top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

franz ferdinand

Bron-afbeeldingen: Spotify

Franz ferdinand Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Franz ferdinand

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2084

Rock

Take me out

chords

1

franz ferdinand

2004

2084

Rock

Biografie Franz ferdinand

Franz Ferdinand werd in 2001 in Glasgow opgericht. Hun bedoeling was "muziek te maken waarop meisjes konden dansen". De band debuteerde in 2003 met de EP Darts of Pleasure. Het eerste album, Franz Ferdinand, verscheen in februari 2004. Hierop was uiterst dansbare gitaarrock te horen, waarmee de groep in navolging van the Strokes en dance-punk bands als The Rapture, Yeahyeahyeahs en Liars teruggreep op Television, Roxy Music en de Post-punk bands van de jaren tachtig. Franz Ferdinand hoort thuis in het rijtje nieuwe Britse bands die een dansbare vorm van rockmuziek hebben gemaakt, zoals o.a. Bloc Party, Kaiser Chiefs en Arctic Monkeys. Er werden vijf singles uitgebracht van dit debuutalbum (" Darts of Pleasure", "Take Me Out", "The Dark of the Matinée", "Michael" en "This Fire" ). De eerste twee bereikten de top 10 van de Britse hitparade. Hetzelfde jaar speelde Franz Ferdinand op verschillende grote festivals, zoals Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Ook waren ze openingsact voor U2 tijdens hun Vertigo Tour.


Robert Hardy (ookwel Bob, basgitaar) 

Alexander Kapranos (ookwel Alex, zang en gitaar) 

Nicholas McCarthy (ookwel Nick, gitaar) 

Paul Thomson (drums)


In 2005 brachten ze hun nieuwe album "You Could Have It So Much Better" uit. Hiervan zijn ondertussen al 4 singles uitgebracht: " Do You Want To?", "Walk Away", "The Fallen" en "Eleanor Put Your Boots On".


In 2004 wonnen ze de Mercury Prize en in 2005 won de band twee Brit Awards (beste Britse band, beste Britse rockband) en was genomineerd voor drie andere (beste Britse album, beste Britse doorbraak, beste Britse live act).


Halverwege 2008 brengen ze een nieuw album uit.


Albums

Franz Ferdinand 28-2-2004   

You Could Have It So Much Better 3-10-2005 

Tonight: Franz Ferdinand 23-1-2009


Singels

De noteringen zijn van de nederlandse top 40. tip=tipparade 

klik op het nummer om de clip te zien.. 

Links

Facebook pagina Franz Ferdinand

Bron:

Tekst: Wikipedia

1840

Gitaarliedjes van franz ferdinand

Zin om met je gitaar de nummers van franz ferdinand mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van franz ferdinand die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van franz ferdinand zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden franz ferdinand

Met de tabs & chords voor franz ferdinand die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van franz ferdinand op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van franz ferdinand dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van franz ferdinand op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van franz ferdinand hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page