Queen of California

John mayer

Guitar Pro

arrow&v
Toevoegen
Markeer als favoriet
Favoriet
Gemarkeerd als favoriet

Capo:

4

Meer info

up

John mayer

Geplaatst door
Steven Faber
Song
Album
Categorie
Niveau

Queen of California

Born and raised

Guitar Pro

5
Downloads
ProTabs-promo.jpg

Queen Of California, het openingsnummer van John Mayers Born And Raised album, is om verschillende redenen erg aantrekkelijk.

Ten eerste klinkt het met zijn fijne laid back groove heel lekker, maar er is meer. In de basis is het een 12 maten blues, maar dan wel op een folky manier gespeeld met een fingerpicking openingsriff die het hele nummer ondersteunt. Maar toch is het geen standaard bluesschema, want na de C in maat vijf (de vierde trap) volgt de Am7 voordat je in maat zeven weer teruggaat naar G (eerste trap).

Overigens staat de capo in positie IV, waardoor het G-akkoord klinkt als een B.
Dit is typisch zo’n nummer dat net zo leuk is om in je eentje op een akoestische gitaar te spelen, als met een hele band. Het gespeelde fingerpickingpatroontje op het G akkoord kan even een uitdaging zijn, maar als je er even rustig mee bezig bent valt het ook wel mee. Zorg dat je het eerst langzaam onder de knie hebt voordat je het sneller gaat spelen. Dit patroon lijkt het hele nummer door te gaan, maar John Mayer speelt onder de zang een vereenvoudigde versie, soms ook alleen met zijn duim aangeslagen terwijl hij zijn hand in het zestienden ritme laat doorlopen.

Een ander leuk ding is het dalend loopje met pull-off’s dat je in maat tien vindt.

Na twee coupletten komt de elektrische solo op hetzelfde schema, die wordt gevolgd door een derde couplet en een outro op allen G – net als het intro, maar dan langer. De solo is smaakvol opgebouwd met eerste een paar variaties op de eerste motiefje, waarna twee dalende loopjes met tertsen volgen.

Deze gaan best snel, dus dat kan even oefenen zijn.

De solo eindigt op de B, de eerste keer opgedrukt op snaar 2, daarna gewoon in het zevende vakje van snaar 1.

Succes Steven ...... meld je aan om alles te spelen .............

Bekijk & plaats opmerkingen

ProTabs promo.jpg

Meld je aan en speel mee met

John mayer - Queen of California

🎸 Onbeperkt liedjes (live) meespelen

🎸 Speel bekende riff's

🎸 Leer je techniek te verbeteren