Online Guitar Class

Gitaarles

Volg online gitaarlessen met een duidelijke structuur

Gitaarles voor iedereen

Heb je er altijd al van gedroomd om gitaarles te nemen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Op deze pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt voor het volgen van online gitaarlessen. Gitaartabs is het online gitaarplatform voor zowel de aspirant-gitarist als de meest ervaren gitaarvirtuoos. Met onze gitaarlessen leer je snel en op een dynamische manier de leukste gitaarliedjes spelen. Voor meer informatie over gitaarles of je direct aanmelden voor de lessen klik je op onderstaande buttons.

Probeer nu de eerste maand voor slechts € 4,95.

Dynamisch gitaar leren spelen

met onze media player

Duidelijke structuur in de

gitaarlessen op ieder niveau

Online gitaarles al vanaf

€ 9,95 per maand

Gitaar leren spelen beginners

De gitaarlessen van Gitaartabs zijn dé manier om gitaar te leren spelen voor beginners. Leer op je eigen tempo en speel al na een paar lessen je eerste liedje op de gitaar!

Bekijk de video voor een introductie over online gitaarles bij Gitaartabs.

 

Meld je vandaag aan en betaal slechts € 4,95 voor je proefmaand.

Gitaarlessen

Tijdens onze gitaarlessen voor beginners leer je gitaarakkoorden spelen, noten lezen, toonladders spelen, tablatuur lezen en andere basistechnieken om gitaar te spelen. Al snel leer je je eerste liedje op de gitaar, verdiepen we ons in verschillende muziekstijlen en hou je je bezig met gevorderde technieken. Natuurlijk bieden we ook uitdagende gitaarlessen aan voor amateurs en gevorderden. Al onze gitaarlessen zijn samengesteld door conservatoriumdocenten of ervaren rotten uit het vak.

Jan van Gitaartabs

Wat leer je tijdens online gitaarles?

Onze gitaarlessen zijn ideaal om online akkoorden te leren spelen. Wist je dat je met een aantal gitaarakkoorden al enorm veel liedjes kunt spelen?

Heb je nog nooit gitaarles gehad en ben je benieuwd naar wat je gaat leren? Het is eigenlijk te veel om op te noemen, maar hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste dingen die je leert tijdens onze gitaarlessen:

 • We leren je noten lezen

 • Wanneer je de noten onder de knie hebt, leer je toonladders

 • Vervolgens ga je gitaarakkoorden leren spelen.

 • Kun je een paar akkoorden spelen? Door ze te combineren speel je al snel je eerste liedje op de gitaar!

 

Volg je gitaarlessen op amateur of gevorderd niveau? Dan leer je moeilijkere (barré) akkoorden, gitaarliedjes en zelfs riffs en licks. 

Heb je al een paar akkoorden onder de knie? Bekijk dan onze makkelijke gitaarliedjes en speel al na een aantal online gitaarlessen de sterren van de hemel!

Online gitaar spelen bij de grootste gitaarschool van Nederland

Alle gitaarlessen op Gitaartabs zijn te verdelen in verschillende onderdelen: de tabs, de akkoordenschema’s en de diverse interactieve elementen. Onder begeleiding van informatieve en duidelijke video’s leer je gitaar spelen in je eigen tempo. We hebben meer dan 250 gedetailleerde video's opgenomen waarmee we je stap voor stap uitleggen hoe het werkt en wat je die les gaat leren. Al voor een paar euro per maand leer je eenvoudig zelf gitaar spelen. Wil je direct starten met een gratis proefweek? Meld je dan snel aan via de onderstaande button. Voor meer informatie neem je eenvoudig contact met ons op.

Online gitaar met de media player

We werken voor alle online gitaarlessen met een handige media player. Deze dynamische mediaspeler zorgt ervoor dat online gitaarles leuk en interactief is en blijft. Door middel van de unieke media player is het mogelijk om je gitaarles terug te spoelen, te versnellen, te vertragen en nog veel meer. Zo leer je in je eigen tempo en op je eigen manier gitaar spelen.

