top of page

Online gitaarles en liedjes

Black Night, Deep Purple

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Ja, ja, de uitvinders van de gitaarriffs: Deep Purple. (sorry voor deze claim, hij kan volkomen ten onrechte zijn, maar ik vind dat nu eenmaal) In 1970 bracht Deep Purple een nieuw LP uit, die Deep Purple in Rock. Die LP was baanbrekend. Waarom? Omdat het een van de eerste LP's was waar in heel veel nummers de riffs door de gitaar en de bas gelijktijdig unisono gespeeld werden. Dat was daarvoor nog niet veel gedaan. Het gaf de muziek een nieuw geluid. Het was alsof alle muziek in eens veel harder klonk.


De eerste single die uitkwam van deze LP hete Black Night. (Ook het beroemde nummer Child in Time komt van deze LP. Child in Time staat ieder jaar nog steeds hoog in de top 2000.)


Bij de eerste noot van Black Night hoor je al direct wat ik bedoel: gitaar, bas, zelfs de drums en de Hammond van John Lord doen mee en spelen dezelfde riff, dat klinkt gelijk heavy! Ook de akkoordenpartij van het nummer klinkt heavy. Richie Blackmore kon namelijk niet anders.

Niet dat hij geen goede gitarist is, dat is hij zeker wel. (hij stond ooit op plek 55 van de beste gitaristen ter wereld)

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

164 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page