Nederland wordt kampioen

Gitaarliedjes, tabs & akkoorden (chords) Nederland wordt kampioen - Jan Smit & Johnny de Mol

Songtype: Guitar-pro

arrow&v

Markeer als favoriet

Favoriet

Gemarkeerd als favoriet

Capo:

0

Jan Smit & Johnny de Mol

Jan Smit & Johnny de Mol

Song
Album
Categorie

Nederland wordt kampioen

Downloads
366
Niveau
1

Geplaatst door
Sytse Bakker
ProTabs-promo.jpg

Om (alvast) goed in de WK stemming te komen... het nummer wat Jan Smit en Johnny de Mol hebben opgenomen. Alle opbrengsten van dit nummer gaan naar de Johan Cruijff Foundation. Een makkelijk WK meezing lied!

Dit nummer is uitstekend geschikt voor de beginnende gitarist (als je de modulatie op het einde niet meespeelt). De akkoorden die er namelijk in voorkomen zijn G, Em, Am, C, D, E en de Bm. Laat je vooral niet afschrikken door een toevoeging als add9 bij de C en de toevoeging sus4 bij het E akkoord. In het kort komt het er op neer dat je een vinger extra bijzet, of het akkoord net iets anders speelt dan je wellicht gewend bent.

De modulatie op het einde (hij moduleert in het accapella deel van G naar G#) is misschien tricky. Je speelt vanaf daar alleen nog maar barre akkoorden (Eb7, Bbm, Fm, Cm etc.). Daag jezelf uit om ze te leren, maar maak het jezelf makkelijk door het nummer niet te moduleren als je er nog niet aan toe bent. Je kan daar gewoon het refrein in G blijven herhalen.

Het nummer kent 2 verschillende slagpatronen, het patroon onder het couplet en het patroon onder het refrein. Zoals in veel nummers (ook van Jan Smit) is het couplet rustig. Je speelt de akkoorden op de 1e en 3e tel (pam-padam). Tijdens het refrein speel je geen kwartnoten meer, maar ga je over op achtste noten. Hierdoor lijkt het sneller, maar dat is het niet. Je speelt daar 1ne, 2je, 3je, 4re. Speel de basnoot van het akkoord op de 1 en de rest van het akkoord op de 'ne'. Spreekt eigenlijk voor zich. Luister maar eens terug.

Succes met dit nummer, wie weet komen we mede dankzij jouw gitaarspel wel in de finale te staan!

Grt
Sytse

ProTabs promo.jpg

Onbeperkt en gratis toegang tot alle 25.000
Tabs & Chords en direct meespelen met

Artiest Liedje

...

Gitaarakkoorden Jan Smit & Johnny de Mol - Nederland wordt kampioen

Dankzij de bladmuziek op deze pagina wordt het een stuk makkelijker om met de gitaar mee te spelen met Nederland wordt kampioen van Jan Smit & Johnny de Mol De ProTabs van Gitaartabs worden door onze professionele gitaardocenten samengesteld. De tabs en chords zijn door leden zelf geplaatst. Deze undefined van Jan Smit & Johnny de Mol met Nederland wordt kampioen is voor je geschreven door Sytse Bakker

Tabs & Chords van Jan Smit & Johnny de Mol - Nederland wordt kampioen

Bij de ProTabs delen we niet alleen de tablatuur maar ook de speelwijze van Nederland wordt kampioen Met een beetje gitaar ervaring moet je dit gitaarliedje zeker kunnen spelen, maar als het niet lukt zijn we er altijd om je te helpen. Door een gratis account aan te maken krijg je niet alleen toegang tot deze guitar-pro ,akkoorden & tabs van Nederland wordt kampioen maar kun je ook onbeperkt meespelen met een van de meer dan 25.000 andere tabs & chords in onze database.

Plaats opmerking

Verstuur

Beoordeel deze song

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!