top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

Marco borsato

Bron-afbeeldingen: Spotify

Marco borsato Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Marco borsato

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

2378

Nederpop

Afscheid nemen bestaat niet

chords

2

2378

Nederpop

Ben jij

chords

2

513

Pop

Binnen

chords

2

4619

Nederpop

De bestemming

chords

2

4209

Pop

De verliezer

chords

2

674

Pop

De waarheid

tab

3

onderweg

2002

2134

Nederpop

Dit was je leven

chords

2

708

Pop

Dochters

chords

2

wit licht

2008

3719

Pop

Dromen zijn bedrog

tab

1

722

Pop

Dromen zijn bedrog

chords

1

onderweg

2002

4888

Nederpop

Dromen zijn bedrog v1

tab

2

1420

Pop

Engel van mijn hart

tab

2

1813

Nederpop

Hart van een winnaar

chords

2

1411

Pop

Het water

chords

2

2092

Pop

Ik leef niet meer voor jou

chords

2

2241

Nederpop

Je hoeft niet naar huis vannacht

tab

3

onderweg

2002

1854

Nederpop

Biografie Marco borsato

Borsato is geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuisde naar Italie, waar Borsato's vader een restaurant aan het Gardameer ging runnen. 


Borsato heeft dan ook veel tijd in Italie doorgebracht en spreekt vloeiend Italiaans. Het gezin telt verder nog een zoon Armando en een dochter Sylvana. Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow in Nederland won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. 


Vanaf 1990 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Hij zou vervolgens uitgroeien tot een van Nederlands meest succesvolle zangers. Sinds 1998 vervult Borsato de rol van ambassadeur van de Stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. 


Ook trouwt hij dat jaar met Leontine Ruiters in Venetie. Samen krijgen ze drie kinderen: Luca, Senna en Jada. Het vermogen van Borsato wordt door de Quote 500 geschat op 27 miljoen euro. Hij is daarmee de bestbetaalde zanger van Nederland. 


Op 10 januari 2008 maakte het VARA-programma De Wereld Draait Door bekend dat Borsato voor het eerst een hoofdrol krijgt in de nieuwe Nederlandse film van Jean van de Velde. De film wordt in Oeganda en Zuid-Afrika opgenomen. 


20 Maart 2008 kondigde de zanger aan dat hij een multimediaal drieluik getiteld 'Wit Licht' ging uitbrengen. bestaand uit een album, een concertreeks en een film. De eerste single en tevens titeltrack van het album is in april uitgekomen. De film komt uit in december 2008.

Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlands zanger. Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands. Hij is getrouwd met Leontine Ruiters en heeft 3 kinderen.

Zangcariere

In 1994 stond zijn Nederlandstalige hit Dromen zijn bedrog (een cover van het Italiaanse lied Storie di tutti i giorni. 12 weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade. Hij kwam hiermee in het Guinness Book of Records. Alleen Que si que no van Jody Bernal heeft langer op een gestaan, namelijk 15 weken. Enkele maanden later stond ook het nummer Waarom nou jij op de eerste plaats. In 1996 speelde hij op Parkpop in Den Haag. En in 1998 scoorde hij opnieuw een nummer 1-hit met De bestemming (ook een cover, van het Keltische The Destiny). Eind 1999 behaalde ook zijn nummer Binnen die status.

Ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta bracht Borsato samen met Sita de single Lopen op het water uit. 1 februari 2002 was de dag van het Nationale Huwelijksfeest. In de Amsterdam ArenA brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore. De single stond vier weken op de eerste plaats.

Op 24 januari 2004 belandde zijn nummer Afscheid nemen bestaat niet op nummer 1 in de Mega Top 50. Een paar weken later steeg het nummer Voorbij, een duet met zangeres Do, in de tweede week naar de eerste plaats.


In juni 2004 gaf Borsato zes uitverkochte concerten in De Kuip. Een van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgden, was de rapper Ali B. Samen zongen ze een bewerking van het lied Wat zou je doen/Nooit meer een morgen. Op 25 september 2004 kwam deze live-versie vanuit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gingen naar War Child. Borsato heeft tot nu toe alle versies van de TMF-awards gewonnen als Beste Zanger Nationaal. Ook won hij in 2004 en 2005 de Vlaamse TMF Award voor Beste Zanger Internationaal. Op 19 maart 2006 ontving Borsato de Radio 2-zendtijdprijs. Diverse collega's waren aanwezig en zongen een liedje van hem en van zichzelf. Deze show was live te horen op radio 2 en een week later te zien op tv.


