top of page

Online gitaarles en liedjes

Sir Duke, Stevie Wonder

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Stevie Wonder schreef het nummer Sir Duke als eerbetoon aan Duke Ellington, de jazzcomponist, bandleider en pianist die hem als muzikant had beïnvloed. Stevie Wonder had al de dood meegemaakt van twee van zijn idolen (Dinah Washington en Wes Montgomery) na een poging om met hen samen te werken.


Nadat Duke Ellington in 1974 stierf, wilde Stevie Wonder een lied schrijven waarin hij muzikanten erkende die hij belangrijk vond. Later zei hij: "Ik kende de titel vanaf het begin, maar wilde dat het ging over de muzikanten die iets voor me deden. Ze zijn dus snel vergeten. Ik wilde mijn waardering tonen."


Stevie Wonder is een eerbetoon aan "enkele van de pioniers van de muziek" in het nummer: "Daar is Basie, Miller, Satchmo, en de koning van allemaal, Sir Duke / En met een stem als die van Ella / Er is geen enkele manier waarop de band kan verliezen".


Wonder nam andere eerbetoon op aan mensen die hij bewonderde, waaronder de nummers "Master Blaster" uit 1980, opgedragen aan Bob Marley, en "Happy Birthday", die pleitten voor wat uiteindelijk de Martin Luther King Jr. Day-vakantie in de Verenigde Staten zou worden.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

32 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarii

Evaluat(ă) cu 0 din 5 stele.
Nu s-au putut încărca comentariile
Se pare că a existat o problemă tehnică. Încearcă să te reconectezi sau să reîmprospătezi pagina.
bottom of page