top of page

Online gitaarles en liedjes

Can't Help Falling In Love - Elvis Presley

Deze compositie is oorspronkelijk geschreven voor piano, maar met deze tab-versie kun je het ook op de gitaar spelen. De partituur bevat boeiende akkoorden, zoals C/E en Dm/F, dankzij de ongebruikelijke baslijn die afwijkt van de standaard grondtoon voor elk akkoord. Hierdoor ontstaat een opmerkelijke dynamiek in het akkoordenschema.


Wat betreft speeltechniek, zijn er verschillende benaderingen mogelijk. Bij de linkerhand kun je ervoor kiezen om de akkoorden volledig in te drukken, maar dit is niet altijd noodzakelijk, aangezien je niet alle noten binnen het akkoord hoeft te spelen. Je kunt experimenteren met het loslaten van bepaalde noten om het gemakkelijker te maken voor je linkerhand.


Voor de rechterhand kun je zowel je vingers als een plectrum gebruiken. Elk akkoordpatroon bestaat uit vier noten. Je kunt elke noot toewijzen aan een vinger: je duim voor de basnoten en je wijs-, middel- en ringvinger voor de overige drie noten. Als je liever met een plectrum speelt, kun je kiezen tussen economy picking en alternate picking. Met economy picking probeer je het aantal plectrumslagen te minimaliseren. In dit geval betekent dit dat je drie snaren achter elkaar naar beneden aanslaat, gevolgd door drie snaren omhoog. Bij alternate picking wissel je bij elke noot van aanslagrichting (neerwaarts - opwaarts - neerwaarts - opwaarts - enzovoort). Experimenteer met deze verschillende technieken en ontdek welke voor jou het meest comfortabel en effectief is.


Liedjes info:

Artiest: Elvis Presley

Nummer: Can't Help Falling In Love

Album: Blue Hawaii

Jaar: 1970

Categorie: Pop

Songwriters: Hugo Peretti, Luigi Creatore, George David Weiss

Uitgevers: RCA Victor

Geplaatst door: Abel Ton

Capo: -


Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

385 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.
bottom of page