Queen of California

Gitaarliedjes, tabs & akkoorden (chords) Queen of California - john mayer

Songtype: Guitar-pro

arrow&v

Markeer als favoriet

Favoriet

Gemarkeerd als favoriet

Capo:

4

john mayer

john mayer

Song
Album
Categorie

Queen of California

Downloads
563
Niveau
5
Born and raised

Geplaatst door
Steven Faber
ProTabs-promo.jpg

Queen Of California, het openingsnummer van John Mayers Born And Raised album, is om verschillende redenen erg aantrekkelijk.

Ten eerste klinkt het met zijn fijne laid back groove heel lekker, maar er is meer. In de basis is het een 12 maten blues, maar dan wel op een folky manier gespeeld met een fingerpicking openingsriff die het hele nummer ondersteunt. Maar toch is het geen standaard bluesschema, want na de C in maat vijf (de vierde trap) volgt de Am7 voordat je in maat zeven weer teruggaat naar G (eerste trap).

Overigens staat de capo in positie IV, waardoor het G-akkoord klinkt als een B.
Dit is typisch zo’n nummer dat net zo leuk is om in je eentje op een akoestische gitaar te spelen, als met een hele band. Het gespeelde fingerpickingpatroontje op het G akkoord kan even een uitdaging zijn, maar als je er even rustig mee bezig bent valt het ook wel mee. Zorg dat je het eerst langzaam onder de knie hebt voordat je het sneller gaat spelen. Dit patroon lijkt het hele nummer door te gaan, maar John Mayer speelt onder de zang een vereenvoudigde versie, soms ook alleen met zijn duim aangeslagen terwijl hij zijn hand in het zestienden ritme laat doorlopen.

Een ander leuk ding is het dalend loopje met pull-off’s dat je in maat tien vindt.

Na twee coupletten komt de elektrische solo op hetzelfde schema, die wordt gevolgd door een derde couplet en een outro op allen G – net als het intro, maar dan langer. De solo is smaakvol opgebouwd met eerste een paar variaties op de eerste motiefje, waarna twee dalende loopjes met tertsen volgen.

Deze gaan best snel, dus dat kan even oefenen zijn.

De solo eindigt op de B, de eerste keer opgedrukt op snaar 2, daarna gewoon in het zevende vakje van snaar 1.

Succes Steven

ProTabs promo.jpg

Onbeperkt en gratis toegang tot alle 25.000
Tabs & Chords en direct meespelen met

Artiest Liedje

...

Gitaarakkoorden john mayer - Queen of California

Dankzij de bladmuziek op deze pagina wordt het een stuk makkelijker om met de gitaar mee te spelen met Queen of California van john mayer De ProTabs van Gitaartabs worden door onze professionele gitaardocenten samengesteld. De tabs en chords zijn door leden zelf geplaatst. Deze undefined van john mayer met Queen of California is voor je geschreven door Steven Faber

Tabs & Chords van john mayer - Queen of California

Bij de ProTabs delen we niet alleen de tablatuur maar ook de speelwijze van Queen of California Met een beetje gitaar ervaring moet je dit gitaarliedje zeker kunnen spelen, maar als het niet lukt zijn we er altijd om je te helpen. Door een gratis account aan te maken krijg je niet alleen toegang tot deze guitar-pro ,akkoorden & tabs van Queen of California maar kun je ook onbeperkt meespelen met een van de meer dan 25.000 andere tabs & chords in onze database.

Plaats opmerking

Verstuur

Beoordeel deze song

Rate UsDon’t love itNot greatGoodGreatLove itRate Us

Bedankt voor je beoordeling!