Gitaarles plectrum aanslag.png

Na jaren via YouTube zelf geprobeerd gitaar te leren spelen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld. Had ik dat maar eerder gedaan. 😁

Structuur in online gitaarles

Bij Gitaartabs vinden we het zeer belangrijk dat er een duidelijke structuur in onze lessen zit. Omdat je waarschijnlijk zelfstandig aan de slag gaat, is het belangrijk om regelmatig te blijven oefenen. De structuur in onze lessen maakt het eenvoudig om bij te houden waar je bent gebleven. Alle online gitaarlesniveaus volgen hetzelfde schema, dat je hiernaast ziet. Op de plaats van de x vul je het cijfer van je niveau in. Bijvoorbeeld: wanneer je begint met de eerste les van niveau 1, start je dus met 1.10 – Algemene informatie. In het laatste deel (x.60) komen de oefeningen terug die je tijdens de online gitaarlessen hebt behandeld. Daarnaast krijg je op elk niveau een trainingsschema, zodat je iedere dag kunt oefenen.

De gitaarles niveaus zijn als volgt opgebouwd:

x. Gitaarles niveau 

x.10 - Algemene informatie

x.20 - Akkoorden informatie

x.30 - Technische video gitaarles 

x.40 - Ritmes

x.50 - Liedjes om de spelen

x.60 - Trainingsschema + Oefeningen

Optimized-gitaarles-beginners-1.png

Beginners: de basis van gitaarspelen

Een nieuwe vaardigheid leren begint altijd bij de basis. Voor de beginnende gitaarspeler hebben we interessante lessen ontwikkeld waar je meer leert dan alleen gitaar spelen:

 

 • Je leert hoe je de gitaar vasthoudt en snel onder controle krijgt.

 • Door de meestvoorkomende basisakkoorden te leren, speel je al snel een aantal bekende liedjes mee.

 • Je krijgt les van professionele muzikanten die ervaring hebben in lesgeven.

Amateurs: leer online gitaar spelen met gitaarakkoorden en ProTabs

Door middel van onze online gitaarlessen leer je gitaar spelen aan de hand van akkoordenProTabs en nog veel meer. Voor je het weet geef je al je eigen miniconcert voor je vrienden en familie!

 • Onze eenvoudige methode en duidelijke structuur helpen iedereen te groeien als gitarist; of je nu beginner, amateur of gevorderde bent.

 • Je leert niet alleen hoe je noten, akkoorden of toonladders speelt, maar ook hoe je de hele gitaar gebruikt, vasthoudt en begrijpt.

 • We leren je ook over muziektechnieken en waarom sommige technieken soms beter werken dan anderen

amateur-gitaarles-4.png

Gevorderden: muziekstijlen spelen en ontwikkelen 

Optimized-gitaarles-beginners-1.png

Door middel van onze online gitaarles word je een echte gitarist en ontwikkel je je eigen speel- en muziekstijl. ​

 

 • Aan het eind van ons programma heb je alle gitaartechnieken onder controle. Nu is het tijd om je eigen stijl te ontwikkelen en je persoonlijke draai te vinden in de gitaarwereld.

 • Breid je muziekkennis en je repertoire uit en leer over verschillende muziekstijlen als blues, jazz of een andere stijl.

 • Zit er een echte songwriter in je verscholen? Met de kennis die je hebt opgedaan tijdens online gitaarles bij Gitaartabs schrijf je misschien wel binnenkort je eigen gitaarsongs!

Gitaarlessen

Lees hieronder de reviews van Kihoy, Google & Bol over Gitaartabs.nl gitaarles, gitaarboek en liedjes.

Gitaartabs en structuur

Al enige tijd via YouTube lessen gezocht om gitaar te leren spelen. Zag door de bomen het bos niet en leek maar niet verder te komen! Met gitaartabs ervaar ik veel meer structuur. Ben zeer blij met deze aankoop!

Jan van der Meer

Jan van der Meer

Amsterdam, Netherlands

20-2-22

Google

Superleuk

Drie filmpjes en drie kwartier verder en er komt zowaar al iets muzikaals uit de gitaar. Leuke manier van oefenen. Pittig die vingerstand met de linkerhand, maar het wordt erg prettig uitgelegd. Blijven oefenen!

