top of page

Leer online gitaar spelen!

  • Duidelijke les structuur

  • Opgebouwd uit verschillende niveau's

  • Gebruiksvriendelijke media player

60.000 + gebruikers gingen je voor.

rihanna

Bron-afbeeldingen: Spotify

Rihanna Tabs & Chords

Akkoorden (chords), Tabs & ProTabs

Gitaarliedjes, akkoorden, tabs & chords

 

Biografie

Gemarkeerd als favoriet

Markeer als favoriet

Gitaarliedjes Rihanna

Titel

level

Soort

Album

Jaar

Downloads

Genre

1491

Pop

California king bed

tab

2

loud

2010

1491

Pop

California king bed

chords

1

1293

Pop

Don't stop the music

chords

1

1867

Pop

Shut up and drive

tab

1

good girl gone bad

2007

1553

Pop

Stay

chords

2

2000

2333

Pop

This is what you came for

chords

2

371

Alternatieve rock

Umbrella

chords

2

782

Pop

Biografie Rihanna

Rihanna werd geboren In Sint Michael, Barbados, als het oudste kind van Ronald Fenty, haar Barbadiaanse vader en Monica Fenty, haar moeder (ook van Afrikaanse afkomst). Ze heeft twee jongere broertjes genaamd Rorrey en Rajad. Rihanna zat op een gymnasium school. In 2004 won Rihanna een schoonheidswedstrijd en zong ze voor haar school Mariah Carey's met Hero tijdens een talentenjacht. Producer Evan Rogers en zijn vrouw Jackie waren op vakantie in Barbados en een vriend stelde de man voor aan Rihanna. Rihanna's demo's werden naar verschillende platenmaatschappijen gestuurd, waaronder Def Jam Recordings van Shawn 'Jay-Z' Carter, waar Rihanna uiteindelijk een contract tekende.Ook heeft Rihanna gezegd dat ze opkijkt naar vroegere Def Jam artiest Fefe Dobson

Music of the sun
Rihanna's debuut album, Music of the sun, was uitgebracht op 30 augustus 2005. Van deze album komen de singles Pon De Replay en If It's Lovin' That You Want. Haar debuut single Pon de Replay was uitgebracht op 11 oktober 2005 en werd een succes. De single kwam op #2 in de charts van Amerika en Engeland. In Belgie belandde de single op #5. In Nederland was Pon de Replay minder succesvol, de single kwam niet verder dan #18. De single was geschreven door Rihanna's ontdekkers Evan Rogers en Carl Strucken met Rihanna haarzelf. Music of the Sun zelf kwam in de top 10 van Amerika (#10) en Canada (#7). Het album kreeg in Amerika een goude RIAA certificatie met 500,000 verkochte exemplaren en platina wereldwijd door 2 miljoen te verkopen. Om haar album verder te promoten, toerde ze met popzangeres Gwen Stefani

Rihanna's tweede single If It's Lovin' That You Want was minder succesvol dan haar vorige single. De single kwam op #36 in Amerika, #25 in Belgie, #17 in Nederland en #11 in Engeland. Een derde single, Let me, werd alleen uitgebracht in Japan, waar het een hit werd en op #8 stond.

Korte tijd later kwam A Girl Like Me uit en daardoor zijn geen verdere singles uitgekomen van het album.

A Girl Like Me
Acht maanden nadat Rihanna Music of the Sun uitbracht, kwam haar tweede album A Girl Like Me uit. Rihanna deed mee aan onderschrijvingen als Nike en J.C. Penney. De lead single, SOS, was een groot internationaal succes en was gebruikt voor de deal met Nike. Voor SOS zijn twee muziek video's gemaakt, een normale video die uitgezonden werd op TV en een speciaal voor Nike gemaakte video. Het lied werd Rihanna's eerste #1 in Amerika en de United World Chart en haar eerste top tien hit in Nederland, waar het op #4 terecht kwam. Ook in Belgie werd dit een hit waar het kwam op #2.Het volgende nummer, een ballade genaamd Unfaithful, was geschreven door zanger en songwriter Ne-Yo en gaat over vreemd gaan en het schuldgevoel hierbij. Het lied werd Rihanna's derde top tien hit in Amerika , Engeland en Belgie. Het lied belandde daar op #6, #2 en #3 respectievelijk. In Nederland kwam het op #4 en in de United World Chart op #3. De derde single, We Ride, was niet zo succesvol als haar andere singles. Het lied faalde om in de chart te komen van Nederland en Amerika. Ook in Belgie was het geen groot succes waar #40 de hoogste positie was. In Engeland lukte het toch nog om in de top twintig te komen door op #17 te landen. De vierde single, Break it off, was een duet met Sean Paul en was alleen gereleased in Amerika en in delen van Europa. De management van Rihanna en Sean Paul hadden beide besloten om geen muziek video op te nemen.

Rihanna nam een lied genaamd Just be Happy op, geschreven door Ne-Yo voor een deal met Clinique om hun nieuwste 'Happy' geurtje te promoten. Rihanna nam ook een liedje met Nicole Scherzinger op voor P&G's deodorant Secret.

In november maakte ze met The Pussycat Dolls een tournee door een aantal landen in Europa. Ze deden op deze toer Belgie, Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk aan. In Belgie traden ze op in Vorst Nationaal (Brussel). Ook gaf zij op 17 november een concert in de HMH in Amsterdam.

Good Girl Gone Bad
Op 1 juni 2007 werd de nieuwste album van Rihanna in Nederland uitgebracht: Good Girl Gone Bad. De eerste single was "Umbrella". Umbrella is Rihanna's grootste single tot nu toe. In Amerika stond Rihanna zeven weken op nummer 1 en was het op Beyonce's Irreplaceable na de grootste single van 2007. Rihanna scoorde met het nummer in Amerika haar vijfde top tien hit in minder dan 2 jaar. In Engeland was het Rihanna's eerste nummer 1 hit, het nummer bleef 10 weken op de eerste plaats staan, het langste sinds 10 jaar. Ook in Belgie was het Rihanna's eerste nummer 1 hit. In Nederland kwam de single tot nummer 2. In de United World Chart kwam deze single ook op nummer 1 waar het 10 weken bleef staan. Umbrella was wereldwijd de beste single van 2007.

De tweede single, Shut Up And Drive, werd Rihanna's vijfde top tien hit in Engeland en Belgie waar het op nummer 5 en nummer 9 respectievelijk kwam. In Amerika kwam het tot plaats 15 en in Nederland op #5. Opvolger Don't Stop The Music zou oorspronkelijk alleen in de dance-scene gedraaid worden. Door het grote aantal digitale verkopen en de vele radio airplay, werd het nummer toch uitgebracht op single. Het behaalde een derde plaats in de Amerikaanse hitlijst, een vierde in het Verenigd Koninkrijk. In laatst genoemde verscheen de single al in de hitlijst twee maanden voor uitgave van de single. In Nederland en Belgie werd het nummer een nummer-1 hit. Als vierde single werd Hate That I Love You, een duet met Ne-Yo uitgebracht, wat in Nederland een zevende plaats in de top 40 haalde. In de Verenigde Staten en Engeland, waar het nummer eerder uitkwam dan Don't Stop The Music, werd het nummer ook een hit.

In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigd Staten werd Take A Bow uitgebracht als vijfde single. In beide landen werd het een nummer-1 hit. In Nederland staat dit nummer nu in de tipparade, net als het nummer If I Never See Your Face Again, een nummer in samenwerking met Maroon 5. Beide nummers verschijnen op de heruitgave van Good Girl Gone Bad die 27 mei uitkomt. Het duet met Maroon 5 staat als solo-versie van de band op hun album It Won't Be Soon Before Long. Op een heruitgave komt ook het speciale duet met Rihanna.

Rihanna heeft op "Soundcheck" gezegd dat ze graag zou willen dat alle nummers van Good Girl Gone Bad singles worden of tenminste videoclips hebben.

Het album zelf heeft is een commercieel succes, en heeft tot nu toe ongeveer 4 miljoen exemplaren verkocht.

Rihanna heeft nu ook een paraplulijn uitgebracht. De Rihanna-Umbrella's zijn zo bedacht vanwege haar grote hit 'Umbrella'.

Rihanna werd genomineerd voor zes Grammy Awards in 2007: Record of the Year, Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals (voor "Hate That I Love You" ), Best Dance Recording (voor " Don't Stop the Music" ),Song of the Year, Best R&B Song en Best Rap/Sung Collaboration (for "Umbrella" ). Ze won de laatste.

Rihanna startte op 12 september 2007 met touren door Canada, De Verenigde Staten en later ook door Europa. Haar tour heet de "Good Girl Gone Bad Tour". Rond begin 2008 zal zij een DVD uitbrengen van deze tour, die het optreden laat zien in de 'Manchester Evening News Arena' op 6 december. Op 21 november 2007 gaf Rihanna een concert in de HMH. De volgende dag (22 november 2007) stond ze ook in Belgie op het podium van Vorst Nationaal (Brussel).

Rihanna's vierde album
MTV.com heeft gezegd dat Rihanna naar de studio is gegaan voor een vierde album. MTV zei: "Rihanna is ondertussen de studio ingedoken voor haar opvolger van haar succesvolle album Good Girl Gone Bad." Het album heeft nog geen naam of datum van release. Op de Ryan Seacrest show - een Amerikaanse show - vertelde Rihanna meer over dit album: "Ik ben nog niet naar de studio gegaan voor mijn album, nee nog niet. Wij zullen geen album uitbrengen dit jaar, waarschijnlijk in 2009.

Robyn Rihanna Fenty

Albums

De noteringen zijn van de nederlandse album top 20/50/100.
Music of the sun 30-08-2005 hoogste notering: 98
A girl like me 25-04-2006 hoogste notering: 14
Good girl gone bad 01-06-2007 hoogste notering: 20

Singels:

De noteringen zijn van de nederlandse top 40. tip=tipparade
klik op het nummer om de clip te zien..
28-11-2005 hoogste notering: 17
07-03-2006 hoogste notering: 4
23-11-2006 hoogste notering: tip2
20-05-2007 hoogste notering: 2 met Jay-Z
15-10-2007 hoogste notering: 1
09-05-2008 hoogste notering: tip5

Bron:

Text: www.wikipedia.nl/Plaatjes: www.bebo.comwww.ultimate-rihanna.com

 

1840

Gitaarliedjes van rihanna

Zin om met je gitaar de nummers van rihanna mee te spelen? Op Gitaartabs vind je een overzicht van de liedjes van rihanna die je op je gitaar kunt meespelen in de vorm van tabs & chords. Deze tabs en chords van de liedjes van rihanna zijn geplaatst door onze leden net als de meer dan 25.000 andere tabs & chords, gratis toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van Gitaartabs.

Gitaarakkoorden rihanna

Met de tabs & chords voor rihanna die we voor je geschreven hebben wordt het meespelen van rihanna op je gitaar ineens een stuk makkelijker. En als je toch nog een beetje extra hulp nodig hebt bij het spelen van gitaarliedjes van rihanna dan kun je ook eens kijken naar de ProTabs: Met de ProTabs speel je dynamisch mee met de interactieve mediaspeler waardoor meespelen op je gitaar ineens een stukje makkelijker wordt. ProTabs (Professionele gitaar Tabs) worden geschreven door onze ervaren (conservatorium) gitaristen

Kortom: Een liedje van rihanna op je gitaar spelen is super easy dankzij de uitgebreide database aan liedjes, tabs, chords en gitaarakkoorden die we van de verschillende nummers van rihanna hebben samengesteld.

Beoordeel deze artiest

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!

bottom of page