

 7. Als het goed klinkt, is het goed;

 8. Verwar spelen en oefenen niet met elkaar; 

 9. Niet denken maar doen;

 10. Motiveer en beloon jezelf;

De meeste mensen haken af omdat de motivatie wegzakt!

Laat ons je helpen met een gratis motivatie gesprek of plan 1 x per maand een 1 op 1 gitaarles met een van onze docenten. 

Gitaarles amateurs 4

Amateur Riffs & Licks

Gitaar riffs en gitaar licks, of je nu een amateur of een meester gitarist bent, je hebt zeker gehoord van deze twee termen. Ze zijn de basis van het leren van gitaar en het creëren van geweldige muziek, vooral in genres zoals rock, hard rock, of metal. Riffs & Licks mogen natuurlijk niet ontbreken bij gitaarles

Bekijk alle riffs & licks

bottom of page