In mei 2006 begon Borsato met de verkoop van zijn tour "Symphonica in Rosso", die dat zelfde jaar tussen 20 oktober en 4 november plaats vonden in het Gelredome te Arnhem. De eerste 4 concerten waren al snel uitverkocht en uiteindelijk zijn er 10 uitverkochte concerten gegeven. Met Rood behaalde Borsato zijn tiende nummer 1-hit in de Nederlandse hitlijsten. Na de Beatles is Borsato de 2e artiest die zoveel nummer 1-hits op zijn naam heeft staan. De Beatles hadden er elf meer. In de Single Top 100 was Rood zijn eerste hit die nieuw binnenkwam op de eerste plaats. Het is in Nederland de bestverkochte single van 2006. Ook in Belgie had deze single van Borsato veel succes. Het nieuwe record voor Borsato was dat hij in 2006 opgeteld een heel jaar op nummer een heeft gestaan in de Nederlandse hitlijsten: "Stiekem ben ik daar toch wel erg van onder de indruk!" schrijft hij op zijn website.


Later in 2006 heeft Borsato een duet opgenomen met de Britse zangeres Lucie Silvas, genaamd Everytime I think of you (oorspronkelijk van The Babys). Dit is zijn 11e nummer 1-hit. Hierdoor heeft hij wederom een record op zijn naam staan; zijn laatste 7 singles zijn alle op nummer 1 gekomen. Momenteel is Marco bezig met de film Wit Licht, waarin hij voor het eerst optreedt als acteur. Naast deze film is er in april ook een nieuwe single met de naam Wit Licht uitgekomen. Het staat in mei 2008 2 weken op de eerste plaats van de Single Top 100. Daarmee heeft hij tot nu toe 56 weken op een gestaan in de verkoophitlijst. Zijn nieuwe album, die later dit jaar verschijnt, heet eveneens Wit Licht (album), net als zijn reeks concerten in het Geldredome, op 10, 11, 13, 14, 17, 18, 20 en 21 oktober.


Prijzen

1990 Winnaar Soundmixshow.

1995 t/m 2005 Tien Edisons, waaronder vier keer beste zanger.

1996 t/m 2006 twintig TMF Awards, waaronder vijftien keer de TMF Award voor beste Nederlandse zanger.

1997 t/m 2000 Vijf Hitkrant Awards, waaronder twee keer beste zanger.

1999 Gouden Harp (met John Ewbank).

2000 onderscheiding voor beste album (Luid en duidelijk) en beste zanger.

2002 Rembrandt Award, voor beste zanger.

2002 Exportprijs.

2004 Officier in de Orde van Oranje Nassau (vanwege muzikale bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie en inzet voor War Child Nederland).

2004 t/m 2005 Twee Belgische TMF Awards voor beste zanger internationaal.

2006 t/m 2007 Drie 3FM Awards, waaronder beste zanger.

2006 Radio 2 Zendtijdprijs.


Warchild

Borsato is sinds 1998 ambassadeur van War Child Nederland. Hij steunt War Child met fondsenwervende en promotionele activiteiten en bezoekt projecten. Hij schreef reisverslagen over zijn bezoeken aan onder andere Ingoesjetie, Kosovo,Sierra Leone en Afghanistan. Voor War Child werd het nummer 'De Speeltuin' geschreven; inmiddels een ode aan de vrede voor kinderen. Borsato heeft zich op vele manieren ingezet om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen.


Zo reisde hij in februari 2004 naar Afghanistan voor opnames van een documentaire. In juni 2004 legde hij tijdens zijn 16 optredens in De Kuip en in het Sportpaleis in Antwerpen de show stil om aandacht te vragen voor War Child. Daarnaast was hij ook een belangrijke kracht achter de organisatie van het Friends for War Child concerten in Ahoy. Samen met Ali B. was hij verantwoordelijk voor de hitsingle "Wat zou je doen", waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan War Child.


Links:

2842

Gitaarliedjes van Marco borsato

Zin om met je gitaar de nummers van Marco borsato mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van Marco borsato die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van Marco borsato zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden Marco borsato

Met de tabs & chords voor Marco borsato die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van Marco borsato op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van Marco borsato dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van Marco borsato op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van Marco borsato hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page