top of page

Online gitaarles en liedjes

Hero - Family Of The Year

Hero is de grootste hit van de Californische band Family Of The Year. Het is een pakkend nummer, terwijl het toch ingaat tegen de "regels" waaraan een catchy nummer moet voldoen. Het is dromerig en grotendeels akoestisch, heeft op één punt na steeds dezelfde akkoordopeenvolgingen en mist daarom ook de duidelijke structuur van couplet, refrein en bridge. Zo zie je maar weer, echte regels zijn niet te geven en een mooi en eerlijk liedje dat veel mensen raakt is altijd pakkend.


De basis is een eenvoudig fingerpicking patroon waarbij de duim op elke tel wisselt tussen de basnoot op snaar 5 of 6 en snaar 4. Met de wijs- en middelvinger speel je de noten op respectievelijk de 3e en 2e snaar.


Als je het patroon te pakken hebt is het verder vrij eenvoudig, al zijn er wel genoeg variaties waardoor de meeste " coupletten" toch net even van elkaar verschillen; een akkoord wat langer wordt aangehouden, of ergens met een andere basnoot wordt gespeeld. Waarschijnlijk dragen deze kleine veranderingen eraan bij dat het liedje blijft boeien.


Gitaarliedje info:

Artiest: Family Of The Year

Nummer: Hero

Album: Loma Vista

Jaar: 2012

Categorie: Indiepop

Songwriters: Joseph Keefe

Uitgevers: Nettwerk

Geplaatst door: Steven Faber

Capo: 5


Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

24 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page