• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Wat zijn ProTabs?

ProTabs zijn professionele tabs voor gitaar, die synchroon met een muziekvideo meelopen.

Met onze guitar Pro tabs kun je elk liedje direct meespelen. Je kunt de muziek lezen vanaf de interactieve bladmuziek, tabs en de akkoorden met vingerzetting. Ook geeft een ProTab je de tekst van het liedje en tips voor hoe je het nummer het beste kunt spelen op je gitaar.

Guitar ProTabs

Guitar ProTabs is onze unieke streamingdienst waarmee je synchroon meespeelt met alle gitaarliedjes

Online Media Player

Professionele tabs voor de gitaar worden afgespeeld in de online media player van Gitaartabs.nl. Deze media player is in staat om een video te streamen waarbij de bladmuziek, tabs en akkoorden live worden gesynchroniseerd. Met de online media player kun je gitaarlessen volgen, oefenen en dus ook ProTabs afspelen. In de linkerbovenhoek van de media player kun je de YouTube video starten. Wanneer je op de play button klikt wordt ook de synchronisatie gestart. Aan de rechterkant van het scherm loopt de aanwijzer vanzelf over de bladmuziek. Deze aanwijzer geeft aan welke noten of akkoorden je op dat moment in het nummer moet spelen. Onderaan het scherm zie je een afbeelding van een gitaarhals waarop de muziek in tabs is genoteerd. Ook deze tabs lopen synchroon met de video. Door de oplichtende balletjes te volgen weet je precies welke toon je op welke positie moet spelen.

Nieuwste ProTabs

Artiest Song
Sting Moon Over Bourbon Street (Bass Tab) ProTab 1
Cuby & The Blizzards Windows Of My Eyes (gitaar En Bas) ProTab 8
Jane Birkin/Serge Cainsbourg Jet'aim (moi Non Plu) ProTab 2
Boudewijn De Groot Beneden Alle Peil ProTab 2
Stef Bos Ik Heb Je Lief (Acoustic Cover) ProTab 8
Cuby & The Blizzards Windows Of My Eyes (band Partituur) ProTab 8
Pearl Jam Just Breathe ProTab 4
Nick En Simon Oostenwind ProTab 2
Moody Blues Go Now ProTab 1
Procol Harem Wither Shade Of Pale ProTab 4

Professionele tabs voor de gitaar

Meld je vandaag nog aan voor een account op Gitaartabs.nl om direct toegang te krijgen tot alle ProTabs voor gitaar. Bekijk daarna de lijsten.

Daarom ProTabs!

Online Media Player

De online media player is erg handig voor het afspelen van guitar Pro tabs. In de menubalk van de media player kun je namelijk diverse instellingen aanpassen naar jouw wens. Door op het plusje of minnetje van de speed-knop te klikken, kun je zelf de afspeelsnelheid van de ProTab bepalen. Zo kun je het nummer bijvoorbeeld vertraagd afspelen wanneer je een bepaalde lick goed wilt doorgronden. Natuurlijk kun je het nummer ook versnellen. Dit is wellicht handig als je iets vaak achter elkaar wilt herhalen. Ook biedt de online media player diverse afspeelopties voor Pro gitaartabs. Zo kun je het nummer één keer afspelen, het nummer meerdere keren laten herhalen in een loop of de player laten aftellen voordat je begint met spelen.

Andere opties zijn het wel of niet tonen van de video en de manier waarop de tab wordt gevisualiseerd. Je kunt kiezen uit de fretten van een gitaar, een keyboard of een mixer-functie. Klik op het tandwiel voor nog meer geavanceerde opties, zoals het in- en uitzoomen op de bladmuziek, het volume instellen, het transponeren van de toonsoort en de metronoom.

Pro tabs van Gitaartabs.nl

Het voordeel van de ProTabs van Gitaartabs.nl is dat deze met zorg zijn uitgeschreven. De tabs worden gesynchroniseerd door ons netwerk van ervaren gitaardocenten en gediplomeerde gitaristen. Pro tabs voor guitar zijn daarnaast beschikbaar voor elk niveau: van beginner tot doorgewinterde gitarist. De online media player is verder erg toegankelijk. Op elke browser, telefoon of tablet speel je het gewenste gitaarliedje direct mee!

Meld je vandaag nog aan voor een account op Gitaartabs.nl om direct toegang te krijgen tot alle ProTabs voor gitaar. Je kunt de eerste maand al ProTabs spelen voor € 4,95. Je hebt dan ook gelijk toegang tot alle online gitaarlessen?

Ja ik wil ProTabs streaming spelen