top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

evanescence

Bron-afbeeldingen: Spotify

Evanescence Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Evanescence

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1597

Metal

Anything for you

tab

2

1597

Metal

Bring Me To Life

guitar-pro

5

Fallen

2003

405

Metal

Bring me to life

tab

2

fallen

2003

1615

Alternatieve rock

Call me when youre sober

tab

2

1639

Metal

Everybody's fool

tab

2

fallen

2003

188

Alternatieve rock

Hello

chords

2

1013

Pop

Mean old world

chords

2

387

Pop

My immortal

tab

2

fallen

2003

1714

Alternatieve rock

Biografie Evanescence

De band bestond oorspronkelijk alleen uit Amy Lee (zang/piano) en Ben Moody (gitaar). Ze ontmoetten elkaar op een kamp, waar ze er achter kwamen dat hun muzieksmaken niet ver uit elkaar lagen, en ze begonnen samen nummers te schrijven en te spelen in lokale gelegenheden. Zo werd Evanescence geboren. Tijdens concerten vulden John LeCompt (gitaar) en Rocky Gray (drums) de band altijd aan.

Amy Lee (zangeres)

Terry Balsamo (gitarist) 

Will hunt (drummer)

Troy McLawhorn (gitarist)

Timothy T McCord (basgitarist)


Lee en Moody zijn lange tijd de basis gebleven van de band. Des te opmerkelijker was het dat Moody eind 2003 opstapte, midden in een tour door Europa. In 2005 volgde Terry Balsamo Moody als gitarist op. Het is niet helemaal zeker waarom Moody is opgestapt, maar volgens een interview met Amy in de Aardschok omdat hij met zichzelf in de knoop zat. Ook het muzikale meningsverschil (Moody wilde zoveel mogelijk cd's verkopen, Lee wilde meer de creatieve kant op) speelde mee. In de zomer van 2006 stopte ook Will Boyd, bassist van de band. Hij zag het niet zitten om opnieuw te gaan touren. Momenteel is Tim McCord zijn opvolger.


Op 4 mei 2007 maakte de LA Daily Newspaper bekend dat John LeCompt door zangeres Amy Lee, naar eigen zeggen zonder een goede reden, er uit gezet was. LeCompt maakte daarna bekend dat drummer Rocky Gray ook stopt met Evanescence, omdat ze al hun energie in de nieuwe band Machina gaan steken. Het is nog onduidelijk waarom LeCompt ontslagen is.


Rocky Gray en John Lecompt werden vervangen door Will Hunt en Troy Mclawhorn, beiden van 'Dark New Day'.


Toen de band net begon, werd hun muziek als christelijke rock omschreven, maar de band heeft hier afstand van genomen. Ze zien zichzelf als een rockband, die 'epische, dramatische en duistere' rockmuziek maakt. Evanescence wordt nogal eens onterecht bij de stijl gothic gerekend. Elementen die bijdragen aan het imago van een gothicband zijn het bleke gelaat van de leadzangeres, songs met echte diepgang, en de outfits van de bandleden (waaronder zwierige zwarte jurken/korsetten en een keuze voor donkere kleding en zwart, sieraden met stalen pinnen). De band zette in 2003 zelf al de trend door de angstaanjagend mooie blik op de albumcover van het succesalbum Fallen. Tenslotte is Evanescence muzikaal beïnvloed door en verwant aan het nu metal genre.


Hun eerste cd is uitgebracht in januari 1999 en droeg de naam Evanescence EP. Een paar maanden later, in augustus 1999 kwam de cd Sound Asleep uit. Deze cd's zijn niet langer te verkrijgen in muziekwinkels, voor zover ze ooit echt te verkrijgen waren. Deze cd's waren in zeer beperkte oplage onder eigen toezicht gedrukt en werden op concerten gratis uitgedeeld, of tegen zeer lage prijzen verkocht. Nu en dan worden ze nog wel aangeboden op veilingsites. Amy Lee & Ben Moody hebben tijdens een radio-interview in 2003 toestemming gegeven om de albums, die voor "Fallen" uit zijn gebracht, te downloaden.


Hun volgende album, Origin, heeft ook weinig bekendheid verworven. Deze cd kwam uit in november 2000. De sound die deze cd's overheerst evolueert al zeer sterk naar hun alombekende album Fallen. Op de drie cd's zijn verschillende versies te horen van liedjes die het eindelijk op Fallen cd haalden, maar dan in akoestische versies, demoversies.


De release van hun bekendste album, Fallen, in 2003, betekende hun definitieve doorbraak. Hiermee bereikten ze het grote publiek. De eerste single die van dit album kwam was Bring Me To Life, die tevens deel uitmaakte van de soundtrack van de film Daredevil. In Bring Me To Life zong Amy Lee samen met zanger Paul McCoy van 12 Stones. Hierna werden het hardere nummer Going Under en de gevoelige ballad My Immortal als single uitgebracht. Het cynische Everybody's fool was de laatste single.


Amy Lee heeft haar stem geleend aan de fantasy-film Chronicles of Narnia (2005). Ze weigerde echter een acteursrol.


Op 2 oktober 2006 kwam na drie jaar en met bijna een jaar vertraging hun nieuw album The Open Door uit in Europa. De eerste videoclip, Call me when you're sober is uitgebracht op 7 augustus 2006. Op 18 december 2006 kwam de daaropvolgende videoclip en single uit, namelijk Lithium. In April 2007 kwam de single "Sweet Sacrifice" uit. Op vrijdag 30 November kwam de ballad Good Enough uit. Amy Lee zegt zelf dat het maken van deze plaat haar enorm veel deugd heeft gedaan, na alle tegenslagen van de laatste maanden en jaren zijn ze eindelijk zo ver gekomen. Ze heeft haar energie en haar inspiratie voor deze nieuwe plaat gehaald uit al deze tegenslagen. Zo was er de breuk in haar relatie met de leadzanger van Seether, en een hersenbloeding van hun gitarist Terry Balsamo.


Op 4 mei 2007 is bekend gemaakt (In LA daily Newspaper) dat John LeCompt is ontslagen uit Evanescence. LeCompt heeft ook bekend gemaakt dat Rocky Gray is gestopt met de populaire band. Stil blijven zitten doen de mannen niet, ze gaan nu al hun energie steken in de 2005 opgerichte band Machina. Tijdens een persconferentie op 17 mei maakte Amy Lee de nieuwe bandleden bekend: Drummer Will Hunt en gitarist Troy McLawhorn. Beiden zijn afkomstig van de band Dark New Day. "I'm a big fan of Dark New Day and can't wait for the fans to see what the guys bring to our live show", aldus Amy Lee.


Het eerste optreden met de nieuwe bandleden vond plaats op 19 mei 2007 tijdens Rock on the Range Festival. Op 28 mei 2007 trad de band op op Pinkpop.


Albums

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100. 

Evanescence 01-1999 

Sound Asleep 08-1999 

Origin 04-11-2000 

Mystary 2003 

Fallen 07-03-2003 hoogste notering: 2  

Anywhere but home 23-11-2004 hoogste notering: 18 

The open door 02-10-2006 hoogste notering: 2 


Links


bronnen

Tekst: wikipedia


1840

Gitaarliedjes van evanescence

Zin om met je gitaar de nummers van evanescence mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van evanescence die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van evanescence zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden evanescence

Met de tabs & chords voor evanescence die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van evanescence op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van evanescence dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van evanescence op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van evanescence hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page