Dennis

Dennis

Breda, Netherlands

5-2-22

Kihoy

Erg toegankelijk

Ik ben al jaren lid van gitaartabs en bevalt goed kan 24/7 op de site
de ProTabs zijn geweldig veel liedjes met tabs en video's een aanrader

Frans

Frans

Den Helder, Netherlands

25-6-21

Kihoy

De kosten voor online gitaarles

De kosten voor online gitaarlessen bij Gitaartabs zijn afhankelijk van hoe snel je leert en hoe vaak je oefent. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag, dus hoe sneller je de lessen afwerkt, hoe minder lang je online gitaarlessen volgt. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie over de verschillende abonnementen of probeer Gitaartabs eerst voor slechts € 4,95! Gitaarspelen hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Voor € 9,95 per maand volg je al online gitaarles en krijg je onbeperkt toegang tot alle video's en gitaarlesniveaus. Dat is minder dan een uurtje gitaarles bij een gitaarleraar!

Optimized-Familie van der Heide-59 (1).jpg

Begin vandaag met gitaar leren spelen

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf gitaar leren spelen? Begin dan vandaag nog met online gitaarles bij Gitaartabs! Meld je aan via de onderstaande button en krijg direct toegang tot de leeromgeving. Heb je altijd al akoestische of elektrische gitaar willen spelen? Wacht dan niet langer en laat je muzikale dromen uitkomen! Heb je nog vragen of hulp nodig bij het kiezen van een abonnement? Neem dan contact met ons op.

Wacht niet lager en probeer Gitaartabs de eerste maand voor slechts € 4,95.

Meer informatie over gitaarles

Is het altijd jouw droom geweest om akoestische of elektrische gitaar te leren spelen of heb je al wat ervaring, maar wil je graag beter worden? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog met het realiseren van die muzikale wens. Meld je direct aan via de onderstaande button. Bij Gitaartabs leer je gitaar spelen als een echte pro en dat geheel in jouw eigen tempo. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of lees hieronder de veelgestelde vragen over gitaarles.

ProTabs responsive Gitaartabs

Veelgestelde vragen gitaarles

In de veelgestelde vragen vind je veel informatie over gitaarles. Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon. We helpen je graag!

 

Voor wie is gitaarles bestemd?

 

Gitaarles op Gitaartabs is echt voor iedereen bestemd. Of je nu nog nooit een gitaar hebt vastgehouden of al een aantal akkoorden kunt spelen, onze gitaarlessen zijn voor alle niveaus. Ook maakt het niet uit hoe oud je bent, want je bent nooit te oud om te leren. Voor kinderen raden we aan om vanaf ongeveer 9 jaar oud met gitaarles te beginnen. 
 

Hoe kan ik gitaarles volgen?

 

Op Gitaartabs volg je online gitaarles via de dynamische media player of reserveer je losse privé gitaarlessen. De privélessen zijn zowel online als op locatie beschikbaar. 
 

Wat leer je tijdens gitaarles?

 

Wat je tijdens gitaarles leert is afhankelijk van je niveau. Als beginner leer je vooral noten lezen, toonladders en simpele gitaarakkoorden spelen. Ben je al wat verder gevorderd? Dan gaan we dieper in op de muziektheorie, leer je lastigere akkoorden en behandelen we technieken, zoals tokkelen.

 

Wat heb ik nodig voor gitaarles?

 

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor gitaarles is een gitaar, motivatie en een beetje geduld. Gitaarles is te volgen op een akoestische of elektrische gitaar, maar wanneer je nog geen ervaring hebt, adviseren we je om te beginnen met een akoestische gitaar. Wil je tips voor het kopen van je eerste gitaar? Neem dan contact met ons op.

Wanneer kan ik beginnen met gitaarles?

 

Bij Gitaartabs kun je direct beginnen met je (online) gitaarles! Meld je aan op onze website en begin direct met leren. Begin met een 7 dagen gratis proefperiode, zodat j