top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

John lennon

Bron-afbeeldingen: Spotify

John lennon Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes John lennon

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1418

Pop

Crippled inside

chords

1

1418

Pop

Dear yoko

chords

1

3330

Pop

Give peace a chance

chords

1

1700

Pop

God

chords

1

1689

Pop

Hold on

chords

1

1555

Pop

I found out

chords

1

644

Pop

Imagine

guitar-pro

5

Imagine

1971

83

Pop

Imagine

tab

1

543

Pop

Imagine

chords

1

5055

Pop

Imagine (easy)

tab

1

imagine

1971

1184

Pop

Instant karma

chords

1

1153

Pop

Isolation

chords

1

1606

Pop

Jealous guy

chords

2

1120

Pop

Just like starting

chords

1

793

Pop

Look at me

chords

1

1537

Pop

Love

chords

1

479

Pop

Biografie John lennon

John Winston Ono Lennon is geboren in Liverpool op 9 oktober 1940. John was een Engelse popmuzikant, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse band, The Quarrymen. Deze groep werd na enkele jaren The Beatles. John is in de middag van 8 december 1980 overleden door een moordaanslag waarbij vier van de vijf kogels hem troffen. De schutter is Mark David Chapman. Tot op het heden zit hij vast in Wende Correctional Facility in New York.

Jeugd

John is het enige kind van Alfred Lennon en Julia Stanley. John’s vader, Alfred, was vaak maanden op zee. Toen Julia in de zomer van 1940 zwanger bleek te zijn, bleef Alfred geld sturen voor haar onderhoud. Maar Alfred stopte daarmee toen John bijna twee jaar was. Alfred was verdwenen. Julia en Alfred scheidden en Julia’s zussen hielpen haar met het verzorgen van de baby.
Toen John vier jaar oud was leerde zijn moeder een nieuwe man kennen. John bleef hierna bij zijn kinderloze tante Mimi en oom George Smith Lennon wonen op een boerderij. Hier heeft Lennon van zijn oom zijn eerste mondharmonica gekregen.


The Beatles

Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr vormden zij The Beatles. In het begin van hun carrière veroverden zij de harten van duizenden tienermeisjes met hun liefdesliedjes. Dit kreeg uiteindelijk de term; Beatlemania. Maar later wilden de songwriters, Lennon en McCartney zich meer uitspreken over maatschappelijke thema’s zoals de Vietnamoorlog, geld en nucleaire wapens.

Lennon ontmoete Yoko Ono, een avant-garde kunstenares. Hierna werd Lennon meer en meer radicaler in het schrijven van nummers. Lennon verliet zijn toenmalige vrouw en trouwde met Yoko in 1969.


The Beatles zijn tot nu toe de bestverkopende band in de geschiedenis. Ze hebben meer dan 600 miljoen platen verkocht wereldwijd. The Beatles kreeg 10 Grammy Awards, 1 Oscar voor beste originele muziek en 15 Ivor Novello Awards.


Onder de bekendste nummers van The Beatles vallen; I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yesterday, Michelle, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Help!, Penny Lane, In My Life, Here Comes the Sun, Strawberry Fields Forever en Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.


Albums

A Hard Day's Night (1964), Rubber Soul (1965), Revolver (1966), Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967), The Beatles (1968) en Abbey Road (1969) waren hoogtepunten in hun carrière. De uitblinker hiertussen was Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

De documentaire Let It Be geeft een kijkje achter de schermen van het gelijknamige album. In deze documentaire zie hoe de groep uit elkaar dreigt te vallen. The Beatles gingen officieel uit elkaar in april 1970.

Gitaarliedjes van John lennon

Zin om met je gitaar de nummers van John lennon mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van John lennon die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van John lennon zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden John lennon

Met de tabs & chords voor John lennon die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van John lennon op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van John lennon dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van John lennon op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van John lennon hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page