• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Welkom op Gitaartabs.nl!

Tabulatuur is een specifieke schrijfmethode voor muziek, gebaseerd op de vingerzetting van snaarinstrumenten met frets. Het muziekschrift van gitaartabs kenmerkt zich doordat het de vorm van het instrument op papier nabootst en op die manier aangeeft hoe een bepaald nummer gespeeld moet worden.

Gitaartabs

Gitaartabs zijn een soort tabs, oftewel tabulatuur voor de gitaar.

Wat zijn gitaartabs?

Gitaartabs, of de veelgebruikte Engelse vertaling guitar tabs, zijn tabs of tablaturen geschreven voor de gitaar. Er is namelijk ook speciale tabulatuur voor bijvoorbeeld basgitaren en zelfs voor de mondharmonica. In gitaartabs worden geen symbolen en noten gebruikt in de muzieknotatie. De liedjes worden daarentegen met behulp van reguliere karakters en cijfers uitgeschreven. Hoewel tabulatuur al honderden jaren oud is, maakt deze eenvoudige schrijfwijze dat het vandaag de dag nog steeds een zeer populair muziekschrift is. Zeker op het internet worden guitar tabs veel gebruikt. De tabs zijn namelijk niet alleen eenvoudig te noteren, maar ook makkelijk te downloaden en te lezen.

Leer Gitaar tabs lezen
Makkelijke gitaar liedjes spelen akkoorden

Online Professionele Gitaar Tabs (ProTABS)

De nieuwe manier van gitaar spelen. Elke ProTab (en Gitaarles) wordt middels de uniek media player vertaald en streaming afgespeeld. Je kunt online meespelen met de video, pauzeren, loopen, verstellen/vertragen, transponeren, diverse weergaves aan zetten, printen etc. Ondek hieronder zelf de mogelijkheden!

Gitaar Tabs Player

Door gebruik te maken van onze unieke media player is en blijft het gitaar spelen leuk!

Neem even de tijd en probeer het zelf: start song, pauze, loopen, vertragen, versnellen, transponeren, metronome, gitaarhals, akkoorden, tabs, instrument selectie en veel meer.

De ProTabs op onze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gitaartabs heeft toestemming voor het gebruik van FEMU.

Streaming Top 40 ProTabs

ProTabs combineert streaming bladmuziek, Tabs en akkoorden met audio en video. ProTabs worden geschreven door conservatorium gitaristen en we zijn een Landelijk collectief goed geschreven songs aan het opbouwen. Je hebt reeds een ruim aanbod en wekelijks nieuwe songs uit o.a. de Nederlandse Top 40.

Ook de stemming van je gitaar kun je aflezen aan gitaartabs. Gitaar stemmen kan namelijk op verschillende manieren. Staat er geen stemming vermeld in de tabs voor je gitaar? Dan kun je gewoon de standaard gitaar stemming gebruiken: E-A-D-G-B-E. Voor sommige gitaar liedjes is het nodig dat je de toonhoogte van je gitaar aanpast. Dit kun je heel gemakkelijk doen door een capo op de snaren te plaatsen. Guitar tabs vertellen je precies wanneer je een capo moet gebruiken en op welke positie je de capo kunt plaatsen.

Nederland speelt gitaar!

Vingerzetting gitaarakkoorden

Guitar tabs geven tot een beperkte mate aan welke vingerzetting, oftewel de keuze om bepaalde vingers te gebruiken en de positie van je hand, je moet gebruiken om het akkoord of de noten te spelen op je gitaar. Gitaartabs geven namelijk wel aan welke snaren en op welke positie deze snaren moeten worden aangeslagen, maar geven je geen indicatie welke vingers je daar het beste voor kunt gebruiken. Dit kun je wel leren in onze online gitaarlessen.

Online Gitaarles met
Interactive Media Player

De online gitaarlessen worden verzorgd door conservatoriumgitaristen. Zodat jij op een gerichte manier gitaar leert spelen. De opgestelde cursussen worden vervolgens geheel interactief gemaakt.

Leer gitaar spelen via online gitaarles

Word lid van Gitaartabs.nl

Toegang tot gitaarakkoorden, gitaartabs, alle gitaar liedjes, ProTabs en het volgen van online gitaarles: dat klinkt goed toch? Maak vandaag nog een account aan op onze website en geniet van alle voordelen die gitaar spelen met Gitaartabs.nl biedt!

Met het 7 dagen gratis account heb je een maand toegang tot onbeperkt aantal liedjes, gitaarakkoorden schema’s, alle basis gitaarlessen en video gitaarlessen. Als je daarna besluit door te gaan met het ProTabs account heb je toegang tot meer alle ProTabs, akkoorden & tabs. En je kunt met dit account natuurlijk gebruik maken van onze unieke online streaming media player. Wil je graag gitaarles volgen? Dan is een online gitaarles en liedjes-account iets voor jou. Hiermee kun je al onze gitaarlessen volgen en leer je eenvoudig en snel om gitaar te spelen. Wil je liever alles en nog veel meer leuke extra’s? Kies dan voor het Alles-in-één pakket van Gitaartabs.nl.

Wacht niet langer en start vandaag nog een gratis proefperiode.

Ja ik wil gitaar tabs leren spelen