top of page

Online gitaarles en liedjes

Gitaar voor beginners

Bijgewerkt op: 20 jan. 2023

Ook beginners zitten goed bij Gitaartabs.nl


Gitaar leren spelen voor beginners


Wil jij gitaar leren spelen of ben je net begonnen op de gitaar? Op het ‘gitaar voor beginners’ niveau bieden wij zowel online gitaarlessen, makkelijke gitaarliedjes die je zonder akkoorden kunt spelen en ProTabs – onze online media player waar je synchroon mee kunt spelen met al je favoriete liedjes.

Gitaar voor beginner gitaarles

Met onze online media player speel je namelijk in korte tijd je favoriete liedjes mee. Onze lessen worden door professionele muzikanten gegeven. Met behulp van de online media player, video’s en uitgeschreven lesmateriaal zullen zij jou van beginnende gitarist naar gevorderde muzikant begeleiden.


Gitaarles voor beginners


In de gitaarlessen voor beginners leer je ten eerste hoe je de gitaar het beste vast kunt houden en welke houding je zelf het moet aannemen. Ook leer je hoe een gitaar in elkaar zit en welke slag soorten en vingerzettingen er bestaan. Daarna leren we je om basis akkoorden te spelen door gitaartabs te lezen. Tabs zijn een eenvoudige muzieknotatie.De gitaarakkoorden worden niet in noten of anders symbolen uitgeschreven. Tabs geven een visuele representatie van de gitaarhals en fretten, waarop precies wordt aangegeven welke snaar en welke positie je moet spelen. Beginners leren verder diverse basistechnieken. Zo kunnen beginners hun gitaar op verschillende manieren bespelen. Bijvoorbeeld door met je duim te spelen, door de snaren met een plectrum aan te slaan, door te tokkelen of door de zogenaamde vallende aanslag toe te passen.


Gitaar tabs lezen oefening 24


Hier een gitaar tokkel oefening. Je maakt gebruik van de akkoorden waarbij je in plaats van een plectrum je vingers kan gebruiken om de snaren aan te slaan. De hand waarmee je gaat tokkelen, allemaal een eigen naam, namelijk:


Duim – P – Pulgar,

Wijsvinger – i – Index,

Middelvinger – m – medio en

ringvinger – a – anular.


Om de vingers warm te spelen beginnen we eerst met een tokkelpatroon die erg veel lijkt op het nummer Nothing Else Matters van Metallica


Gitaar tabs lezen oefening 26


Is het gelukt met deze oefeningen om je gitaar onder de knie te krijgen? Een beetje gitaar spelen kan je snel leren, maar wil je echt verder investeer dan in jezelf en neem de tijd om stap voor stap alle oefeningen uit ons gitaarles programma te volgen.


Gitaar leren spelen voor beginners

Weet jij nog niet helemaal zeker of gitaarspelen iets voor jou is? Dan kun jij onze gitaarlessen voor beginners ook eerst gratis uitproberen. Op Gitaartabs.nl vind je namelijk diverse gratis blog lessen.


Ben je enthousiast geworden en wil je opklimmen van beginner naar gevorderd gitarist?

Meld je aan en krijg antwoord op de vraag: "Hoe speel je gitaar? " En speel onbeperkte liedjes, akkoordenschema's, gitaarlessen en video gitaarlessen.


Succes

Jan van Gitaartabs 🎸


P.s. de oefeningen hierboven komen uit het gitaarboek Stap-voor-Stap-gitaarles en komen ook terug in de diverse gitaarles niveaus.

2.484